2010 m. gruodžio 19 d., sekmadienis

Aloo Chana Curry/ Bulvių ir Avinžirnių troškinys/ Potato and Chickpea Curry

Šiandien lyja, nesmagu ir niekur nesinori eiti. Gerai, kad niekur ir nereikia eiti. Namai pilni atsargų ir tik reikia traukti burtus, kad nereiktų ginčytis, iš ko gaminti pietus. Aš paprastai būnu už vištieną, vyras- avinžirnius, lęšius arba pupeles. Rinkosi ką gaminti virėjas, todėl ir vėl karaliauja avinžirnių patiekalas iš Šiaurės Indijos- avinžirnių ir bulvių troškinys.



Porcijos: 3-4

Gaminimo laikas: 4-6 val. avinžirnių mirkymas+ 30 min. Avinžirnių ir bulvių virimas + gaminimas apie 20 min.

Produktai:

1 stiklinė avinžirnių
2 vidutinio dydžio bulvės (virtos ir smulkintos)
1 svogūnas
200 g. Pomidorų pastos
1 a.š. kumino sėklų
1 a.š. garam masala prieskonių
2 a.š. maltos kalendros
1 a.š. imbiero pastos
0,5 a.š. maltų raudonųjų čili
Aliejaus kepimui
Druskos pagal skonį

Gaminimo procesas:

Avinžirnius pamirkyti 3-4 stiklinėse vandens ir išvirti (trunka apie 30 min.)

Puode įkaitinti aliejų, sudėti kumino sėklas, kai jos pradeda spragsėti sudėti svogūnus ir pakepti kol svogūnai taps permatomi. Tada sudėti pomidorų padažą, imbierą, garam masalą, kalendrą, raudunųjų čili miltelius. Viską pakepti apie 5 minutes.

Į pomidorų pastos mišinį sudėti virtas pjaustytas bulves, virtus avinžirnius, įdėti druskos ir įpilti vieną puodelį vandens. Viską ant nedidelės ugnies užvirti ir pavirti apie 5-10 minučių kol patirštės.

Today it is raining, so I’m lazy and do not want to go anywhere. Well, it’s good that we don’t have to go anywhere. House is full of resources and we only have to choose what to cook or dinner. I'm usually for the chicken, husband for chickpeas, lentils or beans. It’s chef's choice what to cook, so once again we are having chickpea dish from North India- chickpea and potato curry.

Servings: 3-4

Cooking time: 4-6 hours. soaking chickpeas+ 30 min. cooking chickpeas and potatoes + cooking about 20 minutes.

Products:

1 cup chickpeas
2 medium potatoes (boiled and cut into pieces)
1 onion
200 g. tomato paste
1 tsp cumin seeds
1 tsp garam masala
2 tsp coriander powder
1 tsp ginger paste
0.5 tsp red chili powder
Oil for frying
Salt to taste

Method:

Soak chickpeas with 3-4 glasses of water and then boil them till they are cooked (takes about 30 mins.)

Heat the oil in a pan, add cumin seeds, when it starts to crackle add the onion and fry until onions become translucent. Then add tomato paste, ginger, garam masala, coriander, chili powder. Fry everything for 5 minutes.

To the tomato mixture add cut boiled potatoes, boiled chickpeas, salt and add one cup of water. Simmer everything on low heat for about 5-10 minutes, till it becomes thicker. Serve with rice or bread.

6 komentarai:

  1. This looks delicious, I love a nice filling vegetable meal! I'll probably used canned chickpeas when I make this since I am too impatient for the dry ones :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. We like them a lot, chickpeas are very popular in our home :) canned chickpeas are really time saving, but somehow we are used to dry ones

    AtsakytiPanaikinti
  3. Medeja ... its like india test , we Love Aloo Chana Chaat ...
    your blog is in Lithuanian Lang? , r you from Lithuanian ?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Daksha Im Lithuanian and my husband is Indian, so I cook mostly Indian food at home (actually still earning many things:))

    AtsakytiPanaikinti
  5. G8, my husband visited Lithuanian in 2009 ,i seen some picture of Vilnius,klaipeda,Kaunas nice place ..

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nice :) Lithuania is nice and green place, I miss it..

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...