Shrikhand (Indiškas jogurto desertas) su naminiu slyvų džemu/ Shrikhand (Yogurt dessert) with Home made Plum Chutney
Man labai patinka natūralus jogurtas. Yra tiek daug būdų jį panaudoti, psigaminti kažką paprasto ir skanaus.
Shrikhand yra tradicinis indiškas desertas daromas iš natūralaus jogurto. Pagaminti jį labai paprasta, galima daryti su šafranu, migdolais, cinamonu. Man jis labai patinka, nes desertas sveikas, lengvai pagaminamas ir nesunku kaskart jį valgyti vis kitaip.
Shrikhand (Indiškas jogurto desertas) su naminiu slyvų džemu
Džemas
Sunku pasakyti kiek tiksliai uogienės gavosi, nepilnas 450 ml talpos stiklainis ir dar sunkiau pasakyti kiek laiko galima laikyti, nes suvartojom per gerą savaitę.
Produktai:
500 gr. slyvų
50 gr. džiovintų datulių (be kauliukų)
50 gr. razinų
200 gr. rudojo cukraus
1 a.š. imbiero pastos
1 a.š. malto cinamono
0,5 a.š. malt gvazdikėlių
100 ml. baltojo vyno acto
0,5 a.š. druskos
Gaminimo laikas: 45 min.- valanda
Gaminimo procesas:
Slyvas supjaustyti smuliais gabaliukais. Visus produktus sudėti kartu ir virti ant nedidelės- vidutinės ugnies apie 45 min.- valandą. kol masė sutirštės.
Shrikhand (jogurto desertas)
Porcijos: 2
Produktai:
2 stiklinės natūralaus jogurto
6 v.š. cukraus (daugiau arba mažiau pagal skonį)
0,4 a.š. malto kardamono
Gaminimo pocesas:
Jogurtą supilti į sūrmaišį arba dvigubą marlę, padėti į kiaurasamtį ir kiaurasamtį padėti virš dubens. Uzdengti viską maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą mazdaug 8- 12 val., kad skystis nusisunktų.
Į gautą jogurto masę sudėti cukrų ir kardamoną, viską gerai išplakti iki vientisos masės, kol cukrus ištirps.
I really like natural yogurt. There are so many ways to use it, make something simple and delicious.
Shrikhand is a traditional Indian dessert made of natural yogurt. It is very easy to make it and there are so many variations- with saffron, almonds, cinnamon. I love it, because the dessert is healthy, easy to make and easy to make it different every time adding something new.
Home Made Plum Chutney
It is hard to say exactly how much chutney I made, was almost full 450-ml jar and even harder to tell how much time it can be kept, cause we consumed it in a week..
Products:
500 gr. plums
50 gr. dried dates (pitted)
50 gr. raisins
200 gr. brown sugar
1 tsp ginger paste
1 tsp ground cinnamon
0.5 tsp ground cloves
100 ml. white wine vinegar
0.5 tsp salt
Cooking time: 45 mins- hour
Method:
Cut plums into chunks. Add all ingredients together and cook on low-medium heat for about 45 mins - hour. stirring occasionally until the mixture thickens. Wait till it cools and keep in refrigerator.
Shrikhand (yogurt dessert)
Servings: 2
Products:
2 cups natural yogurt
6 tbsp sugar (more or less depending on how sweet you like it)
0.4 tsp cardamom powder
Method:
Pour yogurt into a cheesecloth or double cotton cloth, place it in a strainer and put the strainer over a bowl. Leave it in the refrigerator for approximately 8-12 hours.
Add together strained yogurt, sugar and cardamom and blend everything until smooth, until the sugar is dissolved.
Shrikhand yra tradicinis indiškas desertas daromas iš natūralaus jogurto. Pagaminti jį labai paprasta, galima daryti su šafranu, migdolais, cinamonu. Man jis labai patinka, nes desertas sveikas, lengvai pagaminamas ir nesunku kaskart jį valgyti vis kitaip.
Shrikhand (Indiškas jogurto desertas) su naminiu slyvų džemu
Džemas
Sunku pasakyti kiek tiksliai uogienės gavosi, nepilnas 450 ml talpos stiklainis ir dar sunkiau pasakyti kiek laiko galima laikyti, nes suvartojom per gerą savaitę.
