2011 m. sausio 7 d., penktadienis

Red lentils with lemon and vegetables/ Raudonieji lęšiai su citrina ir daržovėmis

Po atostogų nespėjau dar nusipirkti maisto, todėl viskas šią savaitę gaminama iš atsargų ir likučių. Stengiuosi, kad visada namie būtų pupelių, avinžirnių, ryžių, avižinių dribsnių, bulvių, šaldytų daržovių ir aišku lęšių. Lęšius tikriausiai galėčiau valgyti kasdiena kelis mėnesius kol jie man nusibostų.



Porcijos: 2-3

Gaminimo laikas:
apie 1 val.

Produktai:

1 stiklinė raudonųjų lęšių
1 stiklinė įvairių daržovių (žirnelių, kukurūzų, morkų)
1 smulkiai pjaustytas svogūnas
2-3 skiltelės smulkinto česnako
1,2 žalieji čili pipirai
1 cinamono lazdelė
1 a.š. imbiero pastos
2 stiklinės vandens
0,5 citrinos sultys
1 lauro lapas
1 a.š. maltos kalendros
0,5 a.š. ciberžolės miltelių
0,5 a.š. raudonųjų čili miltelių
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

SUdėti į puodą kelis kartus po šiltu vandeniu nuoplautus lęšius, užpilti juos vandeniu ir uždengus užvirti. Pavirti apie 10 min, tada supilti citrinos sultis, įdėti lauro lapą, cinamono lazdelę ir virti dar apie 30 min.

Per tą laiką įkaitinti keptuvėje aliejų, sudėti svogūną ir apkepti kol taps permatomas (apie 5 min.), tada sudėti česnaką, imbierą, žaliuosius čili ir pakepti dar kelias minutes. Sudėti maltą kalendrą, ciberžolę, raudonuosius čili viską gerai išmaišyti ir pakepti dar kelias minutes.

Į pavirusius apie 40 min. lęšius sudėti šaldytas daržoves ir keptus su prieskoniais svogūnus, druskos pagal skonį. Gerai išmaišyti ir pavirti viską apie 10 min. prieš patiekiant išimti cinamono lazdelę ir lauro lapą.


Since after vacation I didnt get a chance to do shopping for food, this week im cooking everything from the leftovers and what I had in storage. I try always to have at least beans, chickpeas, rice, oats, potatoes, frozen vegetables and lentils at home. I could probably eat lentils every day for few months until I have really enough of them.

Servings: 2-3

Cooking time: about 1 hr.

Products:

1 cup red lentils
1 cup of various vegetables (peas, corn, carrots)
1 onion, finely sliced
2-3 cloves crushed garlic
1.2 green chilies
1 cinnamon stick
1 tsp ginger paste
2 cups water
0.5 lemon's juice
1 bay leaf
1 tsp coriander powder
0.5 tsp turmeric powder
0.5 tsp red chili powder
Salt to taste
Oil for frying

Method:

Add to a pan, few times in warm water washed, lentils, pour in water, cover and bring it to the boil. Cook lentils for about 10 minutes, then pour in the lemon juice, add bay leave, cinnamon stick and cook for about 30 minutes more.

In the meantime, heat the oil in a skillet, add onion and fry it til it becomes translucent (about 5 mins.). Then add the garlic, ginger, green chillies and fry for a couple of minutes. Add the coriander powder, turmeric powder, red chili powder and mix everything well and fry for another few minutes.

After cooking lentils for about 40 minutes add frozen vegetables and fried onion, salt to taste. Stir well and simmer for 10 minutes. Before serving remove the cinnamon stick and bay leaves.

6 komentarai:

  1. I love the freshness the lemon adds to this lentil dish. I adore lentils. They make for an inexpensive, delicious and healthy meal.

    AtsakytiPanaikinti
  2. This looks delicious! Red lentils are one of my all time favourite ingredients, and I love your spices combination.

    AtsakytiPanaikinti
  3. motherrimmy, yes,i totally agree with you. We love lentils too, cause they are healthy, delicious and its easy to prepare them.

    AtsakytiPanaikinti
  4. bistrogerard, thanks, I found that those spices taste great with lentils.

    AtsakytiPanaikinti
  5. I love red lentils! The way you have prepared them here sounds so flavorful and delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Thanks. it really was delicious, not too spicy and enough flavorful.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...