2011 m. spalio 23 d., sekmadienis

Peanut Butter Swirl Brownies (Cake?)/ Riešutinio sviesto ir kakavos pyragas


Pagal/ Source AdorasBox


Neįprastai ilgai sirgau, todėl nenorėjau nieko valgyti ir gaminti net kelias savaites. Bet kai šiek tiek pagerėjo nusprendžiau iškepti pyragą su žemės riešutų sviestu, nes jaučiu silpnybę saldumynams su riešutų sviestu dėl jų malonaus aromato ir riešutų sviesto skonio.
Naudojau namie gamintą riešutų sviestą ir pyragas gavosi labai skanus, valgėm jį net kelias dienas.



Produktai:

0,5 stiklinės sviesto
1 stiklinė riešutų sviesto
0,5 stiklinės rudojo cukraus
1 stiklinė + 2 v.š. kondensuoto pieno
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilės
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
1,5 stiklinės miltų
3 v.š. kakavos


Gaminimo procesas:

Kartu iki kreminės masės sumaišyti sviestą, riešutų sviestą ir rudajį cukrų. Įmušti kiaušinius, sudėti kondensuotą pieną, vanilę ir išmaišyti iki vienstisos masės. Sudėti miltus, druską ir kepimo miltelius. Atskirti apie 1,5 stiklinės tešlos, į ją įmaišyti kakavą, 2 v.š. kondensuoto pieno. Tešlą be kakavos supilti į kepimo formą (aš naudojau 20cm skersmens apvalią formą). Ant viršaus užpilti kakavinę masę ir peiliu ją pamaišyti su šviesia mase. Kepti 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min,jei mėgstate 'šlapesnį' pyragą, aš kepiau apie 40 min. kol pyragas buvo pilnai iškepęs. Atvėsinti prieš išimant iš skardos apie 30 min.



I was sick for a very long time and that is really unusual for me. So I didn't want to eat or to cook anything for a few weeks. But when I got a little bit better I decided to bake with peanut butter brownies (I prefer calling it cake), because I feel a weakness for sweets with peanut butter because they have that nice aroma and taste of peanut butter.
I used home made peanut butter and cake turned out really good and delicious.

Products:

0.5 cup of butter
1 cup peanut butter
0.5 cup of brown sugar
1 cup +2 tablespoons condensed milk
2 eggs
1 tsp vanilla
1 tsp baking powder
Pinch of salt
1.5 cups of flour
3 tbsp cocoa


Method:

Cream the butter, peanut butter and brown sugar together. Add the eggs, condensed milk and vanilla and mix everything very well. Add the flour, salt and baking powder, mix well. Take out about 1.5 cups of mixture, add in cocoa, 2 tablespoons condensed milk. Pour the batter, not containing cocoa into a baking form (I used 20cm diameter round form). Drop on top of cacao mixture and swirl with a knife. Bake in a preheated to 180C oven for about 25 minutes if you like them fudgy, I baked it for about 40 minutes until it was completely baked. Cool before removing from the baking form for 30 minutes.

10 komentarų:

  1. It looks so good! I want a slice please...Hope you are better now.....

    AtsakytiPanaikinti
  2. Glad you're feeling better. These brownies sound delicious with the homemade peanut butter!

    AtsakytiPanaikinti
  3. T&T, thanks! I would share it with you if only I could :)
    And thanks, I am better.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Lisa, thanks, I am glad I am better :)
    Yes, I think home made PB makes some difference.

    AtsakytiPanaikinti
  5. I was wondering where you had been, my friend...so good to see you back blogging...and with such a yummy cake! So pretty, too~ xo

    AtsakytiPanaikinti
  6. Lizzy, thanks..I was so weak that couldn't even cook, but now I'm back! :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. I'm so glad to hear you are better now. Last year I got sick and it took more than a month to recover and it was crazy. Stay well. The brownie cake with homemade peanut butter! How yummy!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Gal kaip browniui per purus? Bet tikrai manau, kad skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nami, thanks! I am trying to recover completely :)

    Yes, it tasted great with home made peanut butter, I had it for breakfast and as a snack till we finished it :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Indre, aš kepiau ilgiau, tol kol pilnai iškepė, nes man skaniau sausas pyragas nei browniai :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...