Produktai:
500 gr. slyvų
50 gr. džiovintų datulių (be kauliukų)
50 gr. razinų
200 gr. rudojo cukraus
1 a.š. imbiero pastos
1 a.š. malto cinamono
0,5 a.š. malt gvazdikėlių
100 ml. baltojo vyno acto
0,5 a.š. druskos
Gaminimo laikas: 45 min.- valanda
Gaminimo procesas:
Slyvas supjaustyti smuliais gabaliukais. Visus produktus sudėti kartu ir virti ant nedidelės- vidutinės ugnies apie 45 min.- valandą. kol masė sutirštės.
Shrikhand (jogurto desertas)
Porcijos: 2
Produktai:
2 stiklinės natūralaus jogurto
6 v.š. cukraus (daugiau arba mažiau pagal skonį)
0,4 a.š. malto kardamono
Gaminimo pocesas:
Jogurtą supilti į sūrmaišį arba dvigubą marlę, padėti į kiaurasamtį ir kiaurasamtį padėti virš dubens. Uzdengti viską maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą mazdaug 8- 12 val., kad skystis nusisunktų.
Į gautą jogurto masę sudėti cukrų ir kardamoną, viską gerai išplakti iki vientisos masės, kol cukrus ištirps.
I really like natural yogurt. There are so many ways to use it, make something simple and delicious.
Shrikhand is a traditional Indian dessert made of natural yogurt. It is very easy to make it and there are so many variations- with saffron, almonds, cinnamon. I love it, because the dessert is healthy, easy to make and easy to make it different every time adding something new.
Home Made Plum Chutney
It is hard to say exactly how much chutney I made, was almost full 450-ml jar and even harder to tell how much time it can be kept, cause we consumed it in a week..
Products:
500 gr. plums
50 gr. dried dates (pitted)
50 gr. raisins
200 gr. brown sugar
1 tsp ginger paste
1 tsp ground cinnamon
0.5 tsp ground cloves
100 ml. white wine vinegar
0.5 tsp salt
Cooking time: 45 mins- hour
Method:
Cut plums into chunks. Add all ingredients together and cook on low-medium heat for about 45 mins - hour. stirring occasionally until the mixture thickens. Wait till it cools and keep in refrigerator.
Shrikhand (yogurt dessert)
Servings: 2
Products:
2 cups natural yogurt
6 tbsp sugar (more or less depending on how sweet you like it)
0.4 tsp cardamom powder
Method:
Pour yogurt into a cheesecloth or double cotton cloth, place it in a strainer and put the strainer over a bowl. Leave it in the refrigerator for approximately 8-12 hours.
Add together strained yogurt, sugar and cardamom and blend everything until smooth, until the sugar is dissolved.
Kadangi esu mėgėja visokių džiovintų vaisių tai dedu šį receptą į knygelę :)
AtsakytiPanaikintiMD, prikroviau ko turėjau ir dar prieskonių, bet buvo skanu ir su daug kuo tiko.
AtsakytiPanaikintiYogurt dessert! Dessert!!! More dessert please!
AtsakytiPanaikintiFirst, I have to thank you for always leaving such beautiful comments on my blog...they make me smile :)
AtsakytiPanaikintiNow on to your chutney..how gorgeous it is swirled into yogurt! YUM. Chutney is something I've always bought, never made. You've inspired me once again. xoxo
Such a healthy and DELICIOUS dessert idea! I love it and I love the plum chutney recipe... it sounds like a real treat!
AtsakytiPanaikintiI've never tried my hands at making shrikhand, but I'm loving the sounds and look of yogurt with cherry chutney. Great job!
AtsakytiPanaikintiRick, Im trying.. That's already more than before :D
AtsakytiPanaikintiLizzy, chutneys are really great and can be used with so many things :) I think it's not that difficult to make your own ;)
AtsakytiPanaikintiAnd I want to thank you that you are such a great person and blogger :) I believe you are really talented
Manu, its healthy and simple and you can whatever spices you like, have it with jams, chutneys o fruit that you like..
AtsakytiPanaikintiPlateful, thank you! Shrikhand is easy and worth trying ;)
AtsakytiPanaikintiI love how you swirled in the plum chutney. It sounds so good.
AtsakytiPanaikintiLooks so good, love both of them!
AtsakytiPanaikintiJoanne, It tasted lovely together with spiced plum chutney :)
AtsakytiPanaikintiT&T, thank you! :)
AtsakytiPanaikinti