2010 m. lapkričio 29 d., pirmadienis

Vištiena su žaliąja paprika/ Kadhai Chicken

Kas yra kadhai tiksliai ir neišversiu, jis paprasčiausiai reiškia tam tikros rūšies puodą, kuriame gaminamas šis vištienos patiekalas. Aš 'kadhai' neturiu, bet gaminimui tinka ir paprastas puodas storesniu dugnu. Šį receptą taip pat pagal save apjungiau iš kelių receptų. Bandžiau gaminti šį vištienos troškinį tiek su žaliąja paprika, tiek ir su kitokių spalvų paprika, bet skaniausia vis dėl to su žalia.




Porcijos: 3-4

Gaminimo laikas: apie valandą

Produktai:

Apie 0,5 kg. vištienos file
1 a.š. maltos kalendros
Maltų raudonjų čili pagal skonį
1 svogūnas
1 v.š. imbiero pastos
1 v.š. smulkinto česnako
2-3 žalieji čili pipirai
300-400 gr. pomidorų pastos
Druskos pagal skonį
0,5 a.š. džiovintų mango miltelių
1 a.š. garam masala prieskonių
0,5 a.š. ciberžolės miltelių
1 nemaža žalioji paprika (apie 250 g.)
1- 1,5 stiklinės kokosų pieno
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Įkaitinti puode aliejų, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti kol taps rusvos spalvos. Sudėti imbierą, česnaką ir smulkintus žaliuosius čili. Pakepinti apie 2 min. Sudėti pomidorų pastą ir pakepinti viską dar apie 5 min.

Į pomidorų masę sudėti kalendrą, raudonųjų čili miltelius, viską gerai išmaišyti. Tuomet sudėti vištieną pjaustytą nedideliais (kąsnio didumo) gabaliukais, išmaišyti. Įdėti druskos, mango miltelius, garam masalą. Viską gerai išmaišyti ir uždengus puodą virti, kartais pamaišant, apie 10-15 min.

Kai vištiena bus beveik išvirusi sudėti plonomis juostelėmis pjaustytą papriką ir sumažinus ugnį pavirti dar kelias minutes. Tuomet supilti kokosų pieną, gerai išmaišyti viską ir palaukti kol užvirs. Papuošimui galima prieš patiekiant uzbarstyti smulkiai pjaustytų zaliųjų čili pipirų.




Kadhai simply means a type of pan in which this chicken dish is made. I dont have a kadhai, so I cook it thick bottomed pan. This recipe I modified and combined from few separate recipes. I tried it with different colour capsicum, but green tastes the best.

Servings: 3-4

Cooking time: about an hour

Products:

About 500 gr. chicken
1 tsp ground coriander
Red chilli powerd to taste
1 onion
1 tbsp ginger paste
1 tbsp crushed garlic
2-3 green chilies
300-400 gr. tomato paste
Salt to taste
0.5 tsp dried mango powder
1 tsp garam masala
0.5 tsp turmeric powder
Green capsicum (about 250 g)
1 to 1.5 cups coconut milk
Oil for frying

Method:

Preheat oil in a pan, add chopped onion and fry until it becomes light brown. Add the ginger, garlic and chopped green chili. Saute for about 2 minutes. Add the tomato paste and saute everything for about 5 minutes more.

Then into tomato mixture add coriander powder, red chili powder, mix everything well. Add chicken, cut into small (bite size) pieces, mix again. Add salt, mango powder, garam masala. Stir well and cover the pan and boil stirring occasionally for about 10-15 minutes.

When chicken is almost cooked put capsicum cut into thin strips and reduce the heat, cook for a few more minutes. Then pour in the coconut milk, stir everything and wait until it starts boiling. And its ready to serve.

2 komentarai:

  1. Sis receptas tikrai nuostabiai atrodo, gaila, kad net neisivaizduoju, kur kaikuriu ingridientu gauti. Pvz. mango milteliu. Ar yra koks budas ji pakeisti ir koki skoni jis suteikia? Kazkur skaiciau, kad kario lapelius galima zaliaja citrina pakeisti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mango milteliai skirti rūgštumui priduoti, jie dedami vietoj citrinos sulčių ar tamarindo. Todėl galima keisti citrinos sultimis, pora v.š.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...