Homemade Milk Toffee/ Namie gaminti pieniški saldainiai

Pagal SashisTastyBites

Aš mėgstu saldumynus, bet sakyčiau, kad myliu.. Todėl iškart susigundziau namie pasidayti saldainių, be to receptas labai nesudėtingas. Išbandziusi galiu pasakyti, kad vienos normos buvo mazokai, saldainiai buvo tokie skanūs, kad kitąkart darysiu dvigubai.



Gaminimo laikas: apie 20 min.

Produktai:

2/3 stiklinės cukraus
2/3 stiklinės vandens
4 v.š. sviesto
1/2 stiklinės pieno miltelių
3 v.š. kakavos
1 v.š. riešutų (aš naudojau migdolus)
1 v.š. razinų (aš naudojau dziovintas slyvas)

Gaminimo procesas:

Riešutus ir razinas susmulkinti.

Nesvylančiame puode sumaišyti vandenį ir cukrų ir ant vidutinės ugnies užvirus pavirti apie 10-15 min., nuolat maišant. Paėmus stiklinę su vandeniu įlašinti lašą sirupo, jei lašas sukietėja prieš nusileisdamas iki dugno sirupas jau paruoštas. Nuimti sirupą nuo viryklės, nepervirti.

Sudėti į sirupą sviestą ir maišyti kol ištirps. Sudėti persijotus pieno miltelius po truputį nuolat maišant, kad nesusidarytų gumuliukai. Sudėti riešutus ir razinas, gerai išmaišyti. Sudėti persijotą kakavą, gerai išmaišyti iki vientisos masės.

Negilų indą ištepti riebalais, supilti saldainių masę, išlyginti paviršių su mentele ir palikti šaldytuve 1-2 val. Supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.


I like sweets, I would say that I love them.. I decided to make toffee at home as soon as I saw the recipe, besides it looked like very simple recipe. I can say that this quantity wasnt enough.. toffee was so delicious that next time I will make double :)

Cooking time: about 20 minutes.

Products:

2 / 3 cup sugar
2 / 3 cup water
4 tbsp butter
1 / 2 cup milk powder
3 tbsp Cocoa
1 tbsp nuts (I used almonds)
1 tbsp raisins (I used prunes)

Manufacturing process:

Chop nuts and raisins into small pieces.

In non stick pan mix sugar and water, bring to the boil and boil on a medium heat for about 10-15 minutes stirring continuously. Take a plain glass full of water and drop the sugar syrup drops. If it makes a string like drop before reaching the bottom the syrup is ready. Remove the syrup from the heat, dont overcook it.

Add the butter to the syrup, mix until it melts. Add the sieved milk powder gaduadly, stirring continuously. Add nuts and raisins, mix well. Add sieved cocoa, mix until smooth.

Grease the flat dish with butter and spread the toffee mixture in it. Keep in refrigerator for 1-2 hours. Cut into desired size pieces.

Komentarai

  1. Ir aš mėgstu. Deja nuo tokių skanėstų graužia dantukus, o dantistai nieko neranda. Taigi tenka jų tiesiog atsisakyti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Būtinai išbandysiu:)skanumynus labai mėgstu:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Reda, čia tikrai skanumynas ir labai saldumynas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oooh yumm! Is it really that easy?!

    AtsakytiPanaikinti
  5. You should try it if you dont believe that it's that easy :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ineta, tikrai labai skanūs, parduotuvėj tokių negausi :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oh this looks so good. Does this toffee get hard or stay chewy and soft?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Straight from the refridgerator it was little bit hard, but still chewy, we didnt have patience to wait and finished it like that.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. I love toffee. I love toffee over chocolate or any other sweet. But I can't stand making it due to the difficult clean up. That sugary pot takes all the fun out of it.
    My favorite is Thorntons toffe from the UK.
    Your recipe looks delicious and if I can muster up the courage to tackle the dirty, sticky pan after, I'm making it.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Looks and sounds so easy to prepare! It's yummy...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Wow this does look easy to make. So yummy!

    AtsakytiPanaikinti
  12. wow mouth watering, i'm not a sweet tooth person, still this looks so yummy feel like making them. Can u send some this way

    AtsakytiPanaikinti
  13. Oh my, love me some toffee - and it's that easy to make?! WOW!

    AtsakytiPanaikinti
  14. Yes! More desserts! I never actually saw a recipe for homemade toffee before. I may have to try yours!

    AtsakytiPanaikinti
  15. I keep going back to these because they look so chewy and yummy.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Joanne, good that dirty pan doesnt scare me :) I washed it right away so maybe thats why it wasnt so bad :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. T&T it is very easy to prepare and very delicious! :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. briarrose, yes its very easy thats why i made it :D

    AtsakytiPanaikinti
  19. Ami, they all are gone, only pictures left, I guess you'll have to make it yourself :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Kate, its easy to make, not so many ingredients and delicious :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. rick, Im surprised that you are making such great sweet and you havent tried toffee :D

    AtsakytiPanaikinti
  22. Beloved Green, thats really good stuff :) chewy and delicious..

    AtsakytiPanaikinti
  23. Ne ne - man jau kažkas pragraužė ir dabar bet kas su karamele/karvute/pienišku šokoladu sukelia skausmą. Natūrali dieta išeina - nesinori dantų gėlimo, reiškia ir saldumynų nereikia valgyt :) o kaip sakiau - dantistai nieko neranda ir negali sutvarkyt...

    AtsakytiPanaikinti
  24. Indre, vargsiuke.. man butu labai sunku jei taip atsitiktu. Na bent tuos skanius pyragelius kuriuos kepi gali valgyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. This toffee sounds delicious! I love a good sweet toffee, and the addition of the nuts and raisins is genious!

    AtsakytiPanaikinti
  26. I would make a double batch, too! How wonderful~

    AtsakytiPanaikinti
  27. Never tried making it myself...looks amazingly delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  28. Tai va ir lieka tik nuo pyragėlių storėt :D saldainiai greičiau užkimšdavo.

    AtsakytiPanaikinti
  29. sveika, o kiur perki pieno miltelius , ir kokia kaina? :)

    AtsakytiPanaikinti
  30. Pas mus ne problema prekybos centruose jų rasti.

    Turėtų būti pirkti Lietuvoje.. Radau nuorodą http://www.delona.lt/352,lieso-pieno-milteliai-400-g.html

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą