Indiška arbata su prieskoniais/ Spiced chai (Indian tea)

Po to kai mane taip išgasdino voras visą dieną nekišau nosies į virtuvę. Įsidrasinau vakare, kai jau namie buvau neviena. Pirmas dalykas kurį paruošiau buvo mūsų mėgstama indiška arbata.

Kas skaniau - kava ar arbata?

Anksčiau vienareikšmiškai tvirtinau, kad kava yra skaniau, nėra net ko lyginti. O arbata su pienu atrodė kazkoks iškrypimas. Bet.. niekada nereikia sakyti 'niekada'. Dabar nei dienos nebūna, kad bent kartą ( o dazniausiai du) neišgertume arbatos su pienu. Viskas juk priklauso nuo to kaip arbata verdama, visada galima rasti savo skoniui kazką. Taigi mūsų mėgstamos indiškos arbatos su prieskoniais receptas.



Puodeliai: 2

Produktai:

2 puodeliai vandens
1 puodelis pieno
2 a.š. arbatzolių
4 gvazdikėliai
2 kardamono sėklos
1 cinamono lazdelė
Cukraus pagal pomėgius

Gaminimo procesas:

Puode uzvirti vandenį su prieskoniais (gvazdikėliais, cinamonu ir kardamonu), viską ant nedidelės ugnies pakaitinti apie 5 minutes.. Tada supilti pieną ir cukrų, išmaišyti ir palaukti kol uzvirs, tada sudėti arbatzoles ir pavirti dar apie minutę. Nukošti ir arbata paruošta.


After the spider scared me this morning, whole day I was stayingaway from kitchen. In the evening I dared to go to the kitched when I already wasnt alone at home. The first thing that I prepared was our favorite Indian tea.

What's more delicious - coffee or tea?

Some time ago, I had no doubt that there is nothing better than coffee. A tea with milk seemed something not normal. But .. never say 'never'. Now at least once (and usually twice) in a day we are havng tea with milk. After all, everything depends on how you prepare tea, you can always find the way you would like it. So here is our favorite Indian recipe for spiced tea.

Cups: 2

Products:

2 cups of water
1 cup of milk
2 teaspoons tea leaves
4 cloves
2 cardamom seeds
1 cinnamon stick
Sugar to taste

Method:

In a pan put all spices(cloves, cinnamon and cardamom)and water, bring it to a boil, simmer everything on a low heat for about 5 minutes .. Then pour in the milk and sugar, stir and wait until it starts boiling, then add tea and simmer it for about minute more. Strain and the tea is ready.

Komentarai

  1. man irgi tokia arbata patinka. Tik sykį pas mus užsukęs svečias iš Indijos išaiškino, kad arbatžolės būtinai turi būti granuliuotos.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš net neatkreipiau dėmesio kad granuliuota, nes mes iš indiškos parduotuvės kiek perkam visada ji tokia :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. sveiki, o kokias arbatzoles reikia deti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mes perkame http://www.spicesofindia.co.uk/acatalog/Brooke-Bond-Taj-Mahal-Tea.html

      Bent skaniausia juoda smulkniomis granulėmis. Nors galima net ir naudoti juodą iš pakelių.

      Panaikinti

Rašyti komentarą