2011 m. sausio 8 d., šeštadienis

Keema mattar/ Malta mėsa su zirneliais/ Minced Meat with Green Peas

Nezinau kaip aš anksčiau gaminau be indiškų prieskonių. Dabar jei reikėtų be jų apsieiti tikriausiai nebegalėčiau valgyti, viskas būtų per silpno skonio. Prieskoniai tiesiog stebūklingai keičia maisto skonį kai zinai kada, ko ir į ką įdėti.


Šis indiškas maltos mėsos su zirneliais receptas gana paprastas, neypatingos išvaizdos, bet labai skanus ir malonaus kvapo.

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: apie 50 min.

Produktai:

500 gr. Maltos jautienos (arba avienos)
1 svogūnas (smulkintas)
2 česnako skiltelės (smulkintos)
1 a.š. imbiero pastos
200 gr. pomidorų pastos
1 stiklinė žirnelių
1-2 žalieji čili pipirai
2-3 a.š. kario miltelių
0,4 a.š. raudonųjų čili miltelių
1a.š. garam masala prieskonių
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Įkaitinti puode aliejų, jame apkepti smulkiai pjaustytą svogūną kol taps permatomas (apie 5 minutes). Sudėti imbierą, smulkintą česnaką ir smulkintus žaliuosius čili, viską pakepti dar kelias minutes.

Sudėti maltą mėsą ir maišant apkepti kol mėsa bus beveik iškepusi.

Sudėti pomidorų pastą, visus prieskonius ( kario prieskonius, raudonuosius čili ir garam masalą), druską ir žirnelius, viską gerai išmaišyti ir uždengus pavirti apie 20 min. – 30 min. Patiekti su ryžiais.


I do not know how was I able before to cook without Indian spices. Now, if I would have to cook something without them probably I couldn't eat that food, it would be lacking taste for me. Spices just magically change the taste of food when you know when, what and where to put.
The Indian recipe for minced meat with peas is quite simple, dish doesn't look so good, but the taste is very good and it smells very tempting.

Servings: 4

Cooking time: about 50 minutes.

Products:

500 gr. minced beef (or mutton)
1 onion (chopped)
2 cloves garlic (minced)
1 teaspoon ginger paste
200 gr. tomato paste
1 cup green peas
1-2 green chilies
2-3 teaspoons curry powder
0.4 tsp red chili powder
1 tsp garam masala
Salt to taste
Oil for frying

Method:

Heat the oil in a pan, fry chopped onion until it becomes translucent (about 5 minutes). Add the ginger, minced garlic and chopped green chilies, fry everything for a few more minutes.

Add the minced meat to the onion and fry until the meat is almost cooked (turns brown in color).

Add the tomato paste and all spices (curry spices, red chili powder and garam masala), salt and peas, stir well and cook it covered for about 20 - 30 min. Serve with rice.

7 komentarai:

  1. O as skaitau pas atve ir pavydziu, kad taip tau lengvai su indiskais prieskoniais (: nu nigaliu garam masalos net is tolo uzuosti ... as tik nueinu i ju parduotuves, pasizvalgau ir nieko nepirkus iseinu ... va taip va, tikiuos kazkada pasikeis tai :)
    o tu saunuole! jauciu cepelinu nelabai pasiilgsti :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš priešingai, kartą per savaitę nueinu į indišką parduotuvę ir visada randu ko prisipirkt :)
    Garam masala galima pagal save pasidaryt nepatinkančių prieskonių santykį sumazinant :)
    Kol kas cepelinų nepasiilgau, turbūt būtų neskanu iš vietinių bulvių daryti, palauksiu kol į Lietuvą grįšiu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. I love this, and you did amazing job!

    AtsakytiPanaikinti
  4. This looks so inviting! I think it should fits well in minced pie too. Thanks for sharing.
    Cheers, Kristy

    AtsakytiPanaikinti
  5. Thanks, Sandra :) it turn out pretty good :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kristy, always welcome :) I didnt think about minced pies before, but I think it would taste there great too :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. che interessante questa ricetta!! Grazie per l'idea! Bravissima!! Buona giornata! :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...