2012 m. lapkričio 21 d., trečiadienis

Plaktos Grietinėlės Keksas/ Whipped Cream Bundt Cake

Pagal/ Source ForellesReceptai

Man patinka pūrūs burnoje tirpstantys keksai. Ir šį keksą (pavadinimas buvo pyragas, bet tikriausiai esmės tai nekeičia) su plakta grietinėle jau seniai buvau nusižiūrėjus, bet kadangi grietinėlę perku nedažnai tai vis nebūdavo progos išbandyti. Nereikia net daug pagiriamųjų žodžių šiam receptui, viskas ir taip labai aišku šis keksas yra 10/10.


Gabaliukai: 10-12

1 gabaliuko (1/10) energetinė vertė: 285 kcal, 12.5 gr.riebalų, 20.2 gr.cukraus

Produktai:

225 gr. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
350 gr. grietinėlės
3 dideli kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
žiupsnelis druskos
200 gr. cukraus

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 190C, kepimo formą ištepti riebalais.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Grietinėlę išplakti iki švelnių putų (bet neperplakti). Kiaušinius išplakti kartu su vanilės ekstraktu. Atsargiai įmaišyti grietinėlę į kiaušinių masę ir dar paplakti apie pusę minutės. Plakant po truputį supilti cukrų. Galiausiai įsijoti miltus ir viską atsargiai išplakti.

Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Prieš patiekiant galima apibarstyti cukraus pudra.


I love soft pound cakes that melt in the mouth.. And this bundt cake (though it was actually named just cake, it probably doesn't make difference how you name it) with whipped cream was on my list for a long time waiting for it’s turn, I just wasn’t buying cream for anything.
I think I do not even need to tell much how good was this cake. I would say 10/10.



Makes: 10-12 pieces

Nutritional Value of 1 piece(1/10): 285 calories, 12.5 gr.fat, 20.2 gr.sugars

Products:

225 gr. flour
2 tsp. baking powder
350 gr. whipping cream
3 large eggs
1 tsp vanilla extract
Pinch of salt
200 gr. sugar

Method:

Preheat the oven to 190C, grease pound cake form.

Mix flour with baking powder and salt. Whip the cream until stiff peaks form (do not over beat). Beat the eggs together with vanilla extract. Carefully mix in eggs into the cream beat everything for about half a minute. Beating slowly gradually add in sugar. Finally sift in the flour and mix everything well.

Pour the batter into the baking form and bake in a preheated oven for about 30-35 minutes. Before serving you can dust it with powdered sugar.

14 komentarų:

  1. A lovely cake with smooth and light texture. Yum!

    AtsakytiPanaikinti
  2. I have a raspberry cranberry sauce in the fridge which would be PERFECT on this cake! Yum!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sounds wonderful! :) Too bad that you are so far.. :)

      Panaikinti
  3. This looks amazing and not something I've ever tried! I'd love a slice.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It's so easy.. that you can try anytime you have whipping cream :D

      Panaikinti
  4. First of all, I LOVE your Bundt pan! And your cake looks magnificent...this would be a hit with my daughter who's not the chocolate lover like the rest of my family :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I sure that not just your daughter but everyone would love it :)

      Panaikinti
  5. Such a soft and moist cake :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  6. Lovely cake. Looks moist and I can smell the vanilla. Yum!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...