Murg Pasanda ('Mėgstama' vištiena)

Šiandien ir vėl ‘mėsos diena’. Paprastai per savaitę būna 2-3 tokios dienos. Gal tiksliau reikėtų sakyti ‘vištienos diena’, nes kitokios mėsos beveik nebevalgome. Gerai, kad yra tiek daug būdų paruošti vištieną, todėl ji mums niekad ir neatsibosta.
Šiandien gaminau ‘visų mėgstamą vištieną‘, nes ‘pasand’ arba ‘pasanda’ reiškia ‘mėgti’, ‘mėgstamas’. Gaminau šį patiekalą pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį.



Porcijos: 3-4

Gaminimo laikas: marinuoti mažiausiai 6 val., gaminimas apie 30 min.

Produktai:
Marinatui:
100 gr. Natūralaus, graikiško arba indiško jogurto
1 a.š. maltos kalendros
1 a.š. imbiero pastos
1 v.š. smulkinto česnako
Druskos pagal skonį
1 a.š. garam masala prieskonių
Maltų raudonjų čili pagal skonį
0,5 a.š. ciberžolės miltelių

Gaminimui:
Apie 0,5 kg. vištienos file
1 a.š. kumino sėklų
2 lauro lapai
1 cinamono lazdelė
5 gvazdikėliai
1 svogūnas
0,5 stiklinės vandens
100 gr. pomidorų pastos
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais. Marinatui skirtus produktus sumaišyti, sudėti vištieną ir gerai išmaišius marinuoti šaldytuve bent 6 val. (geriausia nakčiai).

Įkaitinti aliejų puode storesniu dugnu, sudėti kumino sėklas, cinamoną, lauro lapus ir gvazdikėlius. Palaukti kol kumino sėklos pradės sproginėt, tada sudėti smulkintą svogūną iki auksiniai rudos spalvos.

Sudėti pomidorų pastą ir pakepti maišant kelias minutes. Tada supilti vandenį, sudėti vištieną ir viską gerai išmaišyti. Uždengus puodą ant vidutinės ugnies virti kol vištiena bus išvirusi. Patikrinti ar užtenka druskos.

Išrankioti lauro lapus, gvazdikėlius ir galima patiekti.

Komentarai