Bananiniai Keksiukai su Cinamonu/ Banana Muffins with Cinnamon

Pagal Žurnalą/ Source Magazine Recipes+

Šie keksiukai gana sveiki, nuostabiai kvepia ir skanūs, tačiau.. keli mano pastebėjimai apie juos.
Nenaudokite popierinių keksiukų formelių, nes jas labai sunku nulupti nuo iškepusių keksiukų (tokią klaidą aš deja padariau).
Bent man trūko šiek tiek saldumo, kitą kartą tikriausiai dėčiau dvigubai daugiau medaus.
Keksiukai skaniausi kol dar šilti ir pirmąją dieną..


Vienetai: 10

1 keksiuko energetinė vertė: 154 kcal, 3,6 gr. Riebalų, 9,5 gr. cukraus

Produktai:

0,5 stiklinės natūralaus jogurto
3 v.š. medaus
2 v.š. aliejaus
1 didelis kiaušinis (suplaktas)
1 a.š. vanilės ekstrakto
2 dideli prinokę bananai (sutrinti)
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C, kepimo formeles kloti kepimo popieriumi. Aš padariau klaidą ir naudojau popierines kepimo formeles, kurių prkatiškai nepavyko nuo iškepusių keksiukų nulupti.

Dubenyje sumaišyti jogurtą, medų, aliejų, kiaušinį ir vanilę. Įmaišyti trintus bananus. Įsijoti miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Atsargiai išmaišyti, bet nepermaišyti.

Pripildyti keksiukų formeles tešla, galima papildomai pabarstyti cinamonu. Kepti apie 25-30 minučių. Patiekti šiltus.


These muffins are pretty healthy, smell lovely and taste good, but there are few things that I would like to note.
Do not use paper baking cups, you won't be able to take them off the muffins. (I did that mistake myself).
At least for me they were not sweet enough, I would add twisce as much honey.
Best these muffins are served warm or at least the first day ..

Makes: 10 muffins

Nutritional value of 1 muffin: 154 calories, 3,6 gr. fat, 9,5 gr. sugars

Products:

0.5 cup plain yogurt
3 tbsp honey
2 tbsp oil
1 large egg (lightly beaten)
1 tsp vanilla extract
2 large ripe bananas (mashed)
1.5 cup flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon

Method:

Preheat the oven to 180C, line muffin pan with baking paper. I made a mistake and used paper baking cups, which I wasn’t able to take off the baked muffins..

Mix together yogurt, honey, oil, egg and vanilla. Mix in mashed bananas. Sift in the flour, baking powder and cinnamon. Carefully mix everything until incorporated, but try not to overmix.

Fill the muffin form with batter, you can also sprinkle extra cinnamon on top. Bake for about 25-30 minutes. Serve warm.

Komentarai

  1. Its one of my favourite dishes…on hold until the cooler months.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I find it good for any weather, especially when I have leftover bananas:)

      Panaikinti
  2. I absolutely adore this flavour combo in muffins :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Me too.. though I have never tried bananas and cinammon before.

      Panaikinti
  3. Mmmmm....I love the idea of banana muffins with cinnamon! Now why didn't I think of that? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. You can't think of everything, I think you think too many good things anyway :D

      Panaikinti
  4. Lovely Autumn recipe. Combination of flavors is irresistible!

    AtsakytiPanaikinti
  5. These sound great, I like the idea of the yoghurt I bet it makes it really moist.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dear Medea, A perfect muffin for the morning with a nice cup of coffee or tea. Blessings dear. Catherine xo

    AtsakytiPanaikinti
  7. I just made banana muffins this week too. Yum!

    AtsakytiPanaikinti
  8. I love healthy banana muffins. They are so good for the breakfast.

    AtsakytiPanaikinti
  9. kuo galima pakeisti jogurtą? ar galima iš vis galbūt jo nedėti? :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą