2010 m. gruodžio 22 d., trečiadienis

Česnakinė sriuba/ Garlic Soup

Po ankstyvo kėlimosi ryte, ilgas valandas trukusio laukimo pirmosios pagalbos skyriuje galiu pasidžiaugti, kad protiniai dantys dygsta ne man. Man jie išdygo apie dvidešimtus metus nepastebimai, spėjau net kelių atsikratyti. Iš vieno pusės gerai, bet iš kitos nelabai, nes reikia šokinėti apie ligonį, kuris nieko beveik negali praryti. Ta proga šiandien sriubytė.



Kaip bebūtų keista česnakinė sriuba labai vykusi, reikia nedaug produktų, nedaug laiko jai pagaminti ir skonis geresnis nei tikėjausi.

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 40 min.

Produktai:

0,5 stiklinės česnako
0,5 stiklinės svogūno
(naudojau 1 didelį česnaką ir 1 mažą svogūną)
4 stiklinės sultinio
1 v.š. miltų
Sauja petražolių
Druskos ir pipirų pagal skonį
Sūrio apibarstymui
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Nulupti ir sutrinti česnaką, smulkiai supjaustyti svogūną.

Puode įkaitinti aliejų ir ant nedidelės ugnies apkepti česnaką ir svogūną iki rusvos spalvos. Sudėti miltus ir maišant pakepti dar apie 3-4 min.

Supilti sultinį ir palaukti kol užvirs. Tada įdėti druskos, pipirų ir smulkintas petražoles. Viską pavirti ant nedidelės ugnies apie 25-30 min. Prieš patiekiant sriubą galima užbarstyti tarkuotu sūriu.


After getting up early morning, long hours of waiting in emergency waiting room I am glad that at least I’m not the one who has problem with late wisdom tooth. I have them since I was around twenty, I didn’t even notice them growing, I even managed to get rid of few of them. On one hand its good, on the other I have to jump around and take care of my sick person who can’t swallow anything. For that occasion today we are having soup.
Surprisingly this garlic soup is made of few products in quite short time and it tastes better than I expected.

Servings: 4

Cooking time: 40 minutes.

Products:

0.5 cup of garlic
0.5 cup of onion
(I used a large garlic and 1 small onion)
4 cups of stock
1 tbsp of flour
Handful of parsley
Salt and pepper to taste
Some grated cheese
Oil for frying

Method:

Peel and crush the garlic, finely chop onion.

Heat the oil in a pan and fry garlic and onion on a low heat until they become light brown. Add flour and fry for another 3-4 minutes.

Add stock and wait until it starts boiling. Then add salt, pepper and chopped parsley. Simmer on low heat for about 25-30 minutes. Before serving sprinkle the soup with grated cheese.

Pagal/ Source AwesomeCuisine

6 komentarai:

  1. Buvo skani, buvo kas kartojo kelis kartus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. I didn't see the translation until after I used Chrome's translation feature.

    There's a LOT of garlic in that soup. Very tempting and frightening at the same time. Not that I'm a vampire, I just don't want my wife to run away.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Thanks for remark, Im already working on it how to make english version more visible :)

    Im not big admirer of garlic myself, but I was nicely surprised that in this soup it tasted nice, may be cause it was fried and boiled. So have it together with your wife and garlic wont be a problem :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Medeaj ...... Garlic Soup sounds g8 ...., i will sure try this in this winter ...

    AtsakytiPanaikinti
  5. It tastes very good :) and its great for winter :D

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...