Maniau, kad pirmadieniai yra sunkūs, bet pasirodo antradienis buvo dar sunkesnis. Aplaksčiau tikriausiai pusę miesto, pamiršau užsitepti kremo nuo saulės, tai įdegiau rankas, nusipirkau suknelę.. Vis dėl to yra tame ir šis tas gero. Manęs nepriėmė į anglų kalbos kursus! O gerumas tame, kad mokytoja mano, kad aš pergerai moku anglų kalbą ir nebūtų man ką veikti kursuose.
Porcijos: 3-4
Gaminimo laikas: apie 40 min.
Produktai:
1 stiklinė basmati ryžių
3/4 stiklinės raudonųjų lęšių
1 smulkiai pjaustytas svogūnas
1 a.š. imbiero pastos
1-2 žalieji čili pipirai
1 a.š. smulkinto česnako
100 gr. pomidorų pastos
1 stiklinė žirnelių
0,5 a.š. kumino sėklų
0,5 a.š raudonųjų čili miltelių
0,4 a.š. ciberžolės miltelių
1 a.š. garam masala prieskonių
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui
Gaminimo procesas:
Lęšius ir ryžius perplauti kelis kartus šiltu vandeniu. Sudėti kartu į puodą ir užpylus 2 stiklinėmis vandens išvirti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti kumino sėklas ir kai jos pradės spragsėti sudėti svogūną, apkepti kol svogūnas taps permatomas. Tada sudėti česnaką, imbierą ir žaliuosius čili, viską pakepti dar kelias minutes.
Tada sudėti pomidorų pastą, ciberžolę, garam masalą, raudonųjų čili miltelius, druską ir pakepti kelias minutes. Sudėti žirnelius ir dar pakepti viską kol žirneliai suminkštės.
Sudėti keptuvės turinį į išvirusius ryžius us lęšiais, atsargiai, bet gerai išmaišyti ir galima patiekti papuošus smulkintais kalendros lapais.
I thought that Mondays are difficult, but this Tuesday was even more difficult. I walked around half of the city, I forgot to use sunscreen, so got sunburn on my arms, bought a dress .. However, in all this was something good. I was not accepted for the English classes! And good thing is that my teacher said my English is too good I wouldn't have what to do there.
Servings: 3-4
Cooking time: about 40 minutes.
Products:
1 cup Basmati rice
3/4 cup red lentils
1 onion (finely chopped)
1 tsp ginger paste
1-2 green chilies
1 tsp crushed garlic
100 gr. tomato paste
1 cup green peas
0.5 tsp cumin seeds
0.5 tsp red chili powder
0.4 tsp turmeric powder
1 tsp garam masala
Salt to taste
Oil for frying
Method:
Wash lentils and rice few times with warm water. Put together in a pan with two glasses of water and cook it until done.
Heat the oil in a pan, add cumin seeds and after few seconds put in the onion, fry until the onion is translucent. Then add the garlic, ginger and chopped green chilies, fry everything for a few minutes.
Then add tomato paste, turmeric, garam masala, red chili powder, salt and fry for a few minutes. Add the peas and fry everything until peas are soft.
Add the peas mixture to the cooked rice with lentils, gently mix everything well and serve with chopped coriander leaves.
Porcijos: 3-4
Gaminimo laikas: apie 40 min.
Produktai:
1 stiklinė basmati ryžių
3/4 stiklinės raudonųjų lęšių
1 smulkiai pjaustytas svogūnas
1 a.š. imbiero pastos
1-2 žalieji čili pipirai
1 a.š. smulkinto česnako
100 gr. pomidorų pastos
1 stiklinė žirnelių
0,5 a.š. kumino sėklų
0,5 a.š raudonųjų čili miltelių
0,4 a.š. ciberžolės miltelių
1 a.š. garam masala prieskonių
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui
Gaminimo procesas:
Lęšius ir ryžius perplauti kelis kartus šiltu vandeniu. Sudėti kartu į puodą ir užpylus 2 stiklinėmis vandens išvirti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti kumino sėklas ir kai jos pradės spragsėti sudėti svogūną, apkepti kol svogūnas taps permatomas. Tada sudėti česnaką, imbierą ir žaliuosius čili, viską pakepti dar kelias minutes.
Tada sudėti pomidorų pastą, ciberžolę, garam masalą, raudonųjų čili miltelius, druską ir pakepti kelias minutes. Sudėti žirnelius ir dar pakepti viską kol žirneliai suminkštės.
