2010 m. gruodžio 31 d., penktadienis

Jogurtinio sūrio kamuoliukai/ Yogurt Cheese balls

Šie metai buvo man gana ekstremalių pasikeitimų metai.. Ir prabėgo jie labai greitai. Nenoriu daug galvoti ir svarstyti kiek čia visko buvo į gerą ar i blogą. Galiu tik sau ir visiems palinkėti geresnių Naujųjų Metų.

O po Naujųjų sutikimo kelioms dienoms išlekiam į paplūdimį!! Teguvuoja atostogos! :)

Norėjau Naujiesiems pasidaryti uzkandį iš to kas jau yra namie, bet kazką įdomesnio nei sumuštinukai ir radau jogurtinio sūrio kamuoliukų receptą. Nedėjau į jogurtą jokių prieskonių ir grynas gauto sūrelio skonis man labai patiko. O išvoliojau 'kamuoliukus' tame ko radau namie. Ir jie gavosi tokie uzkrečiamai skanūs, kad vos ne visus ir išragavom.



Gaminimo laikas: apie 24 val. sūrio gaminimui
apie 10 min. 'kamuoliukų' gaminimas

Produktai:

0,5 l. natūralaus jogurto (naudojau indišką)
Razinų, anarkadzių riešutų, saulėgrązų sėklų

Jogurtinio sūrio gaminimas:

Jogurtą supilti į sūrmaišį arba dvigubą marlę, padėti į kiaurasamtį ir kiaurasamtį padėti virš dubens. Uzdengti viską maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą mazdaug 24 val., kad skystis nusisunktų.



"Kamuoliukų" gaminimas:

Išimti iš šaldytuvo surelį, šaukštelio pagalba formuoti nedidelius kamuoliukus ir kiekvieną apvolioti kapotuose riešutuose, saulėgrązų sėklose arba kapotose razinuose.



In this year there few quite extreme changes in my life .. And it passed very quickly. I do not want to think a lot was it more good or bad. I can only wish you and myself the better New Year.

And after the New Year we are going on vacation for couple of days to the beach :)

I wanted to make the New Year appetizer of products that are already at home, but something more interesting than the sandwiches and I found yogurt cheese balls recipe. I made it just with yogurt didn't add spices and the taste of cheese was very fresh and nice. And they turned out delicious and so addictive that almost all were gone..

Cooking time: about 24 hours. for making cheese
about 10 minutes for making balls

Products:

0.5 liter natural yogurt (I used Indian)
Raisins, cashew nuts, sunflower seeds

Making yogurt cheese:

Pour yogurt into a cheesecloth or double cotton cloth, place it in a strainer and put the strainer over a bowl (as shown in a picture above). Cover everything with plastic wrap and leave it in the refrigerator for approximately 24 hours.

Making balls:

Remove the cheese from the refrigerator, with a spoon shape it into the balls and roll each of them in chopped cashew nuts, sunflower seeds or chopped raisins.

Idėja iš/ Idea from CountryLiving

12 komentarų:

  1. Skaniai atrodo ;) net prisiminiau sūrio spurgytes iš "91", bet čia įmantriau :) Šaunuolė.
    Gerų Naujųjų ir smagaus apsibuvimo paplūdimy!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Čia deja (o gal gerai), bet ne 91 spurgytės..čia sveikesnė uzkanda.
    Gerų Naujųjų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ir šitą įtrauksiu į sąrašiuką :) Labai jau mėgstu rutuliukus sukti virtuvėje. Relaksas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Smagaus sukimo :) dar vienus rutuliukus ruošiuos sukti kitais metais, tai įdėsiu irgi :D
    Su Naujaisiais :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. An excellent dish! Enjoy your days at the beach... always good for the soul. Happy New Year to you!

    AtsakytiPanaikinti
  6. I am wishing you Happy New year...!!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Wonderful appetizer. Looks delicious.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kim- Liv Life, thanks. I had a great time, it was a nice beginning of New Year.
    Happy New Year :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sandra, thank you. Happy New Yea for you too :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. briarrose, thanks, it is really nice appetizer, has nice taste and is easy to make :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Wow so many Indian recipes on your blog. Are you an Indian settled abroad? So nice to see Indian food in foreign languages. :) Keep going.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I am not Indian myself, but half of my family is.. so I cook Indian food and I love it :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...