2011 m. sausio 14 d., penktadienis

Honey chicken with vegetables/ Vištiena su daržovėmis medaus padaže

Pagal MyFabulousRecipes

Kas gali būti geriau nei saldus ir ryškus vištienos patiekalas penktadienio pietums? Gal ir gali būti kažkas geriau, bet aš šiandienos pasirinkimu labai patenkinta. Šiek tiek originalų receptą pakeičiau pagal tai ko buvo namie ir kas man atrodė skanu- naudojau šaldytus žaliuosius žirnelius, morkas sutarkavau ir nenaudojau svogūno.
Nors bijojau, kad gali būti perdaug saldu, bet vis dėl to saldumas nebuvo erzinantis ir skonis buvo puikus.


Porcijos: 4

Gaminimo laikas: apie 45 min.

Produktai:
500 gr. vištienos file pjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais
1 šiek tiek suplaktas kiaušinio baltymas
0,5 stiklinės krakmolo
1 smulkiai pjaustytas svogūnas (pasirinktinai)
1 žalioji paprika pjaustyta plonomis juostelėmis
2 morkos pjaustytos plonomis juostelėmis (aš tarkavau)
2 stiklinės šviežių žirnelių su ankštimis (naudojau šaldytus žaliuosius žirnelius)
4 v.š. medaus
2 v.š. migdolų plokštelių papuošimui (pasirinktinai)
Aliejaus kepimui
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:
Įkaitinti wok (arba gilią keptuvę), įpilti aliejaus. Vištienos gabaliukus pamirkyti kiaušinio baltyme ir apvolioti krakmole.

Apkepti ant didelės ugnies maišant apie 5 min. arba kol vištiena bus apkepusi, auksiniai geltonos spalvos. Išimti į lėkštę ant popierinio rankšluosčio.

Įkaitinti aliejų ir jame apkepti svogūną apie 3-4 min., sudėti papriką, morkas ir pakepti maišant apie 3-4 min. kol suminkštės. Sudėti žirnelius ir pakepti dar kelias minutes.

Sudėti į daržoves medų, gerai išmaišyti, kad pasidengtų visos daržovės. Sudėti vištieną ir gerai išmaišyti, kad vištiena pasidengtų medumi. Nuėmus nuo ugnies įdėti druskos, pipirų pagal skonį ir patiekti apibarsčius migdolais.

Source MyFabulousRecipes


What can be better than a sweet and colorful chicken dish for dinner on Friday? Maybe there is something better, but I'm very pleased with today's choice. I changed the original recipe little bit according to what I had- I used frozen green peas, grated carrots, and didnt use onion.
Although I was afraid that it may be too sweet that sweetness was not annoying and taste was excellent.

Servings: 4

Cooking time: about 45 minutes.

Products:

500 gr. Chicken cut into bite-size pieces
1 egg white, lightly beaten
0.5 cup of cornstarch
1 onion, finely chopped (optional)
1 capsicum cut into thin strips
2 carrots cut into thin strips (I grated instead)
2 cups of snow peas (I used frozen green peas)
4 tbsp honey
2 tbsp almond plates for garnishing (optional)
Oil for frying
Salt and pepper to taste

Method:

Preheat wok (or deep skillet), add oil. Dip chicken pieces in egg white and then coat them in cornstarch. Fry chicken pieces on high heat stirring for about 5 minutes or until chicken is cooked, golden yellow in color. Remove chicken and place on a paper towel.

Heat the oil and fry the onion for 3-4 minutes, put the carrot and capsicum, fry for about 3-4 minutes or until soft. Add peas and stir- fry for a couple more of minutes.

Add honey to the vegetables, stir well to coat all the vegetables with honey. Add chicken and stir everything well to coat chicken with honey. Remove from fire, add salt and pepper to taste and serve garnished with almond plates.

12 komentarų:

  1. It looks good! chicken and vegetable are always my fave ^_^

    AtsakytiPanaikinti
  2. Like this chicken and vegetables in honey sauce were just amazing. Even my husband who doesn't like sweet food loved this chicken a lot :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Flavorful combo, looks very tempting!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dimah, it was tempting and we ate more than usually, was too difficult to stop :)it's a great combination

    AtsakytiPanaikinti
  5. What a beautiful and healthy entree! I love the honey added for sweetness :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. wow.. what a fantastic dish.. looks really delicious!!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. A lovely chicken dish. Great combination of flavors.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Lizzy, those vegetables really go well with honey :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. HGourmet Foodie, this was one of those cases when food tastes and looks same good :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Quay Po Cooks, when I found the recipe I could already imagine that it will taste great :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. This is really interesting..many do use honey or maple in their chicken I never did..but maybe I should give it a try! By the way looks wonderful!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sandra, even my husband who doesnt like sweet meat dishes loved it, it's worth trying, cause combination of all those products is very good :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...