2013 m. sausio 9 d., trečiadienis

Anties Krūtinėlė su Mango Padažu/ Duck Breasts with Mango Sauce

Pagal/ Source CookingInSense

Anties krūtinėlės buvo gana spontaniškas pirkinys. Klaidžiojau po parduotuvę vis dar neapsisprendusi ką gaminsiu Naujametiniams pietums ir ties paskutine mėsos vitrina vis dar buvau nieko neišsirinkusi..

Visos vištos mums dviems perdaug (be to Kalėdoms kepiau tai valgėm 2 dienas ir dar liko), vištienos krūtinėlės gana nuobodu, o kiaulienos ir jautienos gerbėjai nesame.
Ir štai staiga prieš mano akis išsigelbėjimas- 2 anties krūtinėlės. Negalvojau tą akimirką kaip jas galima paruošti, apsidžiaugiau ir pagriebiau. Tuo metu seilėjausi prisiminusi keptą antį ant Kalėdų stalo, kurią kepdavo kažkada mama.

O štai kai grįžau namo susimąsčiau ką su tom krūtinėlėmis daryti. O kai radau man patinkantį receptą supratau, kad man pasisekė ir būtent jį turiu išbandyti. Turėjau ne tik anties krūtinėles, bet ir mango kuris manau būtų užsigulejęs šaldytuve.
Rezultatas buvo kaip ir tikėjausi buvo nuostabus. Mango padažas puikiai tiko su anties krūtinėle. Tiesą sakant, man dar jo ir liko, manau būtų užtekę ir trečiam krūtinėlės gabaliukui. Likęs padažas veltui nenuėjo, nes jis taip pat puikiai derėjo ir su vištiena.


Porcijos: 2

1 porcijos energetinė vertė: 399 kcal, 8,5 gr. riebalų, 30,4 gr. cukraus

Produktai:

1 mango (sutrintas į tyrelę)
0.25 stiklinės sojos padažo
2 v.š. ryžių acto
2 v.š. cukraus
0.5 a.š. čili pastos (aš dėjau 1 a.š. čili padažo)
2 anties krūtinėlės
Druskos ir pipirų

Gaminimo procesas:

Sudėti mango tyrelę, sojų padažą, actą, cukrų ir čili pastą į puodą, užvirti ir pavirti ant nedidelės ugnies apie 15 minučių.

Anties krutinėles įtrinti druska ir pipirais. Įkaitinti keptuvę, sudėti krūtinėles ant riebiosios pusės ir kepti kol paruduos. Nupilti riebalus, apversti krūtinėlę ir apkepti kitą pusę, kol ji taip pat paruduos.

Krūtinėles iš abiejų pusių aptepti mango padažu ir kepti įkaitintoje iki 220 C orkaitėje 5 minutes. Tada dar kartą aptepti krūtinėles padažu ir kepti papildomai 3-5 minutes. (Aš kadangi mėgstu labiau iškepusią mėsą kepiau apie 10 minučių). Patiekti su likusiu mango padažu.



Getting duck breasts was pretty spontaneous decision. I was wandering in the shopping centre still undecided what to make for New Year's dinner, it was a last row and I still had nothing in my basket..
To make whole chicken for two of us was not a good idea (I made it for Christmas, we had it 2 days and still were not able to finish); chicken breasts are boring and we are not big fans of pork and beef.
And suddenly I saw the winner-2 duck breasts. At that moment I did not think how would I prepare them, I just grabbed them. At that moment I was dreaming remembering roasted duck on Christmas table, that my mother used to make.

And when I got home I had no idea what to do with breasts. When I found a recipe that I liked, I realized that I was really lucky. I had not only the duck breasts, I also had mango which I think would have remained unused otherwise.

The result was as I expected –just awesome. Mango sauce with duck breast tasted great together. In fact, I had some sauce left, I think would have been enough for the third breast. Remaining sauce did not go to waste, it also tasted well with the chicken.

Servings: 2

Nutritional value of 1 Serving: 399 calories, 8,5 gr. fat, 30,4 gr. sugars
Products:

1 mango (pureed)
0,25 cup soy sauce
2 tbsp rice vinegar
2 tbsp sugar
0.5 tsp chili paste (I used 1 teaspoon of chili sauce)
2 duck breasts
Salt and pepper

Method:

In a pan add together mango puree, soy sauce, vinegar, sugar and chili paste, bring it to the boil and simmer over a low heat for about 15 minutes.

Rub duck breasts with salt and pepper. Heat the frying pan, place the breasts on the fat side down and fry until browned and crispy. Pour out the fat, flip the breast and fry the other side until it is browned.

Then brush the breasts on both sides with mango sauce and bake in a preheated to 220 degree oven for 5 minutes. Then again brush duck breasts with the sauce and bake for 3-5 more minutes. (I'm a fan of well-done meat so I baked for about 10 minutes). Serve with remaining mango sauce.


9 komentarai:

  1. Aš kitaip gaminu, bet būtinai išbandysiu ir Tavo variantą, nes man antiena, kažkas nerealaus...vos ne kaip jūros gėrybės:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. My husband loves duck...and your sauce sounds just fabulous!!!! This would be great for Valentine's Day!

    AtsakytiPanaikinti
  3. I love cooking duck and I usually serve it with sweet sauce, as well! This New Year's I've actually cooked goose (I will be posting a recipe soon), but last year I cooked duck for New Year's!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Thanksgiving may be over here. But I always keep a bag or two of cranberries in the freezer for months afterward. Just gotta have them when you need that fix of sweet-tart goodness.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oooh, yum! I have never tried duck, I don't think, but it's definitely on my to-do list!

    AtsakytiPanaikinti
  6. I just loved this mango sauce recipe. Beautiful pictures and detailed recipe makes all your posts so special!
    http://cosmopolitancurrymania.blogspot.in/

    AtsakytiPanaikinti
  7. I am thinking about duck with sweet sauce for sometime all ready. Thinking to do a cherry sauce. I just need to buy some duck breasts. Yours look so delicious and very tasty. Sweet and hot, yummy-))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...