2010 m. gruodžio 28 d., antradienis

Punjabi Anda Bhurji/ Punjab'o regiono kiaušinienė/ Punjabi Scrambled Eggs

Kam nėra taip buvę, kad nori valgyti ir nezinai ko nori.. Man šiandien ryte taip buvo, nors ir alkana negalėjau apsispręst ką valgyti pusryčiams. Kartais gerai, kai nėra pasirinkimo, tada bent aišku ką rinktis.
Sprendimas buvo gana paprastas- kiaušinienė, bet ne įprastai, o indiškai- Punjab'o regiono kiaušinienė. Norintiems sočiai ir skaniai papusryčiauti siūlau taip pat išbandyti šį tradicinį Šiaurės Indijos puryčių patiekalą, kuris paprastai valgomas su tradiciniais jų paplotėliais



Porcijos: 2

Gaminimo laikas: 15 min.

Produktai:

4 kiaušiniai
1 svogūnas
1 didelis pomidoras
2 zalieji čili pipirai
1 a.š. imbiero pastos
0,5 a.š. garam masala
1 a.š. maltos kalendros
2 v.š. kapotų kalendros lapų
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Svogūną susmulkinti ir apkepti įkaitintame aliejuje kol taps permatomas (apie 5 min.), tada sudėti imbierą, smulkintus zaliuosius cili ir viską maišant pakepinti apie pusę minutės, tada sudėti smulkiai pjaustytą pomidorą, kalendros lapus ir pakepti kelias minutes.

Kiaušinius išplakti su druska ir sudėti į kepančias darzoves. Sudėti garam masalą ir maltą kalendrą ir viską kepti nuolat maišant,kol kiaušiniai bus iškepę.


Who never had a feeling when you want to eat and don't know what exactly you want.. I had this feeling this morning, I could not decide what to eat for breakfast. Sometimes it's good when there is no option, then at least it is clear what to choose:)
The solution was quite simple- scrambled eggs, but not usual- scrambled eggs Indian Punjabi style. If you want to have a delicious and good breakfast I suggest to try this traditional North Indian breakfast dish, which is usually eaten with the traditional Indian bread.

Servings: 2

Cooking time: 15 minutes.

Products:

4 eggs
1 onion
1 large tomato
2 green chilies
1 tsp ginger paste
0.5 tsp garam masala
1 tsp ground coriander
2 tbsp chopped coriander leaves
Salt to taste
Oil for frying

Method:

Fry chopped onion in the heated oil until it turns translucent (about 5 mins.), then add ginger, chopped green chilies and fry everything stirring for about half a minute, then add finely chopped tomatoes, chopped coriander leaves and fry for a few minutes.

Whisk eggs with salt and add it to the vegetables that you are frying. Add garam masala and coriander powder and fry everything stirring continuously, until eggs are cooked.

2 komentarai:

  1. Delicious! I could eat this for lunch and dinner as well:)))) so yummy!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Yes, I especially like it with pita bread, I make a big tasty wrap.. :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...