2010 m. gruodžio 6 d., pirmadienis

Plovas (pilaf) su vištiena ir daržovėmis

Pagal Coles 

Pilaf (arba indiškas plovas) yra dar vienas ryžių troškinio variantas, panašus į risotto, tik iš birių ryžių. Galima apsieiti be kario prieskonių, bet manau, kad skaniau su jais. Geras indiškas patiekalas skubantiems arba tingintiems, nes nereikia nieko daug daryti.



Porcijos: 4

Gaminimo laikas: apie 40 min.

Produktai:

Aliejaus kepimui
500 gr vištienos file
1 stiklinė basmati ryžių (tinka ir kitokie birūs ryžiai)
2 stiklinės vištienos sultinio
2 stiklinės šaldytų daržovių (žirnelių, kukurūzų ir morkų)
50 gr pjaustytų jaunų špinatų lapų
1 smulkiai pjaustytas svogūnas
0,5 a.š. druskos (jei sultinys nelabai sūrus)
1 a.š. kario prieskonių

Gaminimo procesas:

Puode įkaitinti aliejų ir jame apkepti vištienos gabaliukus, perkelti į lėkštę. Į tą patį puodą sudėti smulkintą svogūną ir apkepinti iki šviesiai auksinės spalvos.

Sudėti į puodą ryžius, pakepinti apie minutę. Sudėti apkepintą vištieną, supilti sultinį, druską (jei trūksta) sudėti kario miltelius, pamaišyti ir užvirti uždengus puodą. Sumažinti ugnį ir uždengus pavirti apie 10 min.

Atidengus sudėti daržoves ir špinatus, pamaišyti. Uždengti puodą ir išjungus viryklę palaikyti dar apie 5 min., prieš patiekiant.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...