2010 m. gruodžio 15 d., trečiadienis

Ananas ka sheera/ Ananasų ir manų pudingas/ Pineapple Sheera

Prieš kelias savaites šaldytuve atsirado ananasas.. Tas kuris jį nusipirko uztikrino, kad tikrai jį suvalgys. Ananasas kelis kartus buvo ištrauktas iš šaldytuvo ir nepaliestas grįzo ten pat. Man neliko nieko kito kaip sugalvoti ką su juo daryti, kad nereikėtų išmesti.




Sheera yra tradicinis indiškas saldus desertas į kurio sudėtį įeina manų kruopos ir galima pridėti vaisių, riešutų ir razinų. Sheera yra kazkas panasaus į manų kruopų pudingą. Jis gali būti valgomas tiek karštas, tiek šaltas (man vis dėl skaniau karštas).




Porcijos: 3-4

Gaminimo laikas: apie 30-40 min.

Produktai:

1 nelabai didelis ananasas (galima naudoti ir konservuotą)
0,5 stiklinės manų kruopų
1 stiklinė pieno
3 v.š. cukraus
1 v.š. sviesto
Ziupsnelis malto kardamono
Razinų ir kapotų riešutų papuošimui

Gaminimo procesas:

Ananasą nulupti, sutarkuoti arba susmulkinti labai nedideliais gabaliukais ir uzpylus puse stiklinės vandens pavirti kol bus minkštas. Jei likę skystimo nukošti.

Puode ištirpdyti sviestą ir į jį sudėjus manų kruopas maišant jas apkepti kol manų kruopos pradės kvepėti. Tada į puodą supilti pieną, sudėti virtą ananasą ir maišant ant mazos ugnies virti apie 15-20 min.

Sudėti cukrų, kardamoną ir maišant pavirti dar apie 5 min. Prieš patiekiant galima papuošti razinomis, riešutais. Galima valgyti tiek karštą, tiek atšalusį.

Grazesnei spalvai išgauti galima keliuose šaukštuose pieno pamirkyti šafrano ir įmaišyti.
Cukraus kiekis priklauso nuo skonio, jei rūgštesnis ananasas galima dėti daugiau.


Since few weeks we have a pineapple in a refrigerator .. The one who bought it ensured me that he will eat it. Few times pineapple was out of the fridge, but then again returned there untouched. So it was my task to do something with it, instead of throwing it out.

Sheera is a traditional Indian sweet dessert which includes semolina and it can be added fruit, nuts and raisins. Sheera, I would say, is a kind of semolina pudding. It can be eaten both hot and cold (for me, however more delicious is hot).

Servings: 3-4

Cooking time: about 30-40 minutes.

Products:

1 pineapple (canned can be used too)
0.5 cups semolina
1 cup milk
3 tbsp sugar
1 tbsp butter
Pinch of ground cardamom
Raisins and chopped nuts for decorating

Method:

Peel and grate or chop into very small pieces the pineapple. Boil grated pineapple with half of cup of water till its soft and cooked.

Melt butter in a saucepan and add semolina, mix frying semolina till you can smell its aroma. Then pour the milk into a pan with semolina, add cooked pineapple and cook mixing it on low heat for about 15-20 minutes.

Then add sugar, cardamom and cook stirring everything for about 5 minutes more. Before serving decorate it with the raisins and nuts. Can be eaten both hot and cold.

If you want more yellow colour few strings of shaffron soaked in few spoons of milk can be added.
How much sugar depends on how sour pineapple is or how you like it.

1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...