Pagal/ Source GoldenCircle
Šiandien jaučiuos labai pavargusi, gal todėl, kad perdaug sau leidžiu stesuoti dėl dalykų, kurių įtakoti negaliu. Be to oras šiandien labai niūrus ir lietingas. Taip nesinorėjo nieko gaminti pietums.. todėl vištiena su saldžiarūgščiu padažu tapo mano išsigelbėjimu. Kam gali nepatikti pietus, kuriuos galima pagaminti per nepilną pusvalandį
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: apie 20-25 min.
Produktai:
500 gr. vištienos file pjaustytos kąsnio didumo gabaliukais
1 svogūnas
1 raudonoji paprika
1 morka
Apie 800 gr. konservuotų ananasų sirupe
2 skiltelės česnako (smulkintos)
5 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. baltojo vyno acto
2 v.š. sojų padažo
1 v.š. Vusterio padažo
1 v.š. krakmolo tirpinto nedideliame kiekyje vandens
Aliejaus kepimui
Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo procesas:
Vištieną įtrinti druska ir pipirais. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje ir kepti vistienos gabaliukus kol bus iškepę. Išimti iš keptuvės ir padėti ant popierinio rankšluosčio.
Įkaitinti aliejų keptuvėje ir sudėti pjaustytą svogūną ir papriką, tarkuotą morką apkepti apie 2-3 minutes arba kol suminkštės. Sudėti atgal į keptuvę keptą vištieną, smulkintus ananaso gabaliukus, 1/3 stiklinės sirupo nuo ananasų, česnaką, pomidorų padažą, actą, sojų ir Vusterio padažus ir krakmolą tirpintą vandenyje. Viską gerai išmaišyti ir ant didelės ugnies pavirti apie 2-3 minutes kol padažas užvirs ir patirštės.
Today I feel very tired, perhaps because I stress too much because of the things that I cant change. Besides, the weather today is rainy and depressing. I didnt want to cook anything for dinner, so chicken with sweet and sour sauce saved me. Who wouldnt like the dinner, which can be cooked in less than half an hour?
Servings: 4
Cooking time: about 20-25 minutes.
Products:
500 gr. Chicken cut into bite-size pieces
1 onion
1 red bell pepper
1 carrot
About 800 grams canned pineapple in syrup
2 cloves garlic (minced)
5 tbsp tomato sauce
2 tbsp white wine vinegar
2 tbsp soy sauce
1 tbsp Worcestershire sauce
1 tbsp cornstarch dissolved in a small amount of water
Oil for frying
Salt and pepper to taste
Method:
Rub in chicken with salt and pepper. Heat the oil in a large skillet and fry chicken until cooked. Remove chicken and put it on a paper towel.
Heat the oil in a skillet, add chopped onion and bell pepper, grated carrot and fry everything for about 2-3 minutes or until soft. Put fried chicken back into the skillet, pineapple pieces, 1/3 cup of syrup from the pineapple, garlic, tomato sauce, vinegar, soy sauce and Worcestershire sauce, cornstarch dissolved in water. Mix everything well and cook on high heat for about 2-3 minutes until sauce starts boiling and chickens. Serve with rice.
Šiandien jaučiuos labai pavargusi, gal todėl, kad perdaug sau leidžiu stesuoti dėl dalykų, kurių įtakoti negaliu. Be to oras šiandien labai niūrus ir lietingas. Taip nesinorėjo nieko gaminti pietums.. todėl vištiena su saldžiarūgščiu padažu tapo mano išsigelbėjimu. Kam gali nepatikti pietus, kuriuos galima pagaminti per nepilną pusvalandį
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: apie 20-25 min.
Produktai:
500 gr. vištienos file pjaustytos kąsnio didumo gabaliukais
1 svogūnas
1 raudonoji paprika
1 morka
Apie 800 gr. konservuotų ananasų sirupe
2 skiltelės česnako (smulkintos)
5 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. baltojo vyno acto
2 v.š. sojų padažo
1 v.š. Vusterio padažo
1 v.š. krakmolo tirpinto nedideliame kiekyje vandens
Aliejaus kepimui
Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo procesas:
Vištieną įtrinti druska ir pipirais. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje ir kepti vistienos gabaliukus kol bus iškepę. Išimti iš keptuvės ir padėti ant popierinio rankšluosčio.
