Šokoladiniai Keksiukai su Šokoladiniu Kremu/ Chocolate Cupcakes with Chocolate Butter Cream

Pagal knygą/ Source Book Indulgence Chocolate a fine selection of sweet treats

Dar vienas paprastas keksiukų receptas. Kaip tik tinka pasisaldinti sekmadienį prieš naują savaitę su šiais šokoladiniais keksiukais. Kadangi vis dar turėjau riešutų sviesto, aš šiek tiek pagal save patobulinau šiam kartui receptą įdarydama keksiukus žemės riešutų sviestu ir vyšnių džemu.





Vienetai:
12

1 keksiuko su kremu energetinė vertė: 327 kcal, 15,7 gr. Riebalų, 31,5 gr. cukraus

Produktai:

150 gr. sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
0,75 stiklinės ekspreso kavos
2 kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 stiklinės kakavos miltelių

Šokoladiniam kremui:

2 stiklinės cukraus pudros
2 v.š. kakavos mitelių
60 gr. Sviesto (kambario temperatūros)
2 v.š. karšto vandens

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C, pasiruošti 12 keksiukų formelių.
Sudėti kartu sviestą, cukrų ir kavą į puodą ir maišyti ant nedidelės ugnies kol sviestas ir cukrus ištirps. Nuimti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti.

Į sviesto masę įmūšti kiaušinius ir gerai viską išplakti. Kitame dubenyje išsijoti kartu miltus, kakavą, kepimo miltelius. Įmaišyti persijotą miltų mišinį į sviesto mišinį. Išmaišyti iki vientisos masės, bet stengtis nepermaišyti.
Paskirstyti tešlą į kepimo formeles. (Aš į kiekvieno keksiuko formelę dėjau po šaukštą tešlos tada po šaukštelį žemės riešutų sviesto ir vyšnių uogienės ir ant viršaus dar po šaukštą tešlos). Kepti apie 20 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebus aplipęs tešlą. Prieš išimant apie 5 minutes leisti atvėsti kepimo formoje. Išėmus iš formos pilnai atvėsinti. Atvėsusius keksiukus papuošti kremu.

Kremui sudėti pusę cukraus pudros, sudėti kakvą, sviestą ir vandenį ir plakti elektriniu plaktuvu kol masė taps vientisa ir kreminė. Palaipsniui sudti likusią cukraus pudrą ir plakti kol kremas bus tirštas ir kreminis.





Another simple cupcake recipe. It is perfect to make your Sunday sweeter before the new week. I still had some peanut butter so I enhanced these cupcakes filing them with peanut butter and cherry jam.

Makes: 12


Nutritional Value of 1 Cupcake with Cream:
327 calories, 15,7 gr. fat, 31,5 gr. sugars


Products:

150 gr. butter
1 cup brown sugar
0.75 cup espresso coffee
2 eggs
1.5 cups flour
1 tsp baking powder
0.5 cup cocoa powder

For chocolate butter cream:

2 cups powdered sugar
2 tbsp cocoa powder,
60 gr. butter (room temperature)
2 tbsp hot water

Method:

Preheat the oven to 180C and prepare 12 cupcake baking cups.

Place together the butter, sugar and coffee in the pan and mix on low heat until butter and sugar is dissolved. Remove from heat and cool slightly.

In the cooled butter mixture beat in the eggs and beat everything well. In another bowl, sift together flour, cocoa and baking powder. Stir in sifted flour mixture into butter mixture. Mix just until it is incorporated, try not to overmix.

Divide the mixture between the baking cups. (I added 1 tbsp of the dough then 1 tsp peanut butter and 1 tsp cherry jam and covered it with another 1 tbsp dough) . Bake for about 20 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean. Leave in baking form before removing to cool. After removing cool completely. Once cooled, decorate cupcakes with cream.


For the butter cream: Add half of the icing sugar, cocoa, butter and water and beat with an electric mixer until the mixture becomes smooth and creamy. Gradually add of the remaining icing sugar and beat until the cream is thick.

Komentarai

  1. I can't let my husband see your post....he will be begging for these! They look wonderful, my friend~

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Lizzy :) You are lucky your husband like such treats :D

      Panaikinti
  2. These cupcakes are drool worthy they look delicious :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  3. Wow! These cupcakes look incredibly delicious! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Love this PB-jam-chocolate-coffee combination in thees cupcakes. There are so much nice ingredients all packed up in these little treats.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. They are very good and without PB and jam, but I just felt like filling them with something that day :D

      Panaikinti
  5. Yum, cupcakes are always the way to go! I love the cups, MEGA cute :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks :) I couldn't resist buying those cups when I found them in the shop :)

      Panaikinti
  6. Super tasty cupcakes! I love coffee and chocolate combo, and with the PB&J filling, these cupcakes are even more irresistible for me!

    AtsakytiPanaikinti
  7. So cute and super delicious my friend :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą