2011 m. balandžio 12 d., antradienis

Shrimp and Broccoli with Toasted Almonds/ Krevetes su brokoliais ir kepintais migdolais

Pagal/ Source MyFabulousRecipes

Net baisu pagalvoti apie tai, kad reikės greitai kraustytis į kitą butą. Pakavimas, pervežimas ir paskui išpakavimas gana varginantis dalykas. Tikiuos, kad neteks to daryti labai dažnai. Be to daiktų su laiku tik daugėja ir kaupiasi.. Dėl persikraustymo ir Velykų atostogų tikriausiai mažiausiai savaitę neturėsiu laiko ką nors gaminti. Reikia pasidžiaugti kol dar galiu senoje virtuvėje, vis dėl to paskutinė savaitė joje..



Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 30 min.

Produktai:

4 stiklinės brokolių žiedynų
1 stiklinė saldytų žirnelių
1 didelė paprika (pjaustyta gabaliukais)
1 a.š. imbiero pastos
1 a.š. smulkinto česnako
350-500 gr. krevečių
0.5 stiklinės sultinio
3 v.š. sojų padažo
1 a.š. krakmolo
0.25 stiklinės kapotų kepintų migdolų
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Brokolio žiedynus, žirnelius ir papriką užpilti vandeniu ir uždengus apvirti apie 3-5 minutes, kol suminkštės.

Puode įkaitinti aliejų, sudėti česnaką ir imbierą ir apkepti nuolat maišant apie minutę. Sudėti krevetes ir pakepti 4-5 arba kol jos taps rožinės spalvos.

Sumaišyti kartu sultinį, sojų padažą ir krakmolą. Gautą padažą supilti į krevetes, sudėti brokolius su papriką, viską gerai išmaišyti ir pavirti apie 2 minutes. Nuimti nuo ugnies, prieš patiekiant apibarstyti kapotais migdolais. Aš padažo dariau dvigubą porciją, todėl labai tiko ir buvo labai skanu su ryžiais.


I'm even afraid to think about moving to another apartment and packing that we will have to do. Packing, moving things and then unpacking is pretty frustrating thing. Hope that I won't have to do it very often. Besides, with time you just have more and more stuff so you have to take more and more with you. Because of this moving and Easter holiday I guess I won't have time to spend any time in a kitchen for at least a week. And this is the last week I am cooking in this old kitchen.. good and sad at the same time :)

Servings: 4

Cooking time: 30 minutes.

Products:

4 cups broccoli florets
1 cup frozen peas
1 large capsicum (cut in pieces)
1 tsp ginger paste
1 tsp crushed garlic
350-500 gr. shrimp
0.5 cup of stock
3 tbsp soy sauce
1 tsp cornstarch
0,25 cup roasted chopped almonds
Oil for frying

Method:

Place broccoli, peas, and capsicum in a pan, add water to cover vegetables and cook covered for about 3-5 minutes until they are soft.

Heat oil in a pan, add garlic and ginger and fry for about a minute, stirring continuously. Add shrimp and fry for 4-5 minutes or until they become pink.

Make the sauce mixing well together stock, soy sauce and cornstarch. Add the sauce to the shrimp, add cooked broccoli, peas, capsicum, mix everything well, and cook for about 2 minutes. Remove from heat, sprinkle with chopped almonds before serving. I made double portion of sauce so it was just perfect with rice.

8 komentarai:

  1. The bright green colors are so pretty in this dish. It looks healthy and tasty! Good luck with your move!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Lisa, thanks :)
    It really is healthy dish, easy to make and tastes great :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Hope your move goes well, my friend. This dish is so gorgeous and colorful...I am now craving shrimp! Your naan looks fantastic, too!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Thank you Lizzy, I hope so too :)
    This dish is great cause its healthy and has a lot vegetables :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. I like this dish... especially the inclusion of roasted almonds...that's delicious!

    Good luck with your move!!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kate, thanks, I already want to be in new apartment :)
    And almonds were nice addition to this dish, but I liked it without them too :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai graži kompozicija ;) ir labai skaniai atrodo. Komplimentai komplimentai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Good luck with the move :) this dish looks so yummy and good, thanks for sharing!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...