Sudėti keptuvės turinį į išvirusius ryžius us lęšiais, atsargiai, bet gerai išmaišyti ir galima patiekti papuošus smulkintais kalendros lapais.
I thought that Mondays are difficult, but this Tuesday was even more difficult. I walked around half of the city, I forgot to use sunscreen, so got sunburn on my arms, bought a dress .. However, in all this was something good. I was not accepted for the English classes! And good thing is that my teacher said my English is too good I wouldn't have what to do there.
Servings: 3-4
Cooking time: about 40 minutes.
Products:
1 cup Basmati rice
3/4 cup red lentils
1 onion (finely chopped)
1 tsp ginger paste
1-2 green chilies
1 tsp crushed garlic
100 gr. tomato paste
1 cup green peas
0.5 tsp cumin seeds
0.5 tsp red chili powder
0.4 tsp turmeric powder
1 tsp garam masala
Salt to taste
Oil for frying
Method:
Wash lentils and rice few times with warm water. Put together in a pan with two glasses of water and cook it until done.
Heat the oil in a pan, add cumin seeds and after few seconds put in the onion, fry until the onion is translucent. Then add the garlic, ginger and chopped green chilies, fry everything for a few minutes.
Then add tomato paste, turmeric, garam masala, red chili powder, salt and fry for a few minutes. Add the peas and fry everything until peas are soft.
Add the peas mixture to the cooked rice with lentils, gently mix everything well and serve with chopped coriander leaves.
Skiriu šiam blogui Stylish blogger Award
AtsakytiPanaikintihttp://villa-alps.blogspot.com/2011/01/aubergine-pesto-zucchini-pesto.html
Didelis ačiū !! :) Ši savaitė man gerų naujienų savaitė :)
AtsakytiPanaikintiVisų pirma, noriu pagirti už nuotrauką ;) Ir dar,kad nepriėmė į kursus :P hehe... kam tau tie kursai, juk tavo love language anglų!
AtsakytiPanaikintiBeautiful! I love love presentation and it looks so delicious!
AtsakytiPanaikintiMedeja, kai tik atsidursiu Sidnėjuj, tai aš tavęs apie kursus ir ne tik paklausinėt labai norėsiu :)
AtsakytiPanaikintiLooks great! I might make this one for dinner tonight.
AtsakytiPanaikintiI'm sorry the day did not go as you had hoped. Your lentils and rice sound delicious and you've presented them beautifully. I'm new to your blog but wanted you to know how much I enjoyed my visit. I love the food and recipes you feature here. I'll be back for more. I hope you have a wonderful day. Blessings...Mary
AtsakytiPanaikintiIt sounds and looks fantastic!
AtsakytiPanaikintidelicious healthy combination of comfort food
AtsakytiPanaikintiEgle, ačiū už džiaugsmą, vargstu kiek galiu prie nuotraukų, ne visada (tiksliau dažniausiai) gaunasi ne taip kaip norėčiau
AtsakytiPanaikintiAsta, gerai, klausk kai reikės, kiek turiu žinių tiek pasidalinsiu :)
AtsakytiPanaikintihoneybeecooksjackfruit, I hope you will like it as much as we did :)
AtsakytiPanaikintiMary, thank you. I really appreciate your such nice words, Im really glad that you liked my blog :) You have really amazing web page with such lovely photos and recipes yourself.. :)
AtsakytiPanaikintiDimah, thank you, I think it is a great dish :)
AtsakytiPanaikintiTorviewtoronto, thank you. I really liked combination of red lentils and rice :)
AtsakytiPanaikintiI love red lentils, and can't wait to try this dish, it looks very healthy and colourful :-)
AtsakytiPanaikintiThis looks like a really easy but tasty dinner. Spicy comfort food, perfect!!
AtsakytiPanaikintiAnca, we like red lentils too, thats why Im trying to make some nice dishes with them :) I hope you'll like it
AtsakytiPanaikintifoodblogandthedog, we liked that dinner, this dish I can really call comfort food :)
AtsakytiPanaikintiBeautiful!
AtsakytiPanaikintiCongrats on not being accepted to English class - or rather that you English is already that good! I have never had red lentils but have seen them in a lot of recipes lately. Are they like the green ones I am used to seeing, or do they have a different flavor / texture because I would like to try them.
AtsakytiPanaikintiKita, thanks :)
AtsakytiPanaikintiI think all lentils are different in taste, its really difficult to discuss how.. :)
Red lentils are easy to prepare, cause you dont have to soak them, its enough to boil them for 30-40 minutes.