2012 m. liepos 6 d., penktadienis

Ryžiai su Vištiena ir Žiediniu kopūstu (Plovas)/ Cauliflower and Chicken Pilaf

Pagal/ Source Recipes+


Paskutiniu metu mažai planuoju ką gaminsiu ateinančios savaitės bėgyje. Dažniausiai vietoje detalaus sąrašo turiu pagrindinių produktų, kurie jau baigiasi sąrašą. Ir vietoj to, kad tiksliai susirašyčiau kokias daržoves pirksiu įrašau tik 'Daržovės'. Tada parduotuvėje pasižiūrėjus į sąrašą mane apima panika, kilnoju, apžiūrinėju įvairias daržoves ir bandau greitai sugalvoti ką iš jų galėčiau pagaminti.

Tokiu būdu ir nusipirkau žiedini kopustą- tiksliai nežinojau ką gaminsiu, bet žinojau, kad kazką gero galima iš jo pagaminti. O po kelių dienų reikėjo nuspręsti ką daryti su juo. Štai tada prisiminiau, kad kažkuriame žurnale buvo receptas su vištiena ir žiediniu kopūstu. Galiu pasakyti, kad šis patiekalas tikrai skanus ir nesunkiai pagaminamas.

P.S. Pagalvojau, kad pažįstu žmonių, kurie nemėgsta burokėlių, agurkų arba pomidorų. Mačiau net kelias diskusijas apie Briuselio kopūstus. Bet bent jau man dar neteko sutikti kas nemėgtų žiedinių kopūstų.




Porcijos: 5

1 porcijos energetinė vertė: 476 kcal, 11.90 gr. riebalų, 3.7 gr. cukraus

Produktai:

2 v.š. alyvuogių aliejaus
~500 gr. Vištienos file pjaustytos nedideliais gabaliukais
1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
2 česnako skiltelės (smulkintos)
2 a.š. tarkuoto imbiero
1 v.š. kario prieskonių
1,5 stiklinės basmati ryžių
700 ml vištienos sultinio
400 gr. Žiedinio kopūsto (žiedynų išskirstytų nedideliais gabaliukais)
100 gr. Špinatų (nenaudojau)
0,25 stiklinės skrudintų migdolų

Gaminimo procesas:

Puode įkaitinti 1 v.š. aliejaus. Ant vidutinės ugnies, dalimis apkepti vištienos gabaliukus, kol bus iškepę. Išimti iš puodo.

Supilti likusį aliejų ir sudėti svogūną, apkepti apie 3 minutes, tada sudėti česnaką, imbierą ir kario prieskonius, maišant pakepti apie minutę, kol pradės jaustis aromatas.

Sudėti ryžius, maišant pakepinti apie minutę. Supilti sultinį, sudėti žiedinį kopūstą. Palaukti kol viskas užvirs, sudėti apkeptą vištieną, sumažinti ugnį. Viską pavirti apie 15 minučių arba kol beveik visas sultinys bus susigėręs ir ryžiai bus minkšti. Išjungus ugnį, palaikyti 5 minutes uždengus dangtį. Sudėti špinatus ir migdolus, permaišyti ir galima patiekti.





Lately, I have stopped planning what exactly am I going to cook for the upcoming week. I used to have very detailed lists before, now I just put the things that are finishing. And instead of exactly noting what vegetables I am going to buy I only put 'Vegetables'. Then in the shop I start panicking, watching what is there nad trying to decide quickly what can I do with them.

The same way, I have bought a cauliflower, I was not sure what I was going to do with it, but I knew that it can be used for something good. And after a few days I had to decide what to do with it. Then I remembered that in one of the magazines I saw a recipe with chicken and cauliflower. I can tell you that this dish I made is really tasty and easily made.

P. S. I was thinking.. I know people who do not like beetroots, cucumbers or tomatoes. I've seen a few discussions about Brussels sprouts. But at least I have never met anyone who doesn't like cauliflower.


Servings: 5

Nutritional Value of 1 serving: 476 calories, 11.90 gr. fat, 3.7 gr. sugars

Products:

2 tbsp olive oil
500 gr. chicken fillet cut into small pieces
1 onion (finely chopped)
2 cloves garlic (minced)
2 tsp grated ginger
1 tbsp curry powder
1.5 cups basmati rice
700 ml chicken stock
400 gr. cauliflower ( separated into florets)
100 gr. spinach (I skipped it)
0.25 cup of toasted almonds

Method:

Heat 1 tbsp of oil in a pan. Fry the chicken pieces on medium heat, until cooked. Remove from the pan and keep aside.

Add the remaining oil and onion to the same pan, fry for about 3 minutes, then add the garlic, ginger and curry powder, mix and fry everything for about a minute until teh smell is not raw anymore.

Add the rice, stir-fry for a minute. Add the stock add cauliflower. Wait until everything starts boiling, add fried chicken, reduce the heat. Simmer for about 15 minutes or until almost all the stock is absorbed and rice is tender. Turn off and keep covered for 5 minutes. Then fluff the rice, add the spinach and almonds, give it a mix and serve.

10 komentarų:

  1. What a lovely pilaf my friend, beautiful ingredients :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It was very delicious! I had it once and then had some more.. :D

      Panaikinti
  2. looks great we eat lots of indian food my hubby is from India

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Me too.. for the same reason :) I think it would be a disaster if I wouldn't make something Indian for s week :D

      Panaikinti
  3. Love this dish, my friend! It's time to buy some cauliflower...it must taste fabulous with the rice and chicken :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Lizzy! It really tasted nice, the combination is really delicious!

      Panaikinti
  4. This is so different. I think it looks lovely.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It was nice, I liked that idea of chicken and cauliflower in pilaf. Was really worth trying.

      Panaikinti
  5. This looks really delicious! My tummy is actually rumbling just looking at it :) I haven't cooked cauliflower for a while. Can't think why tho. Time to try this. Thanks for sharing. I love an all-in-one dish.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...