Matar paneer (Saldaus pieno sūris su žirneliais)

Panyras su žirneliais vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų. Jis toks aromatingas, kad vyras grįžęs iš darbo ir vos tik pradaręs duris klausia „matar paneer?“, sako, kad iškart žino, nes jau lipant laiptais visa laiptinė juo kvepia. Galbūt vietoj indiško saldaus pieno sūrio galima ir lietuvišką varškės dėti, tikai nežinau, nes pasirinkimo kito čia neturiu kaip pasidaryti panyrą namie pati (pagal šį receptą).



Porcijos: 2 -4

Gaminimo laikas: apie 30-45 min.

Produktai:

2 stiklinės šaldytų žirnelių
300 gr.pomidorų pastos
Ape 500 gr. panyro
Aliejaus kepimui
Žiupsnelis asafetidos (arba pora a.š. pakepinto smulkinto česnako)
1 a.š. kumino sėklų
2 lauro lapai
1 cinamono lazdelė
1 v.š. imbiero pastos
0,5 a.š. ciberžolės miltelių
1 a.š. maltos kalendros
0,5 a.š maltų raudonųjų čili
0,5 a.š paprikos miltelių
Druskos pagal skonį

Gaminimo procesas:

Panyrą supjaustyti nelabai dideliais kubeliais ir pakepti aliejuje ant vidutinės ugnies iki šviesiai auksinės spalvos. Padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigerų riebalų perteklius.

Puode įkaitinti aliejų, sudėti kumino sėklas, asafetidą, lauro lapus ir cinamono lazdelę. Viską maišant pakepti kelias sekundes. Sudėti pomidorų pastą, imbierą, kalendrą, ciberžolę, čili ir paprikos miltelius. Viską pakepti kol masė patirštės.

Sudėti žirnelius ir apie ¼ puodelio vandens, virti ant vidutinės ugnies uždengus puodą. Kai žirneliai suminkstės įdėti druskos ir sudėti panyrą. Uždengus puodą dar pavirti 3-4 min. Išimti lauro lapus, cinamono lazdelę ir galima valgyti.

Pagal Manjula's kitchen

Komentarai

  1. Looks very tasty :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. bandem su lietuvisku suriu. tai suris išsileido, bet vistiek labai skanu buvo. ir tikrai labai gardus kvapas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Apkepei prieš tai ir vistiek išsileido? Gal parduotuvinis nelabai kaip suslėgtas :/ naminis dar nei karto nebuvo išsileidęs.

    AtsakytiPanaikinti
  4. ishsileido jau beapkepinejant. Visgi kolkas is indisku patiekalu visapusiska seimos meile ir pagarba laimejo citrininiai-kokosiniai lesiai

    AtsakytiPanaikinti
  5. Naminis visada geriau, iš ko tas parduotuvinis darytas geras klausimas :) kokosiniai lęšiai man irgi topas :) iš lęšių kategorijos.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą