Pagal/ Source SimplyRecipes
Namie penktadieniai dažniausiai būdavo vegetariška taip sakant 'žuvies' diena. O čia aš pakeičiau tradicijas ir penktadieniai yra vištienos diena.
Neperdėdama galiu pasakyti, kad šiandien pietums buvo vienas iš geriausių kada nors darytų vištienos patiekalų. Visų pirma taip paruošta mėsa buvo sultinga ir skani. Antra, padažas buvo labai kreminis, su švelniu žemės riešutų aromatu, tiesiog buvo galima valgyti ir jį vieną..
O dabar po tokių skanių pietų pats laikas į kiną pasižiūrėti "Green Hornet" :)
Porcijos: 3
Gaminimo laikas: 30 min.
Produktai:
500 gr. vištienos file (pjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais)
3 v.š. miltų
1.5 v.š. kario miltelių
¼ a.š. maltų juodųjų pipirų
1 a.š imbiero pastos
1 a.š. smulkinto česnako
2 žalieji čili pipirai
2 stiklinės vištienos sultinio
4 v.š. žemės riešutų sviesto
1 a.š. maltos kalendros
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui
Gaminimo procesas:
Sumaišyti miltus, kario miltelius, druską, maltus pipirus ir juose apvolioti vištienos gabaliukus.
Puode įkaitinti aliejų ir and vidutinės ugnies pamaišant apkepti vištienos gabaliukus kol jie bus iškepė (5-10 min.). Sudėti imbierą, česnaką, smulkintus žaliuosius čili pipirus ir pusę stiklinės sultinio. Virti pamaišant apie 3 min.
Sudėti riešutų sviestą, gerai išmaišyti. Supilti likusį sultinį ir vėl viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Leisti ant nedidelės ugnies pavirti apie 10 min. Prieš patiekiant sudėti maltą kalendrą, druskos pagal skonį.
Back in Lithuania Fridays were 'fish' days, when we were eating mostly fish. And here I changed the tradition and Friday is chicken day.
I can say that today for dinner we had one of the best ever chicken dishes that I made. First reason- the meat was juicy and delicious. Second- the sauce was very creamy with a mild peanut flavor that you can simply eat it alone ..
And now, after such a delicious dinner it is time to go for the movie 'Green Hornet':)
Servings: 3
Cooking time: 30 minutes.
Products:
500 gr. chicken fillet (cut into bite-size pieces)
3 tbsp flour
1.5 tbsp curry powder
0,3 tsp ground black pepper
1 tsp ginger paste
1 tsp crushed garlic
2 green chilies
2 cups chicken stock
4 tbsp peanut butter
1 tsp ground coriander
Salt to taste
Oil for frying
Method:
Mix flour, curry powder, salt, ground pepper and chicken pieces together till chicken is well covered with flour and spices.
Heat the oil in a pan and stir fry chicken pieces on medium heat until they are cooked (5-10 minutes).. Add ginger, garlic, chopped green chilies and a half cup of stock. Cook stirring for about 3 minutes.
Add peanut butter, mix well. Add remaining stock and stir everything well again until smooth. Simmer everything on low heat for about 10 minutes. Before serving add coriander powder, salt to taste.
Namie penktadieniai dažniausiai būdavo vegetariška taip sakant 'žuvies' diena. O čia aš pakeičiau tradicijas ir penktadieniai yra vištienos diena.
Neperdėdama galiu pasakyti, kad šiandien pietums buvo vienas iš geriausių kada nors darytų vištienos patiekalų. Visų pirma taip paruošta mėsa buvo sultinga ir skani. Antra, padažas buvo labai kreminis, su švelniu žemės riešutų aromatu, tiesiog buvo galima valgyti ir jį vieną..
O dabar po tokių skanių pietų pats laikas į kiną pasižiūrėti "Green Hornet" :)
Porcijos: 3
Gaminimo laikas: 30 min.
Produktai:
500 gr. vištienos file (pjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais)
3 v.š. miltų
1.5 v.š. kario miltelių
¼ a.š. maltų juodųjų pipirų
1 a.š imbiero pastos
1 a.š. smulkinto česnako
2 žalieji čili pipirai
2 stiklinės vištienos sultinio
4 v.š. žemės riešutų sviesto
1 a.š. maltos kalendros
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui
Gaminimo procesas:
Sumaišyti miltus, kario miltelius, druską, maltus pipirus ir juose apvolioti vištienos gabaliukus.
Puode įkaitinti aliejų ir and vidutinės ugnies pamaišant apkepti vištienos gabaliukus kol jie bus iškepė (5-10 min.). Sudėti imbierą, česnaką, smulkintus žaliuosius čili pipirus ir pusę stiklinės sultinio. Virti pamaišant apie 3 min.
Sudėti riešutų sviestą, gerai išmaišyti. Supilti likusį sultinį ir vėl viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Leisti ant nedidelės ugnies pavirti apie 10 min. Prieš patiekiant sudėti maltą kalendrą, druskos pagal skonį.
Back in Lithuania Fridays were 'fish' days, when we were eating mostly fish. And here I changed the tradition and Friday is chicken day.
I can say that today for dinner we had one of the best ever chicken dishes that I made. First reason- the meat was juicy and delicious. Second- the sauce was very creamy with a mild peanut flavor that you can simply eat it alone ..
And now, after such a delicious dinner it is time to go for the movie 'Green Hornet':)
Servings: 3
Cooking time: 30 minutes.
Products:
500 gr. chicken fillet (cut into bite-size pieces)
3 tbsp flour
1.5 tbsp curry powder
0,3 tsp ground black pepper
1 tsp ginger paste
1 tsp crushed garlic
2 green chilies
2 cups chicken stock
4 tbsp peanut butter
1 tsp ground coriander
Salt to taste
Oil for frying
Method:
Mix flour, curry powder, salt, ground pepper and chicken pieces together till chicken is well covered with flour and spices.
Heat the oil in a pan and stir fry chicken pieces on medium heat until they are cooked (5-10 minutes).. Add ginger, garlic, chopped green chilies and a half cup of stock. Cook stirring for about 3 minutes.
Add peanut butter, mix well. Add remaining stock and stir everything well again until smooth. Simmer everything on low heat for about 10 minutes. Before serving add coriander powder, salt to taste.
Noriu!!!!!! mėgstu ir galėčiau valgyti be pertraukų :) dar pati niekad nesidarius, visad tik pirkus jau pagamintą...
AtsakytiPanaikintiHy ,
AtsakytiPanaikintiFirst time here...fascinating space you have...Happy to follow u..
stop by mine sometime..
Tasty appetite
your curried chicken sounds delicious!! I am not very knowledgeable about curries and I always enjoy learning more about their preparation!
AtsakytiPanaikintiThanks for the lesson
Dennis
Aguonėle, aš nebuvau ragavus, bet taip patiko, kad kai svečių turėsim vėl gaminsiu :))
AtsakytiPanaikintiJay, thanks, I hope you'll like some recipes :)
AtsakytiPanaikintiChef Dennis,thanks. You know how to make much more sophisticated and difficult dishes :) I'm always glad to learn from you :)
AtsakytiPanaikintiInteresting recipe using peanut butter! Am drooling at your yummy curry...
AtsakytiPanaikintithis sounds really lovely. i cant wait to try it.
AtsakytiPanaikintiDelicious curry....I wouldn't have thought to add in peanut butter. I'm going to have to try this combo.
AtsakytiPanaikintiTreat and Trick, because of that peanut butter curry is so creamy.. :)
AtsakytiPanaikintiblackbookkitchendiaries, at least we loved it a lot :) it looks and tastes really good :)
AtsakytiPanaikintibriarrose, I wouldn't have thought myself too to use peanut butter for curry, but when I saw recipe I knew it should taste good :)
AtsakytiPanaikintiYum! I adore curry! Your chicken dish looks positively perfect. How did you like the Green Hornet?
AtsakytiPanaikintiJulie, thanks :) I loved this dish and will be making it again, Im sure :)
AtsakytiPanaikintiGreen Hornet was ok, wasn't special, but was fun :)
Looks absolutely delicious and yummy!
AtsakytiPanaikintiIt doesnt just look good it was really delicious :)
AtsakytiPanaikintiI love peanut sauce dishes and this looks delicious.
AtsakytiPanaikintiIt really was delicious :) my mom tried it and loved it too
AtsakytiPanaikintigreat post really appreciable work.
AtsakytiPanaikintimerry christmas messages
new year 2017 messages
rose day sms
hug day images
promise day
valentines day 2017 messages
Fathers day Wishes
Thanks for such amazing recipes.For Such Amazing Best WhatsApp Status just visit Best WhatsApp Status
AtsakytiPanaikinti