2010 m. gruodžio 21 d., antradienis

Vištienos Jalfrezi/ Chicken Jalfrezi

Šiandien parke matem tokius grazius paukščiukus, mazus, spalvotus, net nezinau tiksliai kas per paukščiukai, bet stengėmės kiek galėjom nufotografuot juos.



Trumpai apibudinant šiandienos pietums gamintą patiekalą Jalfrezi. Jalfrezi yra indiškas patiekalas, kuriame marinuotos daržovės arba mėsa apkepami su prieskoniais aliejuje, kad gautusi tirštas padažas.
Anksčiau esu gaminusi Jalfrezi su daržovėmis, tačiau šiandien pabandžiau tokiu būdu gaminti vištieną.



Porcijos: 3-4

Gaminimo laikas: 40 min.

Produktai:
500 gr. vištienos file
1 a.š. imbiero pastos
1 a.š. česnako pastos
0,5 a.š. raudonųjų čili miltelių
0,5 a.š. ciberžolės miltelių
1 svogūnas
1 žalioji paptika
1-2 žalieji čili pipirai
1 a.š. maltos kalendros
1 a.š. malto kumino
2 dideli pomidorai
2 v.š. pomidorų pastos
Aliejaus kepimui
Druskos pagal skonį
Keli šaukstai kapotų kalendros lapų

Gaminimo procesas:

Vištiena supjaustyti gabaliukais ir pamarinuoti su ciberžole, raudonųjų čili milteliais, imbieru ir česnaku.

Puode įkaitinti aliejų, jame apkepti svogūną kol taps permatomas, sudėti pjaustytus žaliuosiu čili, pakepti šiek tiek. Sudėti vištieną ir pakepti apie 5 minutes. Tada pomidorų pastą, uždengit dangtį ir pakepinti apie 10 min.

Sudėti maltą kalendrą ir maltą kuminą, druską išmaišyti. Tada sudėti pjaustytą žaliąją papriką, pomidorus smulkiai pjaustytus kalendros lapus ir uždengus pavirti dar 5-7 minutes.


Today in a park we saw such cute little birds. Dont know how are they called, but we were trying really hard to catch them with camera and take a picture.

Briefly describing Jalfrezi is the Indian curry dish cooking marinated vegetables or meat with spices in the oil to get a thick sauce.
I have tied vegetable Jalfrezi before, and today I tried to make it with chicken.

Servings: 3-4

Cooking time:40 min.

Products:
500 gr. chicken
1 tsp ginger paste
1 tsp garlic paste
0.5 tsp red chili powder
0.5 tsp turmeric powder
1 onion
Green capsicum
1-2 green chilies
1 tsp coriander powder
1 tsp ground cumin
2 large tomatoes
2 tbsp tomato paste
Oil for frying
Salt to taste
A few tablespoons of chopped coriander leaves

Method:

Cut chicken into pieces and marinate with turmeric, red chili powder, ginger and garlic.

Heat the oil in a pan, add and fry the onion till it’s translucent, add chopped green chillies, fry it for few minutes. Add chicken and fry for about 5 minutes. Then add the tomato paste,mix and cover the pan. Cook everything for about 10 minutes.

Add the coriander powder, salt and cumin powder, mix everything. Then add cut green capsicum, tomatoes, finely chopped coriander leaves and cook it covered for 5-7 minutes more.

4 komentarai:

  1. Gal vietinė zylutė? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šiek tiek panašus, bet nevisai ir už zylutę bent du kartus mažesnis

    AtsakytiPanaikinti
  3. I like the ingredients you use.. I think I'll like to make it also ^_^
    Thx for stopping by in my blog.
    Happy New year !

    AtsakytiPanaikinti
  4. That's a nice dry chicken curry :) also tastes good without chicken using cauliflower and carrots instead :)
    Your blog is interesting, so I like visiting you :)
    Happy New Year !

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...