2010 m. gruodžio 23 d., ketvirtadienis

Skanus ir sveikas desertas Kalėdoms- persikinis musas/ Delicious and healthy dessert for Christmas- Peach Mousse

Nemėgstu gaminti šventėms neišbandytų prieš tai patiekalų. Mėgstu apsidrausti iš anksto išbandydama, todėl iš 3 kartus mazesnės normos pabandziau persikinį musą. Pavyko labai gerai, persikai nebuvo saldūs todėl musas gavosi labai gaivus ir švelnaus skonio. Persikinis musas yra skanus ir sveikas desertas Kalėdoms ar bet kuriai kitai progai.



Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 15 min.

Porcijos:

8-10 persikai
3 kiaušinių baltymai
100 gr. natūralaus jogurto
4 v.š. medaus
2 v.š. krakmolo

Gaminimo procesas:


Persikus nulupti, išimti kauliuką ir smulkiai supjaustyti. Kelis gabaliukus pasilikti papuošimui.

Šiek tiek paplakti baltymus. Sumaišyti pjaustytus persikus, kiaušinių baltymus, jogurtą, medų ir krakmolą ir viską sutrinti iki vientisos masės.

Supilti gautą masę į puodą ir virti ant nedidelės ugnies nuolat maišant apie 8-10 minučių arba kol masė taps tiršta ir vientisa. Supilstyti į indelius ir palaikyti šaldytuve apie valandą. Papuošti persiko skiltelėmis prieš patiekiant.


I do not like to prepare food for Christmas that I havent tried before. I like to test what I'm going cook, that's why I tried to make peach mousse before Christmas. It came out very good, peaches were not too sweet, so mousse had a very fresh and mild taste. Peach mousse is a delicious and healthy dessert for Christmas or any other occasion.

Servings: 4

Cooking time: 15 minutes.

Servings:

80-10 peaches
3 egg whites
100 gr. Natural yoghurt
4 tablespoons of honey
2 tablespoons of cornstarch

Method:

Peel peaches, remove pit and cut them into small pieces. Leave few slices for decorating.

Slightly beat egg whites. Mix cut peaches, egg whites, yogurt, honey and cornstarch, and blend everything to a smooth mixture.

Pour the mixture into the pan and cook on low heat, stirring constantly for 8-10 minutes or until the mixture becomes thick and smooth. Pour it into serving bowls and keep refrigerated for about an hour. Decorate with peach slices before serving.

Pagal/ Source SanjeevKapoor

9 komentarai:

  1. your mousse sounds delicious!! I bet those egg whites keep it so light!
    Welcome to foodbuzz!
    Dennis

    AtsakytiPanaikinti
  2. Thanks, its pleasure to be in Foodbuzz:)
    That mousse is really delicious and worth trying :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sounds and looks like an awesome mousse!

    AtsakytiPanaikinti
  4. It really is :) I had peaches and was looking for something more interesting to do with them and found this mousse :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Happy holidays! Your peach mousse looks delicious!!! Thank you for sharing! If you have time stop by my page: http://indulginglife.blogspot.com
    Thank you!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Thanks, happy holidays, Mateja :)
    You have lovely blog, I found already some things I would like to try from there :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Hi! Found your blog through foodbuzz and your food looks amazing!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Wow, wish I saw this before! Wonderful!!!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...