2012 m. gruodžio 13 d., ketvirtadienis

Tandoori Vištiena/ Tandoori Chicken

Kai pas mus buvo atvykęs aplankyti uošvis galėjau nesirūpinti maistu, kadangi jis perėmė maisto gaminimą ir kasdien kol būdavome darbe ruošdavo mums pietus (beje ir pusryčius taip pat).
Uošvio gaminta tandoori vištiena yra tikriausiai pati skaniausia tandoori vištiena, nėra ką lyginti su ta kurią patiekia restoranuose. Taigi, paprašiau uošvio ir mane išmokyti kaip pasigaminti ją namuose. Vienintelis skirtumas nuo tradicinės tandoori vištienos yra tas, kad aš nenaudoju raudonų dažų (kažkaip neįprasta spalvoti ypač mėsos patiekalus).


Produktai:

1kg vištienos kulšelių
1 a.š. druskos
1 v.š. garam masala prieskonių
0.5 a.š. raudonųjų čili miltelių
3 v.š. ryžių acto gali būti bet koks kitas pvz baltojo vyno actas
1 v.š. čili padažo
3 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. natūralaus jogurto
3 v.š. avinžirnių miltų

Gaminimo procesas:

Nuo vištienos kulšelių nuimti odą ir padaryti kelias gilias įpjovas.


Visus likusius produktus gerai išmaišyti kartu, gauta mase aptepti kulšeles ir uždangus palikti pasimarinuoti bent valandai.

Marinuotas kulšeles kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie valandą laiko, taip pat jas galima kepti ant grilio (nors man neteko išbandyti). Skanu prieš patiekiant užspausti šiek tiek citrinos sulčių.



When my father in law came to visit us he took over the cooking from me and every day while we were at work he was preparing us dinner (and breakfast as well).
Father in law has also made Tandoori chicken and it was probably the best tandoori chicken ever, you can’t compare it with the ones restaurants serve. So, I asked him to teach me how to make Tandoori chicken his way at home. The only difference from the traditional Tandoori chicken is that I do not use red food color (somehow I find it unusual to color food, especially meat dishes).

Products:

1kg chicken drumsticks
1 tsp salt
1 tbsp garam masala
0.5 tsp red chili powder
3 tbsp rice vinegar (any kind of vinegar can be used, such as white wine vinegar)
1 tbsp chili sauce
3 tbsp tomato sauce
2 tbsp natural yoghurt
3 tbsp chickpea flour

Method

Remove skin from the chicken drumsticks and make few deep cuts.

Mix well all other products, rub the mixture on chicken drumsticks, especially the cuts, cover it and leave in a fridge for least one hour.

Bake marinated drumsticks in preheated to 200C oven for about an hour, also they can be grilled (although I haven’t tried that yet). Tastes nice if you squeeze some fresh lemon juice before serving.

11 komentarų:

  1. O ko priduos avinžirnių miltai? Gal galima kažkuo pakeisti?

    Beje - atsakiau į tavo klausimus ;) http://gpmagija.blogspot.com/2012/12/saldziuju-bulviu-siaudeliai-ir-zaidimas.html

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš klausiau uošvio ar galima naudot paprastus miltus tai sakė, kad tik avinžirnių miltai :) Kadangi mūsų pokalbiai gana riboti nesugebėjau išsiaiškint kodėl. Reiks pabandyt pagooglint.

      Panaikinti
  2. I actually just bought some tandoori spice powder. I should make some too. They look irresistible!

    AtsakytiPanaikinti
  3. What a delicious tandoori recipe :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Yes, my father in law is an expert on tandoori chicken :)

      Panaikinti
  4. Very delicious recipe. Thanks to your father in low-)

    AtsakytiPanaikinti
  5. This sounds so good, especially when made by someone else and you have it waiting for you after a long day. Love this recipe!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...