Baltojo ir Juodojo Šokolado Keksiukai/ White and Dark Chocolate Cupcakes

Man skaniausias pieniškas šokoladas. Baltasis per saldus, o juodas nepakankamai saldus. Nors paprastai perku tik juodą šokoladą. Net nežinau kur ir kada nugirdau ar perskaičiau, kad jis geriausias, todėl paprastai renkuosi 85% kakavos juodąjį. Šokoladas yra mano silpnybė, niekada jo negaliu atsisakyti jei kas pasiūlo, be to, jei kelias dienas jo nebūnu ragavus pradeda kažko trūkti, matyt turiu jau priklausomybę. Bet kol niekas oficialiai to nevadina priklausomybe ir negydo galima skanauti.



Vienetai: 12 keksiukų

1 keksiuko energetinė vertė: 212 kcal, 12,5 gr. riebalų, 14,2gr. cukraus

Produktai:

125 gr. sviesto
0,5 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,25 stiklinės pieno
60 gr. juodojo šokolado (tirpinto)
60 gr. baltojo šokolado (tirpinto)

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C. Kepimo formą iškloti popierinėmis formelėmis.

Sviestą, cukrų, kiaušinius, miltus, kepimo miltelius ir pieną sudėti kartu. Viską gerai iškpakti elektriniu plakikliu iki vientisos masės.

Tešlą padalinti į 2 dubenis. Į pusę tešlos sudėti baltą tirpintą šokoladą, į kitą tešlos dalį sudėti juodą tirpintą šokoladą. Gerai išmaišyti abi tešlas. Į kepimo formas dėti po šaukštą baltojo ir juodojo šokolado tešlos.

Kepti apie 20 minučių arba kol keksiukai bus iškilę ir patikrinus mediniu iešmeliu neaplips. Atvėsinti ant grotelių.



For me the most delicious is milk chocolate. White chocolate is too sweet, and dark chocolate is not sweet enough. Although usually I buy only dark chocolate. I do not know where and when I heard or read that it's the best, so usually I choose 85% cocoa dark chocolate. Chocolate is my weekness and I can never refuse when someone offers, besides if I don’t have it for few days I start feeling that something is missing. I probably have a chocolate addiction. But no one has officially announced it the addiction and nobody is curing it, so I can enjoy chocolate.

Makes: 12 cupcakes

Nutritional value of 1 cupcake: 212 calories, 12,5 gr. fat, 14,2gr. sugars

Products:

125 gr. butter
0.5 cup of sugar
2 eggs
1 cup of flour
1 tsp baking powder
0.25 cup milk
60 gr. dark chocolate (melted)
60 gr. white chocolate (melted)

Method:

Preheat oven to 180C. Line baking tray with paper baking cups.

Add together butter, sugar, eggs, flour, baking powder and milk. Beat everything well using electric mixer until smooth.

Divide the dough equality into 2 bowls. Add melted white chocolate into half of the dough and add the dark melted chocolate into the remaining dough. Mix well both to incorporate the melted chocolate. Then add a tablespoon of white and dark chocolate dough into each baking cup.

Bake for about 20 minutes, or until the wooden skewer inserted comes out clean. Cool on the wire rack.

Komentarai

  1. I have had marbled baked goods, but it was only with a chocolate and then vanilla batter. The idea of having both types of chocolate swirled together with 2 different batters does intrigue. Not sure why I have never had or seen this before. Delicious and unique-well done!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I also have seen just dark part with chocolate and since I had some leftover white chocolate I thought why not to add it and make cupcakes with both chocolates :)

      Panaikinti
  2. Yum! Beautiful marbling. I love both milk chocolate and bittersweet chocolate (around 60%), but only quality milk chocolate. The cheap kind is so sugary and has little flavor, but the quality kind is so good.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I guess it's worth to spoil ourselves and have really good chocolate. Poor quality chocolate is not good even for cooking :)

      Panaikinti
  3. 100 metų keksiuku jau nekepiau - puikus priminimas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš kai noriu ko nors saldaus tai pirma mintis būna- keksiukai.. :)

      Panaikinti
  4. Kiek keksiuku gaunasi is sio recepto?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą