Prawn biryani / Ryziai su krevetėmis

Jau dauguma mėgstamiausių patiekalų esu pasidalinusi, šiandien pasidalinsiu dar vienu. Bent kol kas iš ryzių patiekalų mėgstamiausias yra būtent šis- ryziai su krevetėmis. Patiekalo paruošimas yra gana nesunkus, o skonis labai geras, drąsiai galima gaminti svečiams ar kokiai nors progai (man proga paprastai būna penktadienis).



Porcijos: 3-4

Gaminimo laikas: 45 min.

Produktai:

300 gr. virtų lukštentų krevečių
1 stiklinė basmati ryžių
1 lauro lapas
2 kardamono ankštys
4 gvazdikėliai
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
1 a.š. imbiero pastos
1-2 žalieji čili pipirai
200 gr. pomidorų pastos
0,5 a.š. raudonųjų čili mitelių
0,5 a.š. ciberžolės
2 a.š. maltos kalendros
1 stiklinė kokosų pieno
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Ryžius nuplauti šiltu vandeniu kelis kartus ir užmerkti puode su viena stikline vandens.

Įkaitninti aliejų, sudėti lauro lapą, kardamono ankštis, gvazdikėlius ir pakepinti apie pusę minutės. Tada sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką, imbiero pastą, smulkntus žaliuosius čili ir viską apkepti kol svogūnai taps permatomi.

Sudėti į apkepusius svogūnus pomidorų pastą, ciberzoles, maltą kalendrą, raudonųjų čili miltelius, druskos pagal skonį ir viską gerai išmaišyti, pakepti kelias minutes. Tada sudėti krevetes, išmaišyti viską kad krevetės pasidengtų padažu ir uždengus dangtį viską patroškinti 10 minučių.

Į vandenyje pamerktus ryžius supilti krevečių masę, išrinkti lauro lapą, gvazdikėlius ir kardamonus, viską gerai išmaišyti, supilti stiklinę kokosų pieno ir viską uždengus dangtį virti kol ryžiai bus išvirę, stengtis neatidengti dangčio kol ryžiai neišvirę.
Kadangi aš verdu ryžiu viryklėje, viską sudedu ir paprasčiausiai įjungiu viryklę, visa kita atlieka ji, kai išsijungia žinau, kad patiekalas jau paruoštas.


I have already shared most of my favorite dishes, today I want to share one more. At least so far, our favorite dish from rice dishes is this prawn biryani or rice with prawns. Preparation of the dish is quite easy, but it tastes very good, it can be made for guests or some special occasion (the occasion for me usually is Friday).

Servings: 3-4

Cooking time:45 mins.

Products:

300 gr. prawns (cooked and peeled)
1 cup Basmati rice
1 bay leaf
2 cardamom pods
4 cloves
1 onion
3 garlic cloves
1 tsp ginger paste
1-2 green chilies
200 gr. tomato paste
0.5 tsp red chili powder
0.5 tsp turmeric powder
2 tsp ground coriander
1 cup coconut milk
Salt to taste
Oil for frying

Method:

Wash the rice with warm water several times and put it in the pan with a glass of water for soaking.

Heat the oil in a skillet, add bay leaf, cardamom pods, cloves and saute for about half a minute. Then add chopped onion, minced garlic, ginger paste, chopped green chillies and fry until the onions become translucent.

Add the tomato paste to the onion,turmeric powder, coriander powder, red chili powder, salt to taste and stir everything well, fry for a few minutes. Then add prawns, stir everything to coat prawns with mixture and cook it with a lid on for 10 minutes.

Pour cooked prawns with all mixture to the rice that was left for soaking, add cup of coconut milk, stir everything and cover. Cook it covered until the rice is done, try not to open the lid before it's cooked. It takes around 15-20 mins.
I was boiling it in the rice cooker, so I added everything and turned it on and the rest did the rice cooker, when it went off dish was ready :)

Komentarai

  1. Yes, those spices add a very nice flavor and aroma to the dish.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ką būtų galima naudoti vietoj ciberžolės? Pas mus nelabai kur randu tokios... :/

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turėtų būti, raso, kad yra bazėj prieskonių skyriuje http://ayur.lt/prek%C4%97s/sveikas-maistas/grynieji-prieskoniai/kurkuma-ciber%C5%BEol%C4%97-haldi-100g
    ir IKI raso, kad turi asortimente http://receptai.iki.lt/lt/products/search/results/?name=ciberzole
    galima ir internetu nusipirkti http://ekopirk.lt/eko-produktai/maistas/prieskoniai-sultiniai-uztepai/prieskoniai/ekol-malta-ciberzole-kurkuma-suma/

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū už nuorodas :) Radau Prizmoj.. Ten net ir garam masala yra, bet kažkokia košelė padaryta...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Garam masala labai skirias net skirtingų gamintojų, nežinau ar į Lietuvą išvis gerą veža.
    Su ciberžole atsargiai tik, geriau nepadaugint, nes gali sugadint skonį ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Garam masala aš pirkau vegetariško maisto restorane. Ir pirmą kart naudojant truputį jos padauginau.... :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš per gerus kelis mėnesius atitaikiau savo skoniui kiek ko dėti, ne vienodi būna ir tie patys prieskoniai. Dabar naujausioj pirktoj garam masaloj ryškiai prasimuša cinamonas, o prieš tai buvo daugiau malto kumino.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Hm.. Net nežinau ko pas mane daugiau... Kalendra gal... Va, tik ką suvalgiau ryžius su krevetėm :) Krevečių mažokai, ryžiai truputį prisvilo.. ir gana aštrokai gavosi.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Šiek tiek aštru, mažiau imbiero ir cili tada reiktų dėt, daugiau vandens, arba puodą nesvylanti arba storesniu dugnu imt, dar geriau ryžių viryklej daryt :) o siaip kaip skonis?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Paprastai į visus tavo receptus vietoj čili dedu žaliąją papriką. Beje, tik česnakų sriuba buvo gaminama viens prie vieno kaip parašei :) Visus kitus šiek tiek pagal save ir turimus produktus adaptuoju.. O skonis tai man labai patiko. Aštru, bet nesijaučiau drakonu :D Dar pažiūrėsiu, ką mano vyriškis paragavęs pasakys... Tiesa, dėl kokoso pieno buvau šiek tiek suabejojusi, nes kai pyliau į stiklinę, tai dalis buvo skysta, dalis į tokią kaip varškę sušokusi... Bet išmaišiau šaukšteliu ir viskas labai gerai suėjo :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Taigi, vyriškis įvertino labai teigiamai. Tik sakė, kad jam panašu į gerą plovą. :) Tiesa, begamindama pastebėjau, kad bendram aprašyme nėra paminėta kuriuo metu ir į ką sudėti ciberžolę...

    AtsakytiPanaikinti
  12. What a lovely dish, but for my family likings I would have to use chicken or lamb instead of prawns! Thank you for sharing ^_^

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ramune, ačiū, gerai, kad pastebejai, ciberzolė dedas kartu su kitais prieskoniais į pomidorų pastą, tuoj pataisysiu.
    Vyram tai patinka tokie 'plovai'astresni :) kokosų pieną visada reik pakratyt gerai prieš atidarant, nors aš dazniausiai pamirštu ir paskui išmaišau.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Mateja ^_^, always welcome. I make chicken biryani too, I ll post it, but next year already :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą