2011 m. vasario 16 d., trečiadienis

Carrot Rice/ Ryžiai su morkomis

Pagal EasyIndianFood

Prisipazįstu- tikrai neturiu laiko kurti ir improvizuoti, dabar randu laiko tik susirasti įdomesnį receptą ir pagal jį pagaminti. Viskas iki nuobodulio suplanuota, įtraukta į sarašą ir įgyvendinama.
Kad morkos yra sveikos daržovės, be dar ir skanios. Tai yra viena iš tų darovių, kurių stengiuosi turėti nuolat, kad prireikus galėčiau kažkam panaudoti. Ir pasirodo, kad ryžiai su morkimis taip, pat neblogas derinys.



Porcijos: 3-4

Gaminimo laikas: apie 30 min.

Produktai:


2 stiklinės virtų ryžių
1 stiklinė tarkuotų morkų
1 stiklinė virtų žaliųjų žirnelių
1 smulkiai pjaustytas svogūnas
2-3 smulkinti žalieji čili
0,4 a.š. coberžolės
0,5 a.š. garstyčių sėklų
8 vnt. anakardžių riešutų
0,4 a.š. maltų raudonųjų čili
Druskos pagal skonį

Gaminimo procesas:


Puode įkaitinti aliejų, sudėti riešutus, garstyčių sėklas. Viską pakepinti kol riešutai taps šviesiai rudos spalvos, sudėti smulkintą svogūną ir žaliuosius čili.

Pakepinti kol svogūnas taps auksiniai rusvos spalvos. Sudėti ciberžolę, čili miltelius, druską ir tarkuotas morkas. Gerai išmaišyti ir uždengus puodą patroškinti ant nedidelės ugnies kol morkos bus išvirusios.

Tada sudėti virtus žirnelius, gerai išmaityri ir sudėti virtus ryžius, viską dar kartą atsargiai permaišyti.
Prieš patiekiant galima apšlakstyti citrinos sultimis, papuošti smulkintais kalendros lapais.


I admit, I really do not have time to create dishes and improvise, now I only find the time to find a more interesting recipe. Everything is planned to boredom, put on the list and implemented.
That carrots are healthy vegetables, besides they are delicious. This is one of the vegetables that I am trying to have in a fridge. And it appears that rice with carrots are a good combination.

Servings: 3-4

Cooking time: about 30 minutes.

Products:

2 cups cooked rice
1 cup grated carrot
1 cup cooked green peas
1 onion, finely chopped
2-3 chopped green chillies
0.4 tsp turmeric powder
0.5 tsp mustard seeds
8 pcs. cashew nuts
0.4 tsp red chili powder
Salt to taste

Method:

Heat the oil in a pan, add nuts, mustard seeds. Fry it until nuts turn light brown in color, then add chopped onion and green chilies.

Saute until onions are light golden brown in color. Add turmeric, chili powder, salt and grated carrots. Stir well and cover a pan, leave it on a low heat until the carrots are cooked.

Then add cooked peas mix well and put in cooked rice, mix everything carefully again.
Before serving you can sprinkle it with lemon juice, decorate with chopped coriander leaves.

10 komentarų:

  1. What a pretty color and the presentation is lovely. Like you, I always have carrots in the fridge, I must try your recipe soon.

    AtsakytiPanaikinti
  2. megi, thanks :) It's really easy but nice dish. If you try it let me know how did you like it :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. How pretty! I love the idea of cashews in there- yum!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Yumm! My kids call this dish Colorful Rice, mine is a bit spicier and I add potatoes too! Wonderful tasty plate Medeja, thank you for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Great combination of vegetable and rice.. Looks colorful..

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mama J, oh yes, cashews were nice addition in this dish :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Mateja, nice, I haven't tried it with potatoes yet :) and I know that you have spicy food lover in your family :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Anu , yes it's colorful rice dish and flavorful too :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Lovely side dish. I adore both rice and carrots, but I never thought to combine the two. Yum!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Congratulations! We wanted to inform you that this post has been selected as a Featured Archive Post on our site for the month of September 2013!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...