2011 m. kovo 15 d., antradienis

Sesame Prawn Toast/ Sezamų- krevečių skrebučiai

Man dažniausiai taip nutinka, kad jei kažką labai skanaus paagauju gaminto restorane ar svečiuose pradedu ieškoti recepto ir bandau pasidaryti namie. Sezamų-kevečių skrebučių galima užsisakyti beveik kiekviename kiniečių restorane, bet kam mokėti taip brangiai už kelias riekeles duonos? Be to, kai skrebučiai nėra labai sudėtingai pagaminamas patiekalas.
Tereikėjo tik susirasti receptą internete ir pisiruošti išbandyti. Galiu pasakyti, kad namie gaminti skrebučiai daug skanesni, nepermirkę riebalais, šviežūs ir galima pasidaryti tiek kiek širdis geidžia.



Porcijos: 12 gabaliukų

Produktai:

200 g. virtų krevečių
1 kiaušinio baltymas
1 v.š. krakmolo
6 riekutės baltos sumuštinių duonos
100 2 gr. sezamo sėklų
2 a.š. sezamų aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Gerai susmulkinti arba sumalti krevetes.

Suplakti kiaušinio baltymą, sudėti jį į krevetes. Supilti sezamų aliejų, sudėti krakmolą, druską ir pipirus. Viską išmaišyti ir užtepti gauta mase duonos riekeles.

Sezamo sėklas supilti į negilią lėkštę. Kiekvieną skrebutį įspausti į sėklas krevečių mase ženyn, kad gerai pasidengtų sezamo sėklomis. Perpjauti riekeles per pusę (arba į 4 dalis) ir apkepti iš abiejų pusių aliejuje.


If I find some food I like in a restaurant or some party I usually try to find the recipe and to try to make that thing at home.Sesame-prawn toast can be found in almost every Chinese restaurant, but why pay to pay so much for a few slices of bread? Besides, toast is not a very difficult thing to prepare.
What I had to do was to find a recipe online and find time to make it. I can tell honestly that toasts made at home are tastier, fresh and you can make as many as you want.

Servings: 12 pieces

Products:

200 g. cooked prawns
1 egg white
1 tbsp cornstarch
6 slices white sandwich bread
100 gr. sesame seeds
2 tsp sesame oil
Salt and pepper to taste
Oil for frying

Method:

Finely chop pawns or blend with blender.

Beat the egg white, put it in the prawn mixture. Add sesame oil, cornstarch, salt and pepper. Mix and spread the prawn mixture evenly onto every slice of bread.

Pour sesame seeds into a shallow plate. Press the spread side of each slice of bread into the sesame seeds to coat it well with sesame seeds. Cut slices into half and fry on both sides in the oil (or deep fry if you prefer).

13 komentarų:

  1. I'm the same way. Sometimes I'll take the menu home and try to recreate a recipe based on it's write up alone. It's so much fun to be creative with food that way.
    Love that prawn toast!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Niam - šitą būtiniausiai rašausi ir kai bus krevečių išbandysiu, nes jas ir aš ir mano mieliausias dievina.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Shrimp and sesame seeds... this is an interesting combo!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Niekad neragavau tokio, matyt, dėl įdomesnių restoranų trūkumo mūsuose arba ne ten einu :))
    Aprašymas labai skanus:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Joanne, I guess that is a good habit :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. rūtuliuk, bent man čia vienas iš skaniausių ir paprasčiausių uzkandzių :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Indre, papasakok paskui kaip patiko :) aš dar padedu ant popierinio rankšluosčio riebalam sugert šiek tiek :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mr. & Mrs. P, oh yes it was.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Eizel, it tastes lovely together

    AtsakytiPanaikinti
  10. Egle, nezinau ar Lietuvoj yra tokiu, bet namie nesunku jei ka pasidaryt

    AtsakytiPanaikinti
  11. what a great recipe! These look amazingly delicious!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...