2011 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Mėsos kukuliai baltame kario padaže/ Meatballs in white curry

Pagal/ Source CardamomHills

Šią savaitę sunkiai prisiruošiau gaminti, gal dėl to, kad labai šalta nėra nuotaikos užsibūti virtuvėje. Leidau sau vieną dieną užsisakyti picą, kitą dieną pavalgyti užplikomų makaronų..

Nors labai mėgstu visokius kukulius su padažais, bet retai prisiruošiu juos gaminti. Nėra nieko sudėtingo, bet užtrunka šiek tiek ilgiau.. Ir galiu pasakyti tik tiek, kad rezultatas buvo skanus.



Gaminimo laikas: apie valandą

Mėsos kukuliams:

500 gr. maltos vištienos
1 v.š. imbiero pastos
1 a.š. garam masala prieskonių
1-2 smulkinti žalieji čili
0,5 stiklinės maltų džiuvėsėlių
1 kiaušinis
druskos ir pipirų pagal skonį
Aliejaus kepimui

Padažui:

1 svogūnas ( smulkintas)
1 a.š. smulkinto česnako
1 a.š. imbiero pastos
1-2 smulkinti žalieji čili
1 cinamono lazdelė
4 gvazdikėliai
2 stiklinės vištienos sultinio
1 stiklinė grietinėlės
Sauja anakrdžių riešutų
Sauja razinų
1 a.š. garam masala prieskonių
Druskos ir pipirų pagal skonį
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:


Riešutus ir razinas pamerkti vandenyje, kad būtų apsemti.

Kukuliams skirtus produktus sumaišyti, iš gautos masės formuoti rutuliukus ir apkepi iš visų pusių iki auksiniai rudos spalvos. Išimti iš keptuvės ant popierinio ranksluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Puode įkaitinti aliejų, sudėti cinamono lazdelę, gvazdikėlius ir pakepinti apie minutę. Sudėti smulkintą svogūną, pakepinti apie 5 minutes, tada sudėti česnaką, imbierą ir žaliuosius čili. Pakepinti dar kelias minutes, bet neleisti prisvilti.

Supilti vištienos sultinį ir palaukti kol viskas užvirs. Sudėti vištienos kukulius, įdėti pipirų pagal skonį ir ant nedidelės ugnies pavirti kelias minutes.

Riešutus ir razinas sutrinti į pastą. Gautą pastą sudėti į kukulių padažą, išmaišyti ir pavirti kelias minutes. Supilti gritinėlę, viską gerai išmaišyti ir nuimti nuo ugnies. Galiausiai sudėti garam masalą, pagal skonį druskos ir žiupsnelį cukraus. Viską palikti 15 min., patiekti su ryžiais arba paplotėliais.


This week I just couldn't make myself cook, maybe because it is very cold and I don't want to spend time in the kitchen. I let myself to order pizza, then next day had noodles..though I know it is not good.

I actually like meatballs and I like them a lot, but usually I am too lazy to cook them. It is not difficult, just takes little bit longer then other dishes I am used to making. These meat balls in white curry were really good and I am glad that I found this recipe.

Cooking time: about an hour

For meatballs:

500 gr. minced chicken
1 tbsp ginger paste
1 tsp garam masala
1-2 green chillies (chopped)
0.5 cup bread crumbs
1 egg
salt and pepper to taste
Oil for frying

For Gravy:

1 onion (chopped)
1 tsp crushed garlic
1 tsp ginger paste
1-2 green chillies (chopped)
1 cinnamon stick
4 cloves
2 cups chicken stock
1 cup heavy cream
Handful of cashews
Handful of raisins
1 tsp garam masala
Salt and pepper to taste
Oil for frying

Method:

Soak nuts and raisins with enough water.

Mix all the ingredients for the meat balls, form little balls and fry them in the oil on all sides until golden brown. Remove and put on the paper towels.

Heat the oil in a pan, add cinnamon stick, cloves and saute for a minute. Add chopped onion, saute for about 5 minutes, then add garlic, ginger and green chilies. Saute another few minutes, but don't let it burn.

Add the chicken stock, bring it to the boil and simmer for few minutes. Add the chicken meat balls, pepper to taste and simmer on a low heat for few minutes.

Grind cashews and raisins to a paste, mix well and simmer for few minutes. Add cream, mix well and remove from the heat. Finally, add garam masala, salt to taste and a pinch of sugar. Leave it for 15 minutes, serve with rice or flat bread.

18 komentarų:

  1. My boys love meatballs, but I've never made them with chicken. This spicy version looks lovely...and would be a nice change :) Happy Thursday, my friend~

    AtsakytiPanaikinti
  2. Thanks Lizzy! This is lovely dish, delicious meatballs in a rich gravy, I usually make chicken or turkey meatballs:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Uzduosiu du durnus klausimus:
    1) kur produktuose karis?
    2) kaip karis gali buti baltas? Juolab, kad nuotraukoje jis akivaizdziai ne baltas...

    Gal kazko nezinau, todel prasau nepykti, o apsviesti :)

    Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skaniai atrodo, o jei dar šviežios salotėlės šalia - išvis gėris :)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. I love chicken/turkey meatballs!!! Never had them like this though: it sounds divine! I love raisins and cashews so much!!!

    AtsakytiPanaikinti
  6. T&T, meatballs in that gravy really tasted nice.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Albertai, viskas labai paprasta. Karis ir kario prieskoniai yra du labai skirtingi dalykai.

    Kario prieskoniai yra prieskoniu mišinys, kuris naudojamas gaminant įvairius patiekalus (ne butinai patiekalus vadinamus kariais) ir, kadangi jame yra ciberžolės miltelių jis toks geltonas ir duoda tą geltoną spalvą.

    Kariu paprastai sakant yra vadinamas padažas.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jay, thanks, it is one of the nicest meatball recipes I tried :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Egle, nepagalvojau net apie saloteles, kazkaip atpratau nuo ju..

    AtsakytiPanaikinti
  10. Manu, these meatballs tasted nice and with a lot of lovely gravy :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. I have never tried making chicken meatballs! I would really love to try this version of yours!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Delicious recipe. Can't beat meatballs with flat bread. Yum!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ooooo....meatballs with a curry gravy....what a great combination of foods.

    AtsakytiPanaikinti
  14. My friends and I were just talking about different meatball recipes! And now here is yours.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...