Aloo gobhi/ Bulvės su žiediniu kopūstu/ Potatos with Cauliflower

Bulvės su žiediniu kopūstu yra populiarus receptas Šiaurės Indijoje. Nors namie mes neskirstom patiekalų pagal regionus ir valgom įvairiai, vis dėl to dažniausiai gaminami ir patys populiariausi indiški patiekalai yra Šiaurės Indijos. Bulvės ir žiedinis kopūstas paprastas derinys, bet visa paslaptis yra prieskoniuose.



Porcijos: 4

Gaminimo laikas: apie 40 min.

Produktai:

3 vidutinio dydžio bulvės
0,5 nedidelio žiedinio kopūsto
1 a.š. kumino sėklų
1 v.š. imbiero pastos
3 žaliųjų čili pipirų
Žiupsnelis asafetidos
2 lauro lapai
0,5 a.š. ciberžolės miltelių
2 a.š. maltos kalendros
0,5 a.š. garam masala prieskonių
0,5 a.š maltų raudonųjų čili
2 v.š. smulkintų šviežių kalendros lapų
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Nedideliais gabaliukais supjaustyti bulves, žiedinį kopūstą išskirstyti žiedynais.

Įkaitinti puode storu dugnu aliejų, sudėti kumino sėklas ir asafetidą, kelias sekundes pakepti ir sudėti imbierą, žaliuosius čili ir lauro lapus. Pakepinti viską apie minutę, tada sudėti žiedinį kopūstą, bulves, druską ir ciberžolę. Viską gerai išmaišyti ir uždengus kepti ant mažos ugnies kartais pamaišant.

Po maždaug 10 min. atidengus puodą sudėti maltą kalendrą, raudonųjų čili miltelius, garam masalą ir viską gerai išmaišyti. Viską kepti kol daržovės bus iškepusios, tada sudėti mango miltelius, smulkintus kalendros lapus ir permaišius pakepti apie minutę. Ir išrinkus lauro lapus galima patiekti.

Potatoes with Cauliflower recipe is a popular dish in North India. At home we don’t choose dishes by regions instead use recipes from different parts of India. However, usually in our kitchen most popular ones are from North India. Potatos and Cauliflower is a simple combination, but the secret is in the spices.

Servings: 4

Cooking time: about 40 minutes.

Products:

3 medium sized potatoes
0.5 small cauliflower
1 tsp cumin seeds
1 tbsp ginger paste
3 green chili peppers
Pinch of asafetida
2 bay leaves
0.5 tsp turmeric powder
2 tsp ground coriander
0.5 tsp garam masala spice
0.5 tsp ground red chili
2 tbsp chopped fresh coriander leaves
Salt to taste
Oil for frying

Method:

Cut potatoes into small pieces, cauliflower separate into florets.

Heat the oil in thick-bottomed pot, add cumin seeds and asafetida, fry for a few seconds and add ginger, green chillies and bay leaves. Saute everything for about one minute, then add cauliflower, potatoes, salt and turmeric. Give it all a good stir and cook covered on low heat, stirring occasionally.

After about 10 minutes add coriander powder, red chilli powder, garam masala and mix everything well. Cook until all vegetables are cooked well, then add the dried mango powder, chopped coriander leaves and fry for one more minute before serving.

Komentarai