2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

Migdoliniai Kavos Sausainiai/ Almond Coffee Cookies

Pagal /Source Recipes+

Neturiu laiko beveik niekam kas man patinka. Darbas intensyvus, atostogos per trumpos, dienos taip pat pertumpos. Valgyti gaminu, bet jau ir nuotaikos valgyti mažai būna, rašyti tuo labiau. Vis norėdavau, bet neprisiruošdavau, gal vis dėl to ir noro trūko.. nežinau, bet vėl grįžtu ten kur visada gera grįžti.. į savo blogą.



Grįžtant prie sausainių. Sausainius tiesą sakant gaminau pagal receptą, bet šiek tiek pakoregavau proporcijas. Kadangi pati dariau migdolų miltus jū gavosi šiek tiek daugiau tai visus ir panaudojau.

Produktai:

125 g. kambario temperatūros sviesto
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
1 v.š. tirpios kavos miltelių
0,75 stiklinės migdolų miltų (maltų migdolų)- originaliam recepte 0,5 stiklinės
1 stiklinė miltų - originale 0,75 stiklinės
1 a.š. kepimo miltelių

Gaminimo procesas:

Gerai išplakti kartu sviestą su cukrumi kol sviestas taps kreminiu ir šviesiu. Įmušti kiaušini ir viską gerai išplakti iki vientisos masės.

Sudėti kavą, migdolų miltus, miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišyti.

Įkaitinti orkaitę iki 200-220C laipsnių. Iš tešlos formuoti rutuliukus, juos šiek tiek paploti, sudėti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepti apie 10-12 min. arba kol taps auksinės spalvos.


I don't have time for almost anything I like to do. Work is very intensive, vacation and days are too short. I don't have much time to cook and even less to write. I wanted, but never had enough time, maybe I didn't want enough.. I don't know, but it's good to be back again where I like to be..in my blog.

Going back to the cookies. Actually I didn't use the exact proportions that were in a recipe. Since I was making almond meal myself I had a bit more than needed, so used everything..

Products:

125 g. butter -room temperature
0.5 cup of sugar
1 egg
1 tbsp instant coffee powder
0.75 cup almond meal (ground almonds) - in the original recipe 0.5 cup
1 cup flour - in original 0.75 cup
1 tsp baking powder

Method:

Beat together butter and sugar until the butter is creamy and pale. Beat in the egg and mix everything well until combined.

Add the coffee, almond meal, flour and baking powder, mix everything well until combined.

Preheat oven to 200-220C degrees. Form the dough balls, flatten them a bit, put on the baking tray linec with baking paper and bake for about 10-12 minutes or until golden.

4 komentarai:

  1. this will be totally delish...almond meal is jus ground almonds as you say?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Yes, blanched ground almonds. That's how I make it at home.

      Panaikinti
  2. I actually did not know that ground almond is almond meal. I've seen almond meal before but I wasn't sure what that means. Thanks, this recipe looks so good. I'd love to have these with coffee!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. To make almond meal at home is pretty easy and much cheaper:) There are so many nice recipes where you can use it.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...