Šokoladinis Pyragas su Kokosų Pienu/ Chocolate Coconut Milk Cake

Pagal/ Source Clementinecuisine

Na taip ir nepavyko rasti daugiau laiko kovo mėnesį, kad kažką pagaminti ar įdėti naujų receptų. Be to dar prisidėjau kaip autorė prie savo sesers grožio blogo Makeup Demon.. Tai laiko viskam surasti bus dar sunkiau. Iki mano atostogų dar tiek ilgai laukti, tikiuosi, kad Velykų savaitgalis bus smagus, bet tuo pačiu pavyks pailsėti.

Pyrago receptas tikrai paprastas, kas man buvo įdomu ir patiko, kad jame nenaudojamas sviestas ar kitokie riebalai.



Porcijos: 8-10

1 Porcijos Energetinė Vertė (1/8): 141 kcal; 5.5 gr. riebalų; 11.9 gr. cukraus

Produktai:

0.5 stiklinės kokosų pieno
100 gr juodojo šokolado
0.5 stiklinės miltų
0.3 stiklinės rudojo cukraus
2 kiaušiniai
0.3 stiklinės kakavos miltelių
1 v.š. kokoso drožlių
0.5 a.š. kepimo miltelių

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 170-180C. Ištiesti 20x 15 cm kepimo formą kepimo popieriumi.

Dubenyje ant puodo su verdančiu vandeniu ištirpinti šokoladą kartu su kokosų pienu, nuolat maišant iki vientisos masės.

Kitame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir kakavos miltelius. Įmaišyti tirpinto šokolado masę. Po vieną įmaišyti kiaušinius.

Supilti tešlą į paruoštą formą, pabarstyti kokoso drožlėmis ir kepti 30 minučių.
Atvėsinti prieš supjaustant.



Well, I didn't have much time to post in March or even cook or bake something new. Besides, I started contributing as an author to my sister's beauty blog Makeup Demon .. So it is even harder to find time for everything. And my vacation is still so far away. So I hope that Easter weekend will be fun, but at the same time I will be able to relax.

This cake recipe is really simple, and what made me curious was that there is no butter or other fat used.

Servings: 8-10

Nutritional Value of 1 serving (1/8): 141 calories; 5.5 gr. fat; 11.9 gr. sugars

Products:

0.5 cup coconut milk
100 g dark chocolate
0.5 cup flour
0.3 cup brown sugar
2 eggs
0.3 cup cocoa powder
1 tbsp grated coconut
0.5 tsp baking powder

Method:

Preheat oven to 170-180C. Line 20x 15 cm baking form with baking paper.

Place a bowl on the pan with boiling water, and melt the chocolate with the coconut milk, stirring until smooth.

In another bowl mix flour, sugar, baking powder and cocoa powder. Stir in melted chocolate mixture. Then mix in the eggs.

Pour the batter into the prepared baking form, sprinkle with coconut and bake for 30 minutes.
Cool before slicing.

Komentarai

  1. tai kiek to kokoso pieno reikia? (tiek lt, tiek en) :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hihi, iš tiesų pienas kažkur pasimetė :) Bet man ir šokolado užtenka. Šokolado su šokoladu. Geriausias tortas būtų triple chocolate :D
    O pas sesę blog'e tavo nuotrauka? Nes toookia gražuolė :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Radau jau pieną, manau kitaip jo pritrūktų gaminant :D

      Yra mano foto, tik nežinau apie kurią tu, ar ten tikrai aš :)) Bet kuriuo atveju ačiū :D

      Panaikinti
  3. Oi man šitas labai patiktų. Ir kokosas ir šokoladas!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kokoso beveik nesijaučia, aš dar šiek tiek įdėjau į pačią tešlą :)

      Panaikinti
  4. Hi there... We are new to your blog all the way from Miami. Love what we have seen so far.. Hope you check us out as well.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, I am already tempted with your three layer brownies.. :D

      Panaikinti
  5. Kaip tik vakar ieškojau pyrago su kokosų pienu :D užsirašau receptą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Va dar kokoso pieną pridėjau :) buvau pamišus vieną iš pagrindinių produktų :D

      Panaikinti
  6. Tobuli deriniai pavadinime...tik rimtai, kur tas pienas? :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Buvo pirmu numeriu ir sugebėjau pamiršti :D Ačiū už pastebėjimą, jau pataisiau.

      Panaikinti
  7. Dievinu sokolado ir kokoso derini: lengva ir kartu idomu. Linksmu svenciu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šokoladas jaučiasi, o kokosas man nelabai jautėsi, gal reikėjo dar jo ekstrakto įdėti jei norisi labiau kokosinio skonio :)
      Ačiū! Ir tau linksmų švenčių!

      Panaikinti
  8. I love how this recipe doesn't use any butter, to me it's a winner! Thank you dear-)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Atrodo toks sodrus! Ir kam aš sugalvojau, kad noriu tilpti į seną suknelę...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia dar ne pats blogiausias pasirinkimas norint tilp į suknelę :) sviesto nėra :)

      Panaikinti
  10. Atsakymai
    1. It was.. Can't remember the taste, it disappeared long time back :D

      Panaikinti
  11. Looks so delicious! Coconut, chocolate, and milk how can anyone resist? Will have to try it :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. looks so moist :-) hope you get some down time soon

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oh I wish.. seems like things are just getting more and more busy:)

      Panaikinti
  13. Fantastic! I love the coconut/chocolate combination. I often include coconut milk and Dutch cocoa powder in my smoothies. Eating a moist coconut chocolate cake sounds even better! Thanks for sharing. - Kimberly @ The Daring Gourmet

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Yeah, I agree, it's one of the yummiest combos :)
      Bounty is one of my favorite bars :D I haven't tried making at home though.. :)

      Panaikinti
  14. Oh my! Two of my favorite things together: chocolate and coconut!! This looks delicious!!

    AtsakytiPanaikinti
  15. gaminau - skanus, paprastai pagaminamas, dejau maziau cukraus, bet jo mazinti nereikia, yra cia tiek, kiek reikia :) tik nedidukas pyragas gaunas is sito kiekio :) aciu uz recepta ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš paprastai sumažinu, bet įtariau, kad šitam geriau nemažint :) smagu, kad patiko :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą