Šaldytas mocha skonio sūrio pyragas




Kadangi neturiu orkaitės ir dabar yra vasara buvo gera proga išbandyti nekeptą sūrio pyragą. Dariau iš pusės nurodytos normos, nes turėjau nedideles vienkartines formas. Skonis tikrai labai geras, nepersaldus ir gana sotus. Daug puošyba neužsiėmiau, todėl atrodo paprastai. Dar vienas geras dalykas, kad gaminimas užtrunko tik apie pusvalandį (neskaičiuojant šaldymo).



Porcijos: 12

Gaminimo laikas: apie 30-45 min.
Šaldymo laikas: 8 val.

Produktai:

1 v.š. kavos granulių
1 v.š. verdančio vandens
200 gr. šokoladinių sausainių
125 gr. sviesto (ištirpdyti)
200 gr. pieniško šokolado
500 gr. tepamo varškės sūrelio
400 gr. kondensuoto pieno
250 ml. grietinėlės (riebesnės plakimui)


Gaminimo procesas:

Į surenkamos 22 cm skersmens formos dugną įtiesti kepimo popierių, kraštus patepti riebalais. Nors manau, kad buvo daug paprasčiau daryti kaip aš dariau- vienkartinėje kepimo formoje iš folijos.

Sumaišyti kavos granules su vandeniu ir padėti į šalį pravėsti.

Sausainius sutrinti į trupinius ir sumaišius su ištirpdytu sviestu padengti formos dugną, gerai įspausti,išlyginti. Uždengus palaikyti šaldytuve apie 30 min.

Ištirpdyti šokoladą ir palikti jį šiek tiek pravėsti.

Grietinėlę, varškės sūrelį ir kondensuotą pieną sudėti kartu ir išplakti iki vientisos masės. Tada sudėti kavą ir tirpdytą šokoladą ir viską plakti iki vientisos masės. Gautą masę supilti ant sausainių pagrindo ir išlyginus šaukštu padėti į šaldiklį (ne šaldytuvą) bent 8 val. Prieš patiekiant palaikyti apie 20 min. išėmus iš šaldiklio.

Šaltinis taste.com.au

Komentarai

  1. Pasidarem savaitgaliui. Pliusas - labai skanu. Minusas - kaloriju bomba :) bet kadangi dabar maitinu upe, ir svoris baisiai krenta, tai toks pyragas ma pats tas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kiekvieną dieną valgant gal ir pakenktu, bet kai nedažnai tai galima :) svarbu, kad skanu buvo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o ka nors is indisku saldumynu, imanomu pagamint lietuvoje gal idetum?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Bus :) ruošiuos kaip tik šią savaitę vieną daryt

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dėja šis pyragas - keptas: sausainiai kepti, kondensuotas pienas irgi ne "žalias" ir t.t. ;>

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jei pyrago gaminimo procese nebuvo kepamas, o yra šaldomas pyragas- šaldytas.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Mmm labai skaniai ir žaviai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tikrai skanus :) Jei mėgsti šokoladą, kavą ir ledus tai rekomenduoju pasidaryt, bus viskas viename

    AtsakytiPanaikinti
  9. O zelatinos nereikia? kiek laiko gali forma islaikyti kai isemi is saldiklio ar greit pasileidzia? ir ar nesusidaro ten ledo kristalai uzsaldzius? noreciau pasidaryti, bet nerimauju ar nepavirs jis i skysti su sausainiais atsiles...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Želatinos nereikia, nes šaldymo kameroje pyragas gražiai sustingsta ir paliko formą. Išėmus aš palaikiau kambary prieš pjaustant gal kokias 5 minutes, kad lengviau būtų pjauti. Ledo kristalai nesusidarė. Ilgiau nei pusvalandį kambario temperatūroj gal geriau nelaikyti, kad neišskytų. Aš pati bijojau daryt, bet gavosi labai gerai, svarbu nepamiršti išėmus iš šaldytuvo jo ilgam :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aciu uz atsakyma :) Bandysiu Kaledom pasigaminti, labai megstu ledus, o kava taip pat ir sokoladas patinka :) Tikiuosi pavyks ir skaniai pasmaguriausime!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Skanaus :) Tikiu, kad pavyks pasidaryt, tikrai nesunku ir tikiuosi, kad patiks

    AtsakytiPanaikinti
  13. O sausainius lauzyti ar sutarkuoti?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sausainiu sumalti į trupinukus, aš tam reikalui neturėjau įrangos tai sudėjau į maištelį ir padauziau kočėlu ir labai gerai susitrupino taip :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Su sventemis! Pasigaminau si torta kaledu desertui. Mano pastebejimai tokie. Susalo jis puikiai ir formos nepaleido, net reikejo ilgiau laikyti kambaryje nei 20 minuciu, kad butu galima pjaustyti, bet kameroj as laikiau virs paros. Skanus, greit pagaminamas, bet labai riebus, man jis asmeniskai per saldus, labai tas kondensuotas pienas prasimusa, uzgozia kitus skonius, todel kita kart jo deciau maziau. Tai gal priklauso ir nuo kondensuoto pieno markes, varskes rusies... galbut. Gal dar kazkaip ideciau citrinos rugsteles...hm..norejosi man tos atsvaros saldumui begaliniam ;)) O dariau is puses normos (20 skersmens) ir pilnai pakako bei liko, 3 asmenu seimoje. A, dar biski erzino, kad padas labai kietas, sunku atgnybti ji...bet cia MB labiau tai erzino ;)Patiko "ale ledu" konsistencija. Dekui uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  16. Aciu ir jūsų šeimyną su šventėmis :) Gerai, kad patiko, kitąkart jau zinosit ko daugiau ar maziau dėt. Aš dariau iš pusės normos irgi, bet daug ką keičiau į low fat ir skim, tai gal dėl to nebuvo labai saldu, nes ir kondensuotas buvo 'dietinis' ir surelis low fat :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą