2013 m. sausio 16 d., trečiadienis

Lašiša Medaus ir Apelsinų Sulčių Marinate / Honey and Orange Marinated Salmon

Pagal CDKitchen

Nežinau ar šis receptas yra pats skaniausias lašišos receptas, bet šiuo mentu bent jau aš kitų išbandyti nenoriu.
Man vien pats pavadinimas 'meduje ir apelsinų sultyse marinuota lašiša' skamba labai skaniai. Ant grotelių kepti taip marinuotos lašišos nebandžiau, tačiau kepta orkaitėje labai skani. Ir pagal tai kaip patinka ją galima kepti tiek ant folijos, kad gražiai paskurustų, tiek suvyniojus į foliją ir užpylus padažu, tada ji buna nepaprastai minkšta ir įsigėrusi padažo skonį.


Produktai:

0.3 stiklinės sojos padažo
0.25 stiklinės apelsinų sulčių
0.25 stiklinės medaus
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. šerio arba obuolių sulčių
1 v.š. tarkuoto imbiero
500 gr. lašišos file (2-3 gabaliukai)

Gaminimo procesas:

Visus produktus išskyrus lašišą sumaišyti. Marinatą supilti į plastikinį maišelį, sudėti lašišą. Maišelį pavartyti, kad lašiša pasidengtu marinatu ir palikti pasimarinuoti šaldytuve mažiausiai valandai, apverčiantiant kelis kartus.
Aš maišelio nenaudoju, paprasčiausiai nedideliame dubenyje sumaišau marinatą ir sudedu lašišą, kad ji būtų apsemta marinatu ir taip palieku šaldytuve marinuotis.

Kepimo indą ištiesti folija, patepti šiek tiek aliejumi. Marinatą nuo lašišos nupilti ir išdėlioti lašišą ant paruošto kepimo indo. Kepti iki 170-180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.




I do not know if this recipe is the most delicious salmon recipe, but at least I do not want to try any other yet.
Even the name 'honey and orange marinated salmon' sounds very tasty. I haven’t tired grilling it, but it tastes great baked in the oven. And you can bake it both wrapped in the foil or unwrapped.

Products:

0.3 cup soy sauce
0,25 cup orange juice
0,25 cup honey
1 tbsp olive oil
1 tbsp sherry or apple juice
1 tbsp grated ginger
500 gr. salmon fillets (2-3 pieces)

Method:

Mix all the ingredients except salmon. Pour the marinade into a plastic bag, add the salmon. Shake the bag to cover the salmon with the marinade and leave in the refrigerator for at least an hour, turning it few times.
I do not use a bag, just as salmon into a small bowl then add marinade so that the salmon is fully covered with it and then leave it in the refrigerator.

Line the baking dish with foil and brush lightly with a little bit of oil. Drain the marinade from salmon and place the salmon on the baking dish. Bake in preheated to 170-180C oven for about 30-40 minutes.

20 komentarų:

  1. Tikrai labai skaniai atrodo. 100 metų lašišos ir išvis žuvies neruošiau (silkė nesiskaito)...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As tik lashisha ir moku ruost :) ir tai tik keliais budais, bet uz tai visada skanu ir visada gaunas :D

      Panaikinti
  2. Įsidedu į sąrašą, būtinai išbandysiu, - su apelsinais... mmm... turėtų būti labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai skanu, as paprastai palieku siek tiek ilgiau pasimarinuot ir kepu uzlankscius folija, kad dar galeciau marinato uzpilt :)

      Panaikinti
  3. This reminds me of teriyaki salmon ;-) Must be delish!

    AtsakytiPanaikinti
  4. i like honey and orange marinated boneless chicken. so, i am bound to like this flavor combo in salmon too ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I can imagine that for chicken this could also be a pretty good marinade.

      Panaikinti
  5. Nors neesu didelė žuvų gerbėja šis receptas skamba patraukliai :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. We like having our salmon this way too. I will make it at least once a week.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I am making salmon at least once a month and this is the only way I make it these days :)

      Panaikinti
  7. What a lovely flavoured salmon :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  8. Medeja, This salmon and the marinade look terrific! I particularly like the salty-sweet combination along with the citrus. And the best part, besides how delicious it must be, is that it comes together so easily.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Yes, the proportions are really good, it makes the marinade perfect combinations where the flavors mix, but you still can taste evertyhing :)

      Panaikinti
  9. I have a fish market near my home, so every week I buy some salmon, it's very good for you health. I like your glaze a lot. Perfect for my taste.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I hope if you decide to try it you will like it just like I do :)

      Panaikinti
  10. I love salmon so much and eat it all the time, so I am always looking for ways to make it different. This looks and sounds great!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...