2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

Teriyaki Vištiena su Soba Makaronų Salotomis/ Teriyaki Chicken with Soba Noodle Salad

Pagal žurnalą/ Source- Magazine Recipes+

Grilis yra dar vienas dalykas, kurio mes neturime, tiksliau turime, bet kadangi sena virykle tai ir veikia jis prastai. Nors mane vasarą labai gundo kvapai sklindantys iš kaimynų kiemelių, bet kol išsiverčiu ir su savo maža orkaite. Tiek to, kada nors kai turėsiu savo kiemą ir savo grily galėsiu čirškinti mėsytę kiekvieną savaitgalį ir erzinti kaimynus.



Porcijos: 4

Produktai:

0.3 stiklinės teriyaki marinato
2 v.š. medaus
1 a.š. tarkuoto imbiero
2 a.š. sezamų aliejaus
4 vištos krūtinėlės (perpjautos per pusę)
270 g. soba makaronų pakuotė
2 nedidelės morkos (pjaustytos juostelėmis)
2 nedidelis agurkai (pjaustyti pagaliukais)
1 nedidelis svogūnas (sulkiai pjaustytas )
1 stiklinė pupelių daigų

Gaminimo procesas:

Sumaišyti kartu teriyaki marinatą, medų, imbierą ir aliejų. Pusę mišinio palikti, o kitą pusę supilti ant vištienos ir aptepus palikti pasimarinuoti.

Vištieną iškepti grilyje ir suvyniojus į foliją palikti 5 minutėms.

Makaronus pavirti pasūdytame vandenyje 5-6 minutes, nupilti vandeny ir perpilti šaltu vandeniu. Makaronus sudėti į dubenį kartu su morkomis, agurkais, svogūnu, daigais ir sumaišyti su likusiu teriyaki padažu.
Patiekti makaronų salotas kartu su grilyje kepta vištiena.




Grill is another thing that we do not have, actually we have, but because the stove is old it is not working properly. In summer I am really annoyed with the smell of grilled meat that I can smell from the neighbors' gardens... but still I manage to live just with my oven. When we will have our own garden then I will be able to grill nicest smelling things and my neighbors.

Servings: 4


Products:


0.3 cup teriyaki marinade
2 tbsp honey
1 tsp grated ginger
2 tsp sesame oil
4 chicken breasts (halved)
270 g. dried soba noodles
2 small carrots (cut in strips)
2 small cucumbers (cut into matchsticks)
1 small onion (chopped finely)
1 cup bean sprouts

Method:

Mix together teriyaki marinade, honey, ginger and oil. Half of the mixture preserve, and the other half pour over the chicken and toss it to coat and leave for some time.

Grill chicken until done and then wrap it in foil for 5 minutes.

Boil soba noodles in salted water for 5-6 minutes, drain and wash under the cold water. Drain. Add together in a big bowl noodles, carrots, cucumbers, onion, sprouts and mix it with the remaining teriyaki sauce.

Serve noodle salad with grilled chicken.

4 komentarai:

  1. Ok, now I have seen too many delicious posts that have recipes that include soba noodles. I have never had these, but I am convinced I do need to try them. I do favor teriyaki over soy sauce, so I am saving this recipe, it looks tasty. Thanks for sharing this one!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Always welcome! Chicken marinated with teriyaki marinade really tastes lovely. I also prefer teriyaki, but sometimes have to compromise since my husband likes soy sauce :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...