2011 m. kovo 28 d., pirmadienis

Chicken Cashew Curry/ Vištienos -anakardžių karis

Mėgstu visokius riešutus ir ne tik saldumynuose. Ir jų yra tiek daug rūšių, kad galima eksperimentuoti be galo. O vištiena su anakardžių sviestu net labai patiko, nes padažas gavosi kreminis tirštas ir sodraus skonio.



Porcijos: 4

Gaminimo laikas: apie 45 min.

Produktai:

500 gr. vištienos file (pjaustytos norimo dydžio gabaliukais)
1 svogūnas (smukliai pjaustytas)
1 a.š. imbiero pastos
1 a.š. smulkinto česnako
1-2 žalieji čili pipirai (smulkinti)
0,5 a.š. ciberžolės miltelių
0.5 a.š. maltų čili pipirų
1 a.š. garam masala prieskonių
150 ml pomidorų pastos
0,4- 0,5 stiklinės anakardžių riešutų
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Anakardžių riešutus sutrinti virtuviniu kombainu iki vientisos pastos (anakardžių sviesto).

Įkaitintame aliejuje apkepti svogūną apie 5 minutes, tada sudėti česnaką, imbiero pastą, žaliuosius čili ir dar pakepti apie 3 minutes. Tada sudėti vištieną ir pamaišant apkepti apie 5 minutes.

Sudėti pomidorų pastą, ciberžolę, maltus čili, garam masalą ir druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišyti ir uždengus kartais pamaišant pavirti ant vidutinės ugnies apie 10-15 min.

Tada įpilti šiek tiek vandens (kiekis priklauso nuo to kokio tirštumo padažo norite, permaišyti ir pavirti dar apie 5 minutes. Įmaišyti anakardžių pastą, pavirti dar apie 3 minutes ir galima patiekti. Padažas patirštėja įdėjus anakardžių pastą, todėl pagal tai ar norite tirštesnio ar skystesnio padažo dėkite daugiau arba mažiau pastos.


I like all kinds of nuts, not just in sweets. And there are so many types of nuts that you can experiment with them endlessly. Chicken with cashew butter was very delicious, curry turned out creamy, thick and rich in taste.

Servings: 4

Cooking time: about 45 minutes.

Products:

500 gr. chicken fillet (cut into desired size pieces)
1 onion (chopped)
1 tsp ginger paste
1 tsp crushed garlic
1-2 green chilies(chopped)
0.5 tsp turmeric powder
0.5 tsp red chili powder
1 tsp garam masala
150 ml tomato paste
0.4 to 0.5 cup cashew nuts
Salt to taste
Frying oil

Method:

Blend cashews in food processor until smooth paste (cashew butter).

Heated the oil in a pan, fry onions for about 5 minutes, then add garlic, ginger paste, green chillies and fry for about 3 more minutes. Then add chicken pieces and fry stirring for about 5 minutes.

Add tomato paste, turmeric powder, chili powder, garam masala and salt to taste. Mix everything well and cook covered, stirring occasionally on medium heat for about 10-15 minutes.

Then add a little water (depends how thick you want the cury to be), mix everything, and cook for about 5 minutes. Stir in cashew paste, simmer for another 3 minutes and serve. Curry gets thicker when you add cashew paste, so if you want thicker curry add more cashew paste.

8 komentarai:

  1. I love the idea of nut butter as a sauce. The cashew butter sounds great with chicken!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sounds really delicious! Those cashews caught my attention - love the idea of cashews in this recipe.

    AtsakytiPanaikinti
  3. A day does not go by that I do not devour cashews.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Yum yum yum.... these look absolutely yummy! How I wish I have a dozen right now. Yummm.. Thanks for sharing.
    Kristy

    AtsakytiPanaikinti
  5. noreciau pabandyt... is tikruju esu kazkada darius panasia vistiena su anakardziais, bet nieko gero neisejo. Gal sis receptas bus mano issigelbejimas :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Omg! I am in love with this dish and i haven't even made it yet. You have outdone yourself medeja!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...