2010 m. lapkričio 28 d., sekmadienis

Kala Chana Curry /Juodųjų avinžirnių karis/ Black chickpea curry

Gaminti iš avinžirnių pradėjau neseniai, vos prieš kelis metus. Avinžirnių salotos prie alaus yra tikras skanėstas.. :) Bet išmokau ir kitaip juos ruošti kai susipažinau su indų virtuve. Taigi šį kartą paprastas, bet sveikas ir skanus patiekalas iš avinžirnių- Juodųjų avinžirnių karis arba troškinys.



Porcijos: 3-4

Gaminimo laikas: 1 val.

Produktai:

1 stiklinė juodųjų avinžirnių
4-5 stiklinės vandens
1 a.š. kumino sėklų
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
2-3 žalieji čili pipirai
1 a.š. imbiero pastos (tarkuoto imbiero)
2 a.š. maltos kalendros
300-400 gr. pomidorų pastos
1 a.š. garam masala prieskonių
Druskos pagal skonį

Gaminimo procesas:

Avinžirnius pamerkti 5-6 val. arba per naktį į vandenį.

Išmirkius supilti avinžirnius ir vandenį į puodą ir virti apie 40 min. Jei paspaudus jie minkšti vadinasi avinžirniai jau išvirę.

Kol avinžirniai verda įkaitinti aliejų, sudėti kumino sėklas. Kai jos pradeda sproginėti sudėti smulkintą svogūną, česnaką, imbierą ir žaliuosius čili. Viską pakepinti iki auksiniai rudos spalvos. Tada sudėti kalendrą, gerai viską išmaišyti. Sudėti pomidorų pastą, druską ir maišant pakepti kol pradės atsiskirti aliejus, masė sutirštės.


Gautą pomidorų masę sudėti į išvirusius avinžirnius ir gerai išmaišius pavirti dar apie 5-10 min. Jei norisi skysčiau galima įpilti daugiau vandens, jei mažiau skystai šiek tiek vandens galima nupilti prieš sudedant pomidorų masę į avinžirnius.

Išjungus avinžirnius sudėti garam masalą ir gerai viską išmaišius patiekti.



How to cook chickpeas I learned only recently. All Iknew before was how to make salad with chickpeas. In indian cuisine I found other ways how to prepare them. So this time, a simple but healthy and delicious dish of chickpeas.

Servings: 3-4

Cooking time: 1 hr.

Products:

1 cup black chickpeas
4-5 cups water
1 tsp cumin seeds
1 onion
3 cloves garlic
2-3 green chili peppers
1 tsp ginger paste (grated ginger)
2 tsp ground coriander
300-400 gr. tomato paste
1 tsp garam masala
Salt to taste

Method:

Soak chickpeas 5-6 hours or overnight in the water.

Put soaked chickpeas and water into the pot and cook about 40 minutes. If you see they are soft when you press them means chickpeas are already.

While the chickpeas are boiling, heat oil in the skillet and add cumin seeds. When it starts to sputter add chopped onion, garlic, ginger and green chili. Fry them till they turn golden brown. Then add coriander, mix everything well. Add the tomato paste, salt and fry until the oil starts to separate and it thickens.

Pour the tomato mixture into the cooked chickpeas, mix well and cook for 5-10 more minutes. You can pour more water if gravy seems to thick.

After turning off the chickpeas add garam masala, mixed everything well and its ready to serve.

2 komentarai:

  1. Pasigaminau šiandien avinžirnius :) Tik aš šiek tiek pakoregavau receptą :D Bet skonis neišpasakytas... O svarbiausia, pavalgius lengvumo jausmas.. :)
    Prašau, daugiau receptų su avinžirniais ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Su laiku tikrai bus ir daugiau receptų :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...