2011 m. sausio 12 d., trečiadienis

Chicken handi/ Handi vištiena



Šiandien užsiimu savišvieta ir susidarinėju knygų, kurias bandysiu susirasti ir perskaityti sąrašą. Pirmoji sąraše R. Wrangham "Catching Fire: How Cooking Made Us Human" (Ugnies panaudojimas: Kaip maisto gaminimas padarė mus žmonėmis (čia aišku ne profesionalus pavadinimo vertimas ,bet manau esmė suprantama:)). Visai įdomus ir net įtikinamas yra pareiškimas, kad maisto gaminimas padarė mus žmonėmis, todėl verta pasigilinti į tai.
Ar vis dėl to atvirkščiai: mes išmokome gaminti, nes esame žmonės?

Handi yra dar vienas puodas kurio neturiu, bet vis dėl to ekspertas sako, kad skonis kaip handi vištienos, vadinasi viskas gerai.

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: apie 45 min.

Produktai:


500 gr. vištienos file
1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
1 a.š. imbiero pastos
1 a.š. smulkinto česnako
200 gr. pomidorų pastos
0,5 a.š. raudonųjų čili miltelių
1 stiklinė natūralaus jogurto (suplakto)
0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų
0,5 a.š. maltų kumino sėklų
0,5 a.š. garam masala prieskonių
2-3 žalieji čili pipirai
0,5 stiklinės grietinėlės
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui
1-2 v.š. sviesto

Gaminimo procesas:

Puode įkaitinti aliejų, sudėti smulkintą svogūną ir jį apkepti kol taps permatomas. Tada sudėti smulkintą česnaką ir imbiero pastą, pakepti kelias minutes.

Sudėti gabaliukaus pjaustytą vištienos file,gerai išmaišyti ir maišant pakepti apie 5 minutes. Tada sudėti pomidorų pastą, raudonųjų čili miltelius, gerai išmaišyti ir pavirti apie 5 minutes.

Sudėti smulkintus žaliuosius čili pipirus, jogurtą, likusius prieskonius (maltą kuminą, maltus juoduosius pipirus, garam masalą), druską. Uždengus pavirti ant nedidelės ugnies apie 5 minutes.

Sudėti grietinėlę, geri išmaišyti ir palaukti kol viskas užvirs ir pavirti apie 5 minutes, tada įmaišyti sviestą ir patiekti.


Today, I am busy with self-education and Im making a list of books that I am planning to get and read. First on the list, R. Wrangham "Catching Fire: How Cooking Made Us Human". It's quite interesting and I would say even a convincing statement that cooking food has made us human, it is worth to look deeper into this.
Or can it be on the contrary, we learned to cook cause are human?

Servings: 4

Cooking time: 45 min.

Products:

500 gr. Chicken (cut into bite size pieces)
1 onion (finely sliced)
1 tsp ginger paste
1 tsp crushed garlic
200 gr. tomato paste
0.5 tsp red chili powder
1 cup natural yogurt (whisked)
0.5 tsp ground black pepper
0.5 tsp ground cumin seeds
0.5 tsp garam masala
2-3 green chilies
0.5 cup cream
Salt to taste
Oil for frying
1-2 tbsp butter

Method:

Heat oil in a pan, add chopped onion and fry until it becomes translucent. Then add minced garlic and ginger paste and fry for a few more minutes.

Add the chicken pieces, mix well and fry stirring for about 5 minutes. Then add tomato paste, red chili powder, stir well, and simmer for about 5 minutes.

Add chopped green chilies, yogurt, the remaining spices (ground cumin, ground black pepper, garam masala), salt. Cover the pan and simmer on low heat for about 5 minutes.

Stir in the cream, bring it to the boil and simmer everything for 5 minutes more, then mix in the butter and serve.

10 komentarų:

  1. Hi,

    The chicken handi dish preparation looks sweosme dear...:)

    Dr.Sameena@

    http://www.myeasytocookrecipes.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dr.Sameena, thanks for visiting :)
    Dish tasted nice, so I think I made it right:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Spicy and yummy, looks very delicious.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Luckily it wasn't too spicy and curry was very good :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. I keep hearing so many great things about that book, I need to add it to my to-read stack. And, this sounds like a fantastic chicken dish!

    AtsakytiPanaikinti
  6. This sounds phenomenal..and photo is just stunning!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Thanks Lisa, I already dont know which of chicken dishes I tried is the best, they all taste good :)
    R. Wrangham's theory really intrigued me so I'm looking for a book to know more about it :) Let me know how is it if you find and read it first :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sandra, thank you :) Most chicken curries look alike, just different in color and taste.. It's amazing how different combination of spices can change a taste :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. I looked this book up on Google. It looks very intriguing! I love how spicy this dish is!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Mother Rimmy, thanks, this dish is spicy, but not too spicy, I can't eat very spicy food so this one was ok :)
    I can't wait to get that book and to know more about this theory :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...