Pagal/ Source FlourTrader
Šį pyragą kepiau, dėl kelių priežasčių. Pirma, pyrago su mango idėja pasirodė gana įdomi ir bent aš anksčiau nebuvau mačiusi tokio. Antra, pas Tiną bloge receptas atsirado kaip tik tuo metu kai turėjau šaldytuve užsigulėjusius 2 didelius mango.
Ir taip pat galiu pasidalinti keliais pastebėjimais. Cukraus dėjau dvigubai mažiau tačiau ir tai buvo bent mano skoniui perdaug, gal todėl, kad mango buvo labai saldūs ir pernokę. Be to pyragas yra labai drėgnas, todėl, jei nemėgstate drėgnų pyragų geriau šio recepto nesirinkti.
Man asmeniškai patiko pyragas, vienintelis trūkumas, kad įveikti iš karto galėjau tik 1 gabaliuką.
Porcijos: 12-14 gabaliukų
Energetinė vertė 1 gabaliuko: 411 kcal, 18,4 gr. riebalų, 41,8gr.cukraus
Produktai:
2,5 stiklinės trintų mango (apie 3 vnt)
2 kiaušiniai
1 a.š. vaniles ekstrakto
0,5 a.š. mango ekstrakto (praleidau)
1 stiklinė kapotų graikiškų riešutų
2 stiklinės miltų
2 stiklinės cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
Kremui:
0,75 stiklinės cukraus pudros
0,5 stiklinės sviesto
225 gr. Kreminio sūrio
2 a.š. vanilės ekstrakto
Gaminimo procesas:
22x33 cm formą ištepti riebalais. Orkaitę įkaitinti iki 180C.
Iki vientisos masės išplakti kiaušinius su cukrumi. Sudėti ekstraktus ir gerai išmaišyti. Sudėti mango nuolat viską maišant.
Į mango masę sudėti persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską išmaišyti, galiausiai įmaišyti riešutus. Supilti tešlą į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti apie 35-40 min. Arba kol patikrinus mediniu krapštuku jis nebebus aplipęs tešla. Leisti atvėsti formoje.
Kremui išplakti kartu sviestą, vanilės ekstraktą ir kreminį sūrį. Sudėti cukraus pudrą ir vėl viską gerai išplakti iki vientisos kreminės masės. Kremą paskleisti lygiu sluoksniu ant pyrago viršaus.
This cake I baked for several reasons. First, mango cake is quite an interesting idea, and at least I have not seen this before. Second, a recipe in Tina’s blog appeared right on time when I had 2 lying around large mangoes in refrigerator.
And I also share a few things if you are interested in this cake. I added half the sugar (1 cup) but at least for me it was still too sweet, maybe because the mangoes were overripe and very. Besides, the cake is very moist, so if you do not like moist cakes, you shouldn’t choose this recipe.
Well.. personally I liked it, but couldn’t have more than 1 piece at once.
Servings: 12-14 pieces
Nutritional value of 1 piece: 411 calories, 18,4 gr. fat, 41,8gr.sugars
Products:
2.5 cups mashed/pureed mango (about 3 mangoes)
2 eggs
1 tsp vanilla extract
0.5 tsp mango extract (I didn’t use it)
1 cup chopped walnuts
2 cups flour
2 cups sugar
2 tsp baking powder
0.25 tsp salt
For the Frosting:
0.75 cup powdered sugar
0.5 cup of butter
225 gr. cream cheese
2 tsp vanilla extract
Method:
Grease a 22x33 cm baking pan. Preheat the oven to 180C.
Beat together eggs with sugar until smooth. Add the extracts and beat again. Add the mango, beating continuously.
Add sifted flour, baking powder and salt to the mango mixture. Mix everything and finally mix in the nuts. Pour the batter into the baking pan, and bake for 35-40 minutes. or until a wooden pick inserted comes out clean. Allow to cool on the baking pan.
For the frosting beat together butter, vanilla extract and cream cheese. Add the icing sugar and beat again until frosting is smooth creamy mass. Spread the frosting evenly on top of the cake.
Mango in desserts is just awesome, looking so Yummmy!
AtsakytiPanaikintiNice to get another opinion on this recipe. The first one that attempted it was looking for a light cake, sort of like a birthday cake. This cake is really too dense and moist for that! I do agree that the ripeness of the fruit does impact the sweetness of the cake, but I am glad you altered it to suit your own tastes. That is really what baking is all about! Hope you are having a wonderful weekend!
AtsakytiPanaikintiFabulous and so moist!
AtsakytiPanaikinti