Įkaitinti aliejų keptuvėje ir sudėti pjaustytą svogūną ir papriką, tarkuotą morką apkepti apie 2-3 minutes arba kol suminkštės. Sudėti atgal į keptuvę keptą vištieną, smulkintus ananaso gabaliukus, 1/3 stiklinės sirupo nuo ananasų, česnaką, pomidorų padažą, actą, sojų ir Vusterio padažus ir krakmolą tirpintą vandenyje. Viską gerai išmaišyti ir ant didelės ugnies pavirti apie 2-3 minutes kol padažas užvirs ir patirštės.
Today I feel very tired, perhaps because I stress too much because of the things that I cant change. Besides, the weather today is rainy and depressing. I didnt want to cook anything for dinner, so chicken with sweet and sour sauce saved me. Who wouldnt like the dinner, which can be cooked in less than half an hour?
Servings: 4
Cooking time: about 20-25 minutes.
Products:
500 gr. Chicken cut into bite-size pieces
1 onion
1 red bell pepper
1 carrot
About 800 grams canned pineapple in syrup
2 cloves garlic (minced)
5 tbsp tomato sauce
2 tbsp white wine vinegar
2 tbsp soy sauce
1 tbsp Worcestershire sauce
1 tbsp cornstarch dissolved in a small amount of water
Oil for frying
Salt and pepper to taste
Method:
Rub in chicken with salt and pepper. Heat the oil in a large skillet and fry chicken until cooked. Remove chicken and put it on a paper towel.
Heat the oil in a skillet, add chopped onion and bell pepper, grated carrot and fry everything for about 2-3 minutes or until soft. Put fried chicken back into the skillet, pineapple pieces, 1/3 cup of syrup from the pineapple, garlic, tomato sauce, vinegar, soy sauce and Worcestershire sauce, cornstarch dissolved in water. Mix everything well and cook on high heat for about 2-3 minutes until sauce starts boiling and chickens. Serve with rice.
Looks delicious! Pineapple is a great addition to this dish that gives a sweet and sour taste..
AtsakytiPanaikintiAMAZING! I love sweet n sour but it would be shrimp in my dish.
AtsakytiPanaikintiwonderful sweet and sour dish
AtsakytiPanaikintiSounds easy and delicious! I love sweet and sour dishes and will try this soon!
AtsakytiPanaikintimed, you've been posting all the recipes which are so popular in kerala restaurant menu...
AtsakytiPanaikintii'm leaving station...i fell sick over some prawns yeaterday...not bad but recovering...everything a mess here...
lemme reach home...i especially want to look up your milk toffee and sesame prawn toast...
Asian dishes are my downfall specially on days that we need comforting and something quick :)
AtsakytiPanaikintiHope you had a great weekend!
T&T, yes I like that it is with pineapple :)
AtsakytiPanaikintiJoanne, I agree with you, shrimp should great with this sauce too :)
AtsakytiPanaikintiTorviewtoronto, thanks :)
AtsakytiPanaikintiStephanie, yes it is very easy and delicious too, I hope you will like it :)
AtsakytiPanaikintiThoma, take care of yourself, I hope you will be well soon
AtsakytiPanaikintiMaybe I should consider opening restaurant :D I just like delicious food myself.. I hope you will try what you like and will like it too :)
Eizel, yes, I like Asian food too. Its good that some food takes that little to prepare and it tastes good :)
AtsakytiPanaikintiHave a great week :)
Haven't tried chicken in this kind of sweet and sour sauce, but I bet it tastes really good!
AtsakytiPanaikintiYum! I can't believe how easy and quick this is! I love it but have never made it at home because I always thought it would be really hard! Thank you so much for this recipe Medeja! :-)
AtsakytiPanaikintiTina, it tastes good if you like meat with sweet sauce then you should try it :)
AtsakytiPanaikintiManu, its easier than easy :) always welcome :)
AtsakytiPanaikintiA great quick dish to choose when you don't feel like spending hours in the kitchen. :) I love the contrasting flavors...so tasty.
AtsakytiPanaikinti