2013 m. sausis 23 d., trečiadienis

Tuno ir Avinžirnių salotos/ Tuna and Chickpea Salad

Pagal žurnalą/ Sounce Magezine Recipes+

Visada turiu namie bent vienos rūšies Tailandietiškos kario pastos (šį kartą turėjau raudonosios), kaip ir krūva visokiausių kitų atsargų. Todėl žurnale nusižiūrėtam receptui neprireikė nieko pirkti ir galėjau jį iškart išbandyti.
Man patiko šios salotos, kadangi jos lengvos, skanios, egzotiškos.


Porcijos:4

1 porcijos energetinė vertė: 281 kcal, 6,1 gr. riebalų, 4,4 gr. cukraus

Produktai:

2 morkos (pjaustytos plonais šiaudeliais)
425 gr. tuno savose sultyse skardinė (nusunkto ir paskirstyto gabaliukais)
400 gr. skardinė avinžirnių (nusunktų)
1 raudonoji paprika (pjaustyta plonomis juostelėmis)
0,5 stiklinės smulkiai pjaustytos kalendros
1 v.š. tailandietiškos raudonojo kario pastos
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2 a.š. žuvies padažo


Gaminimo procesas:

Morkas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 5 minutėms, arba kol morkos suminkštės, tada nusunkti.

Sumaišyti kario pastą, citrinos sultis, aliejų ir žuvies padažą nedideliame indelyje.

Sudėti kartu ir išmaišyti morkas, tuną, avinžirnius, papriką ir kalendrą. Užpilti padažą, pamaišyti, kad padažas pasiskirstytų. Ir viskas! Skanaus.




I always have a home at least one kind of Thai curry paste (this time I had red one) as well as many other supplies. So I had everything I needed to make the salad that I found in a magazine.
There is more than one reason why I liked this this salad- it is easy, delicious, exotic.

Servings: 4

Nutritional value of 1 Serving: 281 calories, 6,1 gr. fat, 4,4 gr. sugars

Products:

2 carrots (cut into matchsticks)
425 gr. can of tuna in springwater (drained and flaked)
400 gr. can chickpeas (drained)
1 red capsicum (cut into thin strips)
0.5 cup finely chopped coriander
1 tbsp Thai red curry paste
2 tbsp lemon juice
1 tbsp olive oil
2 tsp fish sauce


Method:

Cover the carrot with boiling water and leave for 5 minutes, or until carrots are tender, then drain.

Mix the curry paste, lemon juice, oil and fish sauce in a small bowl.

Add together carrots, tuna, chickpeas, capsicum and coriander, mix everything. Pour the sauce over and toss. And that's it! You can enjoy.

14 komentarų:

  1. We are having a heat wave today and it will nice if I can cook this salad for dinner with minimal cooking.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Yes, it is pretty easy and good choice for dinner or lunch :) I actually had it for dinner and was filling enough.

      Panaikinti
  2. So beautiful and tasty!!! I'd love this for my lunches this week :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It really looks nice and also tastes nice :)

      Panaikinti
  3. This salad looks so good, and healthy, too! Perfect for my lunch!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I think it is pretty healthy and tastes good :)

      Panaikinti
  4. Atsakymai
    1. It was a great lunch, I had enough for 2 days :D

      Panaikinti
  5. I like simple and delicious recipes, you never can go wrong with a salad, specially with these yummy ingredients.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Refreshingly simple and tasty :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  7. Awww, truly gorgeous! A perfect treat to make any heart feel better for sure

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Great solution when you don't want to cook much:)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...