2012 m. gruodžio 20 d., ketvirtadienis

Meduoliai/ Gingerbread

Kai sužinojau, kad reikia kažko atsinešti į Kalėdinį susitikimą pirma mintis buvo 'meduoliai'. Kalėdos be meduolių ne tikros Kalėdos, bent jau man. Ieškojau geriausio recepto ir draugė man atsiuntė receptą nuo dėžutės (atsiprašau, nepamenu tikrai nuo ko ta dėžutė) pagal kurį ji pati kepa meduolius. Meduoliai buvo būtent tokie kaip ir man patinka- minkštoki, kvepiantys prieskoniais.. Tik šiek tiek užtrukau kepdama tuos 50 meduolių ir puošimui daug laiko neskyriau.


Taigi šiais metais (be meduolių )saldumynai, kuriuos planuoju Kalėdiniam periodui gana tradiciniai:

Meduoliniai Keksiukai
Vokiški Sausainiai su Prieskoniais
Mandarinų ir Migdolų Pyragas
Vyskupo (Džiovintų Vaisių) Pyragas




Vienetai: 50 meduolių

Produktai:

200 gr. sviesto
4 kiaušinio trynių
1 kiaušinio
200 gr. cukraus pudros
200 gr. grietinės (30% riebumo)
200 gr. medaus
30 gr. kepimo miltelių
700-800 gr. miltų
Po 0.5 a.š. cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kvapiųjų pipirų, muskato (aš tiesą sakant dėjau šiek tiek daugiau cinamono ir gvazdikėlių)
Glaistui:
2 kiaušinio baltymų
2 stiklinės cukraus pudros

Gaminimo procesas:

Sviestą išmaišyti kartu su kiaušinio tryniais ir miltiniu cukrumi iki vientisos masės. Grietinę sumaišyti su kepimo milteliais. Supilti grietinę į sviesto masę ir sumaišyti.

Medų pakaitinti kartu su visais prieskoniais ir atvėsinti. Iš visų tešlai skirtų produktų suminkyti tešlą ir palaikyti valandą šaldytuve.

Atšaldytą tešlą iškočioti (maždaug 7-8 mm storumo) ir išpjaustyti norimos formos meduolius. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių. Išėmus apie 10 min leisti avėsti skardoje, tada pabaigti vėsinti ant grotelių.

Glaistui skirtus kiaušinio baltymus išplakti su cukraus pudra. Gautu glaistu papuošti atvėsusios meduolius ir palikti kad glaistas sustingtų.



When I found out that I have to bring to bring something to our Christmas meeting my first thought was 'gingerbread'. Christmas without gingerbread is not a real Christmas. I was looking for the best recipe and my friend sent me a recipe from the box (sorry, can not remember what the box from), she recommended it as the best recipe she has tried. Gingerbread was exactly the way I like it –soft and spiced .. Just it took me some time to prepare 50 gingerbreads so I didn’t decorate them much, just poured on the glaze.

Just to remind about the sweets (besides gingerbread) that are planned for the Christmas period this year in my home:

Gingerbread Muffins
German Cookies
Mandarin and Almond Cake
Bishop's Cake


Makes: 50

Products:

200 gr. butter
4 egg yolks
1 egg
200 gr. icing sugar
200 gr. sour cream (30 %)
200 gr. honey
30 gr. baking powder
700-800 gr. flour
0.5 tsp of each: cinnamon, cloves, ginger, allspice, nutmeg (I actually added bit more cinnamon and cloves)
Glaze:2
egg whites
2 cups icing sugar

Method:

Beat together butter with egg yolks and powdered sugar until smooth. Mix sour cream with baking powder. Add sour cream into butter mixture and mix again.

Heat honey with all the spices then cool. Make a dough of all the ingredients and then leave it for an hour in the refrigerator.

Roll the dough into about 7-8 mm thick sheet and cut out the desired shape gingerbread. Bake in a preheated to 200C oven for about 12-15 minutes. After removing leave if for about 10 minutes, then finish cooling on the wire rack.

For the glaze beat egg whites and icing sugar. Decorate gingerbread when they are cooled completely with the glaze and leave it to set.

14 komentarų:

  1. Visiškai sutinku: Kalėdos be meduolių - ne Kalėdos :) Reikia ir man imtis šios geros misijos prisikepti krūvas meduoliukų ir užkvepinti gvazdikėliais visus namus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man patinka, kad meduolius galima iskept siek tiek anskciau, o paskui valgyt sventiniu laikotarpiu po truputi :D

      Panaikinti
  2. lovely! I haven't started my Christmas baking yet:(

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atsakymai
    1. Gavosi 50 nemazu meduoliu.. Siaip jei nereiktu nestis tai sau namie daryciaus is puses kiekio :D

      Panaikinti
  4. Mmmmmmm....I love soft gingerbread cookies! Yours sound perfect! Merry, merry Christmas, my friend!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Lizzy :) You too have a wonderful Christmas with your family!

      Panaikinti
  5. Atsakymai
    1. yes, definitely! Gingerbread and fruit cake :D

      Panaikinti
  6. Delicious and creative, I'd love to try it....BTW plz visit my space n check out new FB page if u free..Hope u will ..thanx in advance.
    maha

    AtsakytiPanaikinti
  7. Atsakymai
    1. Thanks, Yelena! I think I still have to practice a lot :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...