2010 m. gruodžio 29 d., trečiadienis

Shahi (Royal) Paneer/ Karališkas panyras

"Shahi Paneer“ patiekalo pavadinimas reškia „Karališkas/ tinkamas karaliui panyras“. Ir tai yra labai tinkamas pavadinimas šiam patiekalui dėl jo sodraus skonio. Jis yra vienas pagrindinių patiekalų Šiaurės Indijoje, bet mėgstamas ir gaminamas visoje šalyje, jo galima uzsisakyti vos ne bet kuriame restorane ar net uzkandinėje. Tai yra vienas populiariausių iš Indijos kilusių patiekalų . Paprastai „Karališkas panyras“ valgomas su indiška duona ar paplotėliais.
Pagaminti jį nėra taip sudėtinga ir aš dalinuosi savo ‚Karališko panyro‘ recepto variantu, kuris mums pasirodė net skanesnis nei indiškuose restoranuose. Šio patiekalo receptų įvairovė tikrai nemaza, galima rinktis gaminti su grietinėle, tik pienu, dedant raudonųjų čili ir t.t.



Porcijos: 3-4

Gaminimo laikas: apie 30 min.

Produktai:

300- 400 gr. Panyro
1 svogūnas
1 a.š. imbiero pastos
1 a.š. smulkinto česnako
1-2 žalieji čili pipirai
200 gr. pomidorų pastos
0,5 a.š. ciberžolės
1 a.š. maltos kalendros
1 a.š. garam masala
100 gr. anakardžių riešutų (maltų)
150 ml natūralaus jogurto
1 stiklinė pieno
1-2 v.š. razinų
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui
Pora šaukštų kalendros lapų papuošimui

Gaminimo procesas:

Įkaitintame aliejuje apkepti panyro gabaliukus kol jie taps auksiniai rusvos spalvos, išimti ir padėti ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius.

Įkaitinti aliejų ir jame apkepti smulkintą svogūną, kai jis taps permatomas sudėti imbiero pastą, česnaką ir smulkintus žalius čili ir pakepti dar kelias minutes.

Sudėti pomidorų pastą, gerai išmaišyti ir pakepinti apie 5 min. Arba kol masė patirštės ir pradės atiskirti aliejus. Tada sudėti ciberžolę, maltą kalendrą, garam masalą ir druską, viską išmaišyti.

Sudėti maltus anarkadžių riešutus, jogurtą, įpilti pieno ir viską gerai išmaišyti. Palaukti kol padažas užvirs ir ant nedidelės ugnies pavirti apie 10 min. Arba kol padažas patirštės. Tada atsargiai sudėti apkeptus panyro gabaliukus, razinas ir viską pavirti dar apie 5 minutes. Prieš patiekiant apibarstyti smulkintais kalendros lapais. Aš neturėjau, todėl papuošiau razinomis ir riešutais.


"Shahi Paneer “ translating means "Royal / fit for the king " paneer (Indian cheese). And this is a very appropriate name for this dish because of its so rich in taste. It is one of the main dishes of North India, but popular and made in whole country, it is possible to find it in almost any restaurant or bistro. This is one of the most popular dishes originating from India. Usually, “Shahi paneer” is eaten with Indian bread.
It is not so difficult to make it and I am sharing this our recipe of “Shahi paneer” , which to us seemed even better than in any Indian restaurant. This dish can be made in different ways, you can choose to use the cream, just milk and adding red chili, etc.

Servings: 3-4

Cooking time: about 30 mins.

Products:

300 to 400 grams. Paneer (Indian sweet milk cheese)
1 onion
1 tsp ginger paste
1 tsp crushed garlic
1-2 green chilies
200 gr. tomato paste
0.5 tsp turmeric powder
1 tsp coriander powder
1 tsp garam masala
100 gr. cashew nuts (powdered)
150 ml natural yogurt
1 cup milk
1-2 tbsp raisins
Salt to taste
Oil for frying
A couple of tablespoons chopped coriander leaves for garnish

Method:

Fry in the oil pieces of paneer cheese until they become golden brown in color, remove and put on paper towels.

Heat the oil in a pan and add the chopped onion, fry till it becomes translucent then put ginger paste, garlic and chopped green chillies and fry for a couple of minutes.

Add the tomato paste, stir and cook ir for about 5 minutes more or till the mixture gets thicker and oil starts to separate. Then add turmeric powder, coriander powder, garam masala and salt, mix everything well.

Add the powdered cashew nuts, yogurt, milk and mix everything well. Wait until it starts boiling and simmer it on a low heat for about 10 minutes. Then carefully add fried paneer cheese pieces, raisins and simmer everything for about 5 minutes. Before serving sprinkle with chopped coriander leaves. I didn’t have it so garnished it with raisins and cashews.

5 komentarai:

  1. your Royal Paneer sounds delicious!! Thank you so much for sharing it with us!
    Dennis

    AtsakytiPanaikinti
  2. Thank you Chef Dennis :) It's a pleasure to share something good.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi, man patiktų, pakako perskaityt sudėtį :) Su anakardžiais nesaldūs patiekalai visi skanūs. Išsisaugau, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai skanus padazas, turbūt tiktų ne tik su panyru :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Delicious !! You might want to visit http://bhalokhabo.blogspot.com.. I cook mostly Indian. Thanks !!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...