2011 m. sausio 11 d., antradienis

Sweet Lassi/ Saldus lassi (jogurto gėrimas)

Lassi arba jogurto gėrimas yra populiarus ne tik Šiaurės Indijoje Pandžabo regione, bet ir visoje Indijoje ir uz jo ribų (dar neteko būti tokiame indiškame restorane, kurio metu nebūtų lasi) Lassi galima rasti įvairių rūšių, lassi būna ir saldūs ir sūrūs. Iš saldzių lassi vienas populiariausių yra mango lassi, nors galima naudoti ir kitus vaisius. Lassi yra mėgstams visų pirma, nes yra sveikas gėrimas,nes pagamintas iš natūralaus jogurto, be to labai gaivinantis.




Porcijos: 2

Produktai:

1 stiklinė jogurto (natūralaus/indiško)
0,5 stiklinės šalto vandens (arba lieso pieno)
0,5 stiklinės ledukų
3-5 v.š. cukraus
Ziupsnelis druskos

Gaminimo procesas:

Sudėti viską į smulkintuvą ir gera išplakti iki vientisos kokteilio masės.



Lassi or a yogurt drink is popular not only in the Punjab region in North India, but across India and beyond (I wasnt yet in the indian restaurant that didnt have it on a menu) Lassi can be both sweet or salty. One of most popular sweet lassi is mango lassi, though you can use other fruits too. Lassi is favored in a first place because it is a healthy drink, which is made from natural yoghurt, also it is very refreshing.

Servings: 2

Products:

1 cup of yogurt (natural / Indian)
0,5 cup of cold water (or skim milk)
0,5 cup of ice cubes
3-5 tablespoons of sugar
Pinch of salt

Method:

To put everything into a blender and blend it on high speed until it becomes smooth.


Pagal/ Source Famous-India

18 komentarų:

  1. Sounds very good and refreshing! Thanks for sharing!

    AtsakytiPanaikinti
  2. prieš kelias savaites Oze paragavau lassi ir nuo tada vis prisimenu jį :) tikrai geras gėrimas :) o jei pvz., mango lassi daryti, tai tiesiog papildomai reikia įpilti sutrinto mango? ar mango sulčių?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sandra, always welcome. Its delicious and really refreshing drink, try it sometime on hot summer day :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mango lassi dedasi arba šviezaus mango minkštimas arba galima dėti konservuoto mango minkštimą. Mazdaug 2 stiklinės jogurto, stiklinė lieso šalto pieno ir stiklinė mango minkštimo, cukraus pagal skonį. Kiek pieno pilti tai priklauso kokio tirštumo nori lassi.

    AtsakytiPanaikinti
  5. jei tik galėčiau, tuojau pat pulčiau gaminti :D :D :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš visada restoranuose mango lassi uzsisakau, nes namie mango pergreitai suvalgomi ir tam reikalui nelieka.

    AtsakytiPanaikinti
  7. I always order this when i go to indian restaurants.Hehe. Have you tried mango lassi? It tastes very good too!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Yes,in restaurants I always order mango lassi, cause at home mango's vanish too fast :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. It is really refreshing. Now Im planning to try salty lassi too :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. My sister spent some time in India and spoke of this refreshing drink! How fun to find your lovely recipe :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Lizzy, thanks. I didnt understand why people like it so much till I didnt try it :) in India people believe its very good to have lassi with spicy food

    AtsakytiPanaikinti
  12. This sounds so refreshing and tasty! Thanks for sharing :)!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Amy, always welcome. It's healthy so worth trying :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...