2013 m. balandžio 16 d., antradienis

Stebuklingas Pyragas/ Magic Cake

Pagal/ Source FreeOldTimeCookingRecipes

Aš stengiuosi niekada nepraleisti progos išbandyti receptą kuris mane suintriguoja ir yra nesunkiai pagaminamas. Kai pamačiau šį pyragą negalėjau nugalėti smalsumo. Aišku stebuklo jame nėra, bet tai tikrai nėra tradicinis skanėstas.

Sumaišome vieną tešlą ir gauname 3 sluoksnių pyraga?! Būtinai reikia išbandyti. Taigi..viršutinis sluoksnis gaunasi pūrus biskvitinis, vidurinysis panašus į pudingą, o apatinis drėgnas.



Gabaliukai: 10

Produktai:

4 kiaušiniai (atskirti baltymus nuo trynių)
1 v.š. vandens
0,5 stiklinės + 2 v.š. cukraus
125 gr. sviesto (ištirpinto)
115 gr. miltų
2 stiklinės (500 ml) pieno (pašildyto)
2 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

Baltymus išplakti iki standžių putų.

Kitame dubenyje išplakti kiaušinių trynius su cukrumi, vandeniu ir vanilės ekstraktu iki šviesios masės. Supilti tirpintą sviestą ir toliau plakti apie minutę. Įmaišyti miltus.

Supilti pieną (jis turėtų būti šiltas, kitaip sviestas sukietės) ir plakti iki vientisos masės.
Atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus.

Neišsigaskite, tešla gaunasi labai skysta. Tešlą supilti į riebalais išteptą 20x20 cm formą (aš naudojau 20cm apvalią formą) ir kepti iki 160C įkaitioje orkaitėje apie 60 minučių arba kol viršus taps auksinės spalvos.
Palikti atvėsti formoje mažiausiai 3 valandas. Prieš patikiant apibarstyti cukraus pudra.



I try not to miss a chance to try a recipe that intrigues me and is easily made. When I saw this magic cake I was so curious. Well it is not a magic, but it's definitely not a traditional cake.

We make on batter and get 3-layer cake?! I was sure I have to try it. So .. the top layer is a soft sponge, middle layer is like a pudding, and the bottom layer is moist and heavy.

Makes: 10 servings

Products:

4 eggs (separated)
1 tbsp water
0.5 cup + 2 tbsp sugar
125 gr. butter (melted)
115 gr. flour
2 cups (500 ml) milk (lukewarm)
2 tsp vanilla extract

Method:

Beat egg whites until stiff peaks.

In another bowl, beat the egg yolks with the sugar, water and vanilla extract until light. Add the melted butter and continue beating for about a minute. Stir in the flour.

Add milk (it should be lukewarm, otherwise the butter will solidify) and beat until incorporated and smooth.
Fold in the whites.

Do not be afraid because batter will be thin. Pour batter into a greased 20x20 cm baking pan (I used a 20cm round form) and bake in the preheated to 160C oven for about 60 minutes or until the top is golden.

Cool the cake in a pan for at least 3 hours. Dust with icing sugar before serving.

25 komentarai:

  1. this cake does sound like magic. You only have a one layer pan, and end up with a three layer cake that looks so good! Amamzing

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. That's why I was so curious to try and it worked!

      Panaikinti
  2. This is like the lemon pudding cake, but with three layers! Love it, and will try it soon Medeja!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It is a great cake with yummy pudding layer for sure! :)

      Panaikinti
  3. Hmmmm...I'm so intrigued! Love the idea of one cake batter that separates in three layers. Sounds like magic indeed!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I was intrigued too :) that made me curious to try it

      Panaikinti
  4. This cake is on my list of things to make. It looks so cool!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It is really a cool cake! You should really try it.

      Panaikinti
  5. Šis pyragas dabar topų topas užsienio maisto bloguose. Aš jį irgi susiplanavau, bet vis nėra progos, o be progos pyragų nebekepu :) Tavasis atrodo nuostabiai! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu:) mane labai sudomino kai uzmaciau. Paskui jau maciau patobulintu jo variantu- sokoladini, su uogomis :)

      Panaikinti
    2. Mačiau ir aš šituos :) bet primiausiai reikia kada nors originalą išbandyti :)

      Panaikinti
    3. Aš kai nemoku tortų man labai patiko :D ta pudingo sluoksnį vieną galėčiau valgyt..

      Panaikinti
  6. Hi Medeja,

    Can I ask why is this cake call the magic cake?

    I'm guessing that the taste and texture must be very good even with these basic cake ingredients.

    Zoe

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It's called magic because you just make one batter and after baking you get 3-layer cake! Isn't that cool? :)

      Panaikinti
  7. This cake looks magic, it is so delicious :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks :) You can also make it chocolate ;)

      Panaikinti
  8. I also would like things that fascinate me. I'm glad you were able to re create this delicious cake... i could imagine the textures of a soft spongy cake!
    yum!
    Malou

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I can't resist trying recipes that are both easy and delicious :)

      Panaikinti
  9. I like moist and heavy layer. This cake for me! But I don't understand how from one batter comes out three layers cake? I guess it is MAGIC!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I guess it's chemistry :) It doesn't matter how, most important that you get a wonderful cake!

      Panaikinti
  10. Esta receta es mágica me encantaría preparar,abrazos

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...