2010 m. gruodžio 14 d., antradienis

Vištienos risotto su saulėje džiovintais pomidorais ir brokoliais/ Chicken Risotto with sun-dried tomatoes and broccoli

Sugalvojau šiandien kaip panaudoti užsilikusį nesunaudotą brokolį. Namie visada stengiuosi turėti Arborio ryžių, kad bet kada galėčiau iš to kas yra namie padaryti risotto. Štai ir sprendimas. Skanu, nesunku ir visada pavyksta. Tik balto vyno pritrūko, ką padarysi, negali gi visada turėti visk. Taigi pietums vištienos risotto su brokoliais, saulėje džiovintais pomidorais ir raudono vyno taure :)



Porcijos: 3

Gaminimo laikas: apie valandą

Produktai:

300 gr. vištienos file
1 l. sultinio
1 stiklinė arborio ryžių
50 gr. saulėje džiovintų pomidorų
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 brokolio žiedynai
Aliejaus kepimui
Druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimo procesas:

Sultinį užvirti ir ant nedidelės ugnies kaitinti kol jis bus naudojamas. Aliejuje apkepti vištieną kol ji bus iškepusi, išimti ir padėti į lėkštę.

Puode pakepti kelias minutes smulkintą svogūną ir česnaką. Sudėti ryžius, pakepinti juos kelias minutes kol taps permatomi. Užpilti vieną stiklinę sultinio ir įdėti druskos ir pipirų. Maišyti kol sultinys susigers ir taip po stiklinę pilti sultinį nuolat maišant.

Brokolio žiedynus suskirstyti labai mažais gabaliukais, kad išvirtų, pomidorus supjaustyti. Likus paskutinei stiklinei arba apie 5-8 min.iki pabaigos sudėti vištieną, smulkintus brokolio žiedynus ir saulėje džiovintus pomidorus.

Pagal skonį prieš valgant galima įmaišyti sviesto, užtarkuoti sūrio.


Today I decided to use the unused broccoli that was left. Im trying always to have some Arborio rice at home, so I could cook risotto anytime. That’s what I decided to make today. It’s tasty, easy and you always succeed to make it. Only I ran out of a white wine. So for dinner we were having chicken risotto with broccoli, sun-dried tomatoes and a glass of red wine:)

Servings: 3

Cooking time: 1hour

Products:

300 gr. chicken fillets
1 l stock
1 cup Arborio rice
50 gr. sun-dried tomatoes
1 onion
2 cloves of garlic
1 broccoli
Oil for frying
Salt and pepper to taste.

Method:

Bring the stock to the boil and simmer on low heat until it is used. Fry chicken pieces in oil until it is fully cooked and remove to the plate.

Heat the oil in a pan, fry chopped onion and garlic for few minutes. Add rice, saute for a few minutes until they become translucent. Pour one cup stock and add salt and pepper. Mix until stock is absorbed and pour cup of stock one by one, stirring constantly.

Cut broccoli into very small pieces, cut sun-dried tomatoes. Before the last cup of stock, or about 5-8 minutes before the end add the chicken, chopped broccoli and sun-dried tomatoes.

Before serving if you like you can add some butter or sprinkle with grated cheese.

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...