2011 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Caramel Chicken/ Karamelinė vištiena

Pagal/ Source JanisCooking

Šiandien žiūrėjau laidą kurioje sakė, kad McDonalds BBQ padažo indelyje cukraus daugiau nei šokoladiniame ledų padaže. Cukrus yra blogis, nuodai ir moka gerai pasislėpti. Bet, kad ir kiek mane begasdintų myliu cukrų, nevalgau jo šaukštais, negeriu kavos ir arbatos su cukrumi, bet saldumynus mėgstu ir kartais saldžius mėsos padažus. Ta proga vištiena karameliame padaže.


Porcijos: 3-4

Gaminimo laikas: 30 min.

Produktai:

500 gr. vištienos file, pjaustytos norimo dydžio gabaliukais
1 svogūnas (smulkintas)
3 česnako skiltelės (smulkintos)
1/4 stiklinės tamsaus sojų padažo
1/2 stiklinės rudojo cukraus
1/4 stiklinės žuvies padažo
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Vištieną kepti ant didelės ugnies iš visų pusių kol bus apkepusi. Išimti iš keptuvės.

Sumažinti ugnį ir įpilti šiek tiek aliejaus. Sudėti svogūną ir česnaką ir pakepti apie 5 minutes, kartais pamaišant. Sudėti atgal į keptuvę vištieną, pagal skonį įberti juodųjų pipirų, įpilti sojų padažą ir išmaišyti.

Uždengti keptuvę, sumažinti ugnį ir pakepti viską apie 10 minučių kartais pamaišant. Padidinti ugnį, sudėti cukrų ir gerai išmaišyti. Pakepinti viską apie 3-4 minutes arba kol padažas patamsės ir taps panašus į sirupą. Sudėti žuvies padažą ir viską gerai išmaišyti. Patiekti su ryžiais.


Today I watched tv show, where they showed that portion of McDonalds BBQ sauce has more sugar in it that than chocolate sauce served with sundae. Sugar is evil, poison, and knows how to hide. But, no matter how much I hea about those terrible things I love sugar, I am not eating it with spoon, drinking coffee and tea without sugar, but I love sweets, and sometimes sweet sauce with meat. So lets enjoy chicken with caramel sauce.

Servings: 3-4

Cooking time: 30 minutes.

Products:

500 gr. chicken, cut into desired size pieces
1 onion (chopped)
3 cloves of garlic (minced)
1 / 4 cup dark soy sauce
1 / 2 cup brown sugar
1 / 4 cup fish sauce
Oil for frying

Method:

Heat the oil in a skillet. Fry chicken on high heat from all sides until its cooked. Remove from skillet.

Reduce the heat and pour in little bit of oil. Add onion and garlic and fry for about 5 minutes, stirring occasionally. Add the chicken back into the skillet, pour in soy sauce, add pepper to taste and mix well.

Cover pan, reduce the heat and cook everything for about 10 minutes stirring occasionally. Increase the heat, add sugar and stir well. Cook everything uncovered for about 3-4 minutes or until sauce darkens and becomes like syrup. Add the fish sauce and mix everything well. Serve with rice.

10 komentarų:

  1. I see that word "caramel" and I'm hooked.
    This recipe looks fantastic. Great job!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Visiškai sutinku :) Ir aš arbatą geriu be cukraus, bet saldumynus ir vištieną su panašiu padažu labai mėgstu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Your chicken looks great. Yea, McD's is definitely on my list of least healthy places to go, but at least when we cook at home we can control the portions of ingredients going in.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Joanne, thanks, it was really delicious chicken dish :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Viktorija, gerai kad namie gaminamu dalyku cukraus kieki galima pareguliuoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Beloved Green, thanks and I totally agree with you about sugar:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. i'm glad you also tried the caramel chicken! did you love it? i was very happy with the recipe. thing is, i love Asian chicken dishes because they're sweet. but this one has a different kick. maybe because of the burnt sugar flavor brought by the caramel :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Thank you January for the recipe :) It was very delicious and surprisingly wasnt too sweet, the balance of all those tastes was amazing :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. hi Med: i've come for my rounds :)
    very interesting recipe i shd say. and i have fish sauce with me too...thank you.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Hi Thoma, where were you gone for so long? :)
    Its interesting recipe, sweet, but not too sweet :D at least for me